Sport product design en ontwikkeling

We zijn specialisten in sport product design. We ontwikkelen hoogwaardige sportartikelen die worden gebruikt door professionele teams, atleten, sportamateurs en kinderen.

DWS Z1 inline skate wielen

De Maplez DWS Z1 is een slank, gestroomlijnd, hoogwaardig en milieuvriendelijk wiel-systeem dat minder dan 155 gram weegt, maar zeer duurzaam is vanwege zijn unieke aluminium velg.

Het wiel heeft een ongeëvenaarde kracht en snelheid. Bovendien vergt het minder materiaal en tijd om de band te vervangen. De eliminatie van een niet-recyclebare kunststof kern maakt wiel beter voor het milieu.

“Het verwisselbare velg / rubber-concept is een perfect voorbeeld van ecologisch sport product design. Het is ook een goed voorbeeld voor het implementeren van bewezen principes in de actie sport-industrie. Daarnaast hoeft de gebruiker minder gewicht te dragen en minder uit te geven aan het verwisselen van wielen.”

Jaka Benedik
Benedik-Design
ISPO Award jury member

preview: raqball

Raqball is de eerste collectieve racketsport. Een nieuwe sport met elementen van basketbal en squash. 
 

Binnenkort laten we meer zien.

www.raqball.com

Decathlon Easyball

De Easyball is zo compact dat je hem overal mee naar toe kunt nemen. De bal bestaat uit 6 gelijke plastic delen, die zijn gemaakt van 89% gerecycled plastic.

De andere 11% van het plastic is nieuw en vormt de buitenlaag, zodat een fantastisch uitziende bal als een puzzel kan worden gemaakt.

 

Het is nu mogelijk om elk verloren uur te trainen en te spelen. Dit zal je sneller naar je doel brengen, om net zo goed te worden als je held, voetbalsterren zoals Ronaldo, Messi, Beckham.

m-serie

De M-serie is een reeks high-end mountain bikes met een combinatie van geometrie die vertrouwen geeft, een krachtig design en een gepatenteerd suspension platform.

Dat alles in een aantrekkelijk pakket met deels reclaimed carbon uit de automobiel industrie.

 

De bikes zijn uitgerust met de beste componenten Fox, naven van Industry Nine, wielen van CrankBrothers, topremmen van Magura en een Pinion C1.9 of C1.12 versnellingsbak.

Er komt een speelse M7 met 150 mm achtervering en 27,5″ wielen, een pittige M9 met 140 mm achtervering en 29″ wielen en een brutale M97 met 150 mm achtervering in een gemengde wielset.

Dynamic Aero Helmet H1 Carbon

Unieke instelbare aerodynamische helm voor inline skaten en fietsen. De helm heeft een sterke lichtgewicht structuur die de sporter in staat stelt om tijdens het rijden van ventilatie modus naar aerodynamische modus te gaan, waarbij ten minste 3% vermindering van de luchtweerstand wordt bereikt.

De helm weegt minder dan 260 gram (medium maat) en alle helmen zijn voorzien van een veiligheid achterlicht dat eventueel is uit te nemen.

Uiteraard voldoet de helm aan zowel de EN 1078: 2012 norm en de US CPSC norm.

Comin' Step

De nieuwe Comin’ step is licht en vouwbaar, en wordt zo een perfecte metgezel op korte afstanden. De gepatenteerde s-bochtige stuurkolom zorgt ervoor dat de scooter groot genoeg is om te rijden en erg compact kan worden opgevouwen.

De step is uitgerust met een krachtige voet bediende rem, met typische step interactie, die een goede remwerking geeft tijdens natte weersomstandigheden.

Azorean FL game ball

Azorean Football is een nieuwe sport, gespeeld op grasvelden. De sport is een mix van voetbal, rugby en Amerikaans voetbal, met een nieuwe set regels. De bal wordt met de hand gegooid of getrapt in verschillende trajecten.

De bal heeft een unieke aerodynamische vorm, waardoor spelers de mogelijkheid hebben om de bal te spelen met verschillende soorten trajecten, afhankelijk van de richting van de opening tijdens de vlucht.

Na afronding van de octrooi aanvraag zullen betere beelden beschikbaar komen.

Maplez Easyslot M2

Het transporteren van inline skates kan lastig zijn. De meeste skate-tassen delen hetzelfde ontwerp: voornamelijk gebaseerd op riemen, gespen of een zak.

Dit product helpt om inline-skates eenvoudig op een tas te klikken. Wij hebben in dit project zowel het sport product design als ook de volledige ontwikkeling gedaan.

philips AM4

De AM4 is een state-of-the-art Sports Activity Monitor ontwikkeld in samenwerking met Philips.
Het leert je activiteit kennen en maakt vervolgens op maat gemaakte doelen, afhankelijk van je profiel.

Aptonia ESS sportvoeding fles

Deze ESS (easy serve system) sportvoeding bidon werd ontwikkeld voor een van de merken van Decathlon. Gebruikersonderzoek hielp ons om een eenvoudige oplossing te ontwerpen voor het feilloos doseren van de voedingspoeders of vloeistoffen met gewoon water. Het slanke verfijnde ontwerp is een grote stap voorwaarts voor Aptonia.
De sportfles biedt niet alleen een intuïtieve en nauwkeurige dosering, maar ook een duurzame oplossing. De fles kan worden hergebruikt en voeding navullingen kunnen worden verkocht in een goedkoop biologisch afbreekbaar verpakkingsmateriaal.

Maplez BLT

De BLT is een uniek en innovatief handgereedschap, speciaal ontworpen voor een snelle en eenvoudige verwijdering van 608 lagers uit inline skate wielen.
De BLT met consistente prestatie is specifiek ontworpen voor één taak: de ervaring van inline-skaters te verbeteren bij het wisselen van lagers. Deze tool elimineert aarzeling, giswerk en worsteling van deze voormalig irritante taak.
Kennis maken?

Laten we samenwerken. Bel ons of stuur ons een mailtje om uw project of vragen te bespreken.

Neem contact op:
team@alskar.com
020 820 22 11

van start met de gratis designguide

De designguide is een document dat u helpt u bij het voorbereiden van uitdagende design en productontwikkeling projecten. Met mindset, organisatie en begrip van het design proces. Zodat we samen met u effectief de producten van morgen kunnen creëren.

Vul uw gegevens in en wij sturen het graag vrijblijvend toe.