Strategie en design benadering


Onze strategie van product design is duidelijk: producten die we ontwikkelen moeten een positieve bijdrage leveren in het leven van mensen. Het is gebaseerd op focus en zinvol product ontwerp.

Designbenadering

Zodra een stragische fundament is gemaakt, creëren we schetsen, maken vorm-studies, bouwen we mockups en functionele prototypes, testen in levensechte situaties en voeren verbeteringen door.

Look-in-the-kitchen sessies

Wij geloven in samenwerking en partnerschap. Daarom nodigen wij onze partners uit voor 'kijkje in de keuken' sessies, waarbij we samen beslissingen nemen, focus aanbrengen, risico's afwegen en designrichtingen bespreken.

Partnerschap en flexibiliteit

Wij bieden onze diensten aan op een projectmatige manier, met een duidelijke scope, planning en budgetten. Voor ons zijn lange termijn relaties, gebaseerd op vertrouwen en professionaliteit, het belangrijkste, of we nu werken op projectbasis of op basis van support.

 
 
Mensgericht product design

Mensgericht product design

Wij ontwerpen voor mensen. Ons doel is om betekenisvolle producten te ontwerpen, die een echte verbetering betekenen voor de gebruiker op het gebied van veiligheid, gezondheid of leefomstandigheden.

Tijdens de Design Strategy fase van het project gebruiken we krachtige tools om de kern betekenissen te formuleren die het product zal hebben voor de gebruikers. On-site gebruikersonderzoek en testen met mockups helpt ons om concepten en producten te ontwerpen die eenvoudig zijn in het gebruik, ergonomisch zijn en bij dragen aan het welzijn van mensen.

Grip on the process

Product design is een creatief proces. En creatieve processen kunnen eng zijn, omdat we samen met jullie iets gaan creëren wat nog niet eerder is gedaan. Daarom hebben we een aantal krachtige tools om het proces samen met u te beheersen.

We maken gebruik van online tools voor project management en samenwerking in elke fase van het project, zodat iedereen die betrokken is bij het project up-to-date is met de planning, taken en deadlines van het project.

Elke week ontvangt u een email van ons met een Project Update overzicht. We beschrijven in deze e-mail de acties die we vorige week hebben uitgevoerd en de acties die we de komende week zullen oppakken. Op die manier houdt u altijd overzicht over het project. En in de Project Update vind u de projectbudgetten, overeengekomen meerwerk, besteed budget, alle inkoopdelen, alle facturen en alle gemaakte afspraken.

En natuurlijk houden we regelmatig (online) meetings en hebben contact per email en telefoon, waarmee we jullie betrekken in de design strategie en het ontwerp proces.

 
 
Duurzaam product ontwerp

Duurzaam product ontwerp

Duurzaamheid, in de zin van hoe producten worden gedemonteerd en gerecycled, is uiterst complex, vooral omdat de meeste producten complex zijn. Wij geloven veel meer in het geven van diepe betekenis aan producten en het leveren van hoge kwaliteit, zodat mensen de producten lange tijd zullen gebruiken.

Dat houdt praktisch voor ons in dat we proberen alleen producten te ontwerpen waarvan wij denken dat ze op lange termijn positief zullen bijdragen aan het leven van mensen. Derhalve ontwerpen we geen producten die zeer trendgevoelig zijn en specifiek moeten worden ontworpen om de gebruiker maar een paar maanden te dienen.

Wat we niet doen

Door de jaren heen hebben wij een aantal industrieën geidentificeerd waarvan wij vinden dat die in lijn zijn met de kernwaarden en visie van ons bedrijf. Dit betekent dat we geen projecten uitvoeren voor de volgende industrieën: wapenindustrie, tabaksindustrie, seksindustrie, industrieën die gebruik maken van dierproeven en alle andere industrieën die in onze ogen niet bijdragen aan de gezondheid en het welzijn van mensen of dieren.

Blijf op de hoogte met ons gratis maandelijks Design Magazine.
Ontvang ons maandelijkse Design Magazine per e-mail.

Ons Design Magazine biedt u inspirerende nieuwe concepten van ontwerpers wereldwijd, nieuwe materialen, wetenschappelijke doorbraken en nog veel meer.

Geen verplichtingen, u krijgt geen andere e-mails van ons, eenvoudig afmelden.

Van start met de Designguide

Uw bedrijf heeft design en pro-actieve productinnovatie nodig om te groeien. Het blootleggen van kansen, goed product design en het initiëren van slimme strategieën zijn de bouwstenen die u zullen helpen.

Wij komen graag vroegtijdig aan boord om u te helpen met productontwikkeling van idee tot productie. Raak geïnspireerd door onze look-in-the-kitchen sessies, door de ontwikkeling van slechts één concept, en strategieen die leiden tot zinvolle en duurzame producten.

Maak het verschil, ga van start met de Designguide.