het strategisch product ontwerpbureau

Design research en strategie, het begin van innovatie.

Het design van een product is geen kwestie van smaak. Wij helpen u een visionaire strategie te bouwen voor betekenisvolle producten. Producten die de bestaansreden van uw bedrijf ondersteunen.

Niet-democratisch

Wij zijn van mening dat de ontwikkeling van nieuwe producten niet-democratisch zou moeten zijn. Het moet gebaseerd zijn op visie en strategie. Een democratisch besluitvormingsproces in een commissie zou leiden tot producten waarvan iedereen een beetje houdt, niet-opmerkelijke producten die het waarschijnlijk niet goed zullen doen op de markt.

één concept, het beste

In tegenstelling tot de meer traditionele product ontwerpbureaus bieden wij onze klanten slechts één ontwikkeld concept. We hebben een goede reden daarvoor. Door u diepgaand te betrekken bij 'look-in-the-kitchen' sessies kiezen we de beste richting samen, gebaseerd op mockups, testen en een solide ontwerpstrategie.

In plaats van drie of meer concepten volledig te ontwikkelen, waarvan maar één gekozen wordt, gebruiken we onze middelen effectief om alleen de beste design richting verder te trekken naar een ontwikkeld concept.
Design strategie vormgeving tool

bouwen van een krachtige strategie

Strategisch product design is gebouwd rond veel ontwerp- en psychologische tools en resulteert in een visueel strategisch document van 60 tot 80 pagina's. Dit document helpt bij het bepalen van de strategische richting voor het ontwerp, de interactie en de functionaliteit van het nieuwe product.

We reflecteren op uw bedrijfsidentiteit en strategie en geven nieuwe inzichten over het product, de context en eventuele nieuwe zakelijke kansen.

Onze ervaring is dat deze strategische design tools zo krachtig zijn en de visie zo duidelijk kan worden omschreven en opgebouwd, dat het concept design een logische directe vervolgstap wordt.
Core Meaning, een krachtige design strategie tool

Zinvolle innovatie

We maken gebruik van een set van 15 cultuur onafhankelijke kern-betekenissen, of core meanings in het Engels. Deze betekenissen blijken universele waarden van mensen te zijn. Terwijl het relatieve belang van deze betekenisvolle ervaringen kunnen variëren en hun interpretatie enigszins kan afwijken, lijken alle culturen deze betekenissen te herkennen. Dit betekent dat er een zekere samenhang is tussen menselijke behoeften die het onderscheid van cultuur en taal overstijgt.

In teambesprekingen selecteren we 1 of 2 kern betekenissen die het beste passen bij het product. Wij gebruiken deze algemeen aanvaarde betekenis om de relatie tussen de gebruiker en het product te beschrijven: welke rol zal het product spelen in het leven van de gebruiker en welke betekenis zal het hebben. Na selectie van een of twee kern betekenissen vertalen we die in vormen, materialen, kleuren en texturen.
Gebruikersobservaties en interpretaties als deel van de design strategie

Gebruiker observaties en interpretaties

Het observeren, bestuderen en interviewen van gebruikers is van cruciaal belang om inzicht te krijgen in goede en slechte eigenschappen van concurrerende of eigen producten, om inzicht te krijgen in het mentale model van gebruikers en daarmee tot verbeteringen te komen.

Gebruiksonderzoek gaat niet over marktgegevens, maar over waarnemingen en ervaringen van een kleine groep gebruikers, om hun ideeën, irritaties en reacties te krijgen, als basis voor het nieuwe product. Gedurende het project blijven we testen met mockups en prototypes op gebruikers en binnen ons team, zodat we de beste interactie en ergonomie oplossingen krijgen.

fundamenteel een presentatie

Een deel van de Design Strategie is onderzoek naar octrooien, demontage van concurrerende producten, analyse van werkingsprincipes, materialen en andere onderwerpen die fundamenteel zijn voor het product design project.

In een bijeenkomst presenteren we het Design Strategie Document en bespreken samen met uw team de vormgevingsrichting, interactie en functionaliteit.

Ontvang ons gratis design magazine


Circa acht keer per jaar serveren wij u een goede selectie van innovatieve concepten, nieuwe materialen en duurzame oplossingen. Met geweldige afbeeldingen en korte artikelen. Om geïnspireerd te raken.

Meer dan 7000 lezers. Meld u nu ook aan. Geen verplichtingen, eenvoudig afmelden.

Lees onze privacyverklaring.

Wilt u een nieuw product ontwikkelen?

De stappen zijn eenvoudig. Stuur ons een email via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 020 820 22 11. Vraag om onze NDA zodat we informatie kunnen delen. Of vraag eerst onze Designguide aan en deel uw project met ons. Lees onze privacyverklaring.

  1. Invalid Input
    Vul aub uw naam in.
    Vul aub een geldig email adres in.