Prototypes & Iteraties


Het maken van prototypes is van groot belang in alle fasen van het project om ideeën te testen, de echte vorm te voelen, te controleren of een ergonomische oplossing inderdaad zo goed is als we denken dat het zou moeten zijn.

Testen van oplossingen en vorm

Vanaf het begin van het project maken we ruwe schuim-modellen om vormen of voorlopige functionele oplossingen te testen. Zodra we beginnen met de bouw van het concept in 3D CAD kunnen we een onafgewerkte vorm of oplossing 3D printen om deze te evalueren en te bespreken in het team.
 
 
Mockups tijdens het concept design

Mockups tijdens het concept design

We zijn gewend om meerdere testmodellen te bouwen tijdens het conceptontwerp. In sommige gevallen zijn deze modellen van schuim, soms uit hout, 3D geprint of gemaakt uit andere materialen.

Deze snel gemaakte mockups helpen ons om vormen te evalueren, verhoudingen te testen in een meer realistische omgeving dan met schetsen, en helpt ons om ergonomische testen uit te voeren.

In andere gevallen willen we oplossingen testen in een zeer vroeg stadium met gebruikers. In zulke gevallen laten we een aantal ruwe gefreesde aluminium onderdelen maken, die goed genoeg zijn om in enkele variaties gebruikstesten te doorstaan.

 

 

 
 
Iteraties, de weg naar perfectie

Iteraties, de weg naar perfectie

Tijdens de conceptontwerp-fase zijn al veel kleine iteraties gemaakt met mockups en vorm modellen. Maar ook in de productontwikkeling zijn een aantal iteraties nodig om het product te optimaliseren. Wij maken hoge kwaliteit prototypes die zeer dicht in de buurt komen bij het uiteindelijke massa-geproduceerde product.

Samen met u stellen we een test plan op en voeren zowel simulaties als testen uit, met echte gebruikers, botsproeven, valtesten, functionele testen, temperatuur testen, duurtesten en prestatie testen. Elk product heeft zijn eigen testen nodig. Elke test toont eventuele gebreken of mogelijke verbeteringen die leiden tot optimalisatie van het ontwerp. Na zo'n sessie van testen wordt het ontwerp aangepast en gaan we een nieuwe iteratie cyclus in, met een verbeterd prototype dat weer wordt getest.

 

 

 
 
Industrieel design, van prototype P1 naar PF

Van prototype P1 naar PF

In de meeste productontwerp projecten wordt het eerste stuk ontwikkeling en een eerste prototype P1 opgenomen, zodat wij de ergonomie, functionaliteit en gebruik kunnen testen. Dit prototype wordt gemaakt in de juiste materialen, met de juiste afwerking, de juiste coating, allemaal zeer dicht hoe het zal zijn in productie.

In veel gevallen zijn daarna verdere productontwikkeling iteraties nodig, om het product voor te bereiden op serie productie. Op basis van een testplan beginnen we een aantal cycli van testen en optimalisaties. Wij testen nieuwe prototypes op functionaliteit, duurzaamheid, prestaties, assemblage en doen testen met gebruikers op de prototypes. Als het product moet worden getest op CE veiligheidsnormen, MDD of andere medische normen, EMC / ESD normen, of specifieke sport normen, dan is dit het moment om dat te organiseren. Ook is dit het moment om productie partners te kiezen.

Als alle testresultaten bevredigend zijn, dan wordt meestal een laatste prototype PF gemaakt, dat de basis vormt voor verdere matrijs engineering en productie voorbereiding.

 

 

Blijf op de hoogte met ons gratis maandelijks Design Magazine.


Ontvang ons maandelijkse Design Magazine per e-mail.

Ons Design Magazine biedt u inspirerende nieuwe concepten van ontwerpers wereldwijd, nieuwe materialen, wetenschappelijke doorbraken en nog veel meer.

Geen verplichtingen, u krijgt geen andere e-mails van ons, eenvoudig afmelden.

Van start met de Designguide

Uw bedrijf heeft design en pro-actieve productinnovatie nodig om te groeien. Het blootleggen van kansen, goed product design en het initiëren van slimme strategieën zijn de bouwstenen die u zullen helpen.

Wij komen graag vroegtijdig aan boord om u te helpen met productontwikkeling van idee tot productie. Raak geïnspireerd door onze look-in-the-kitchen sessies, door de ontwikkeling van slechts één concept, en strategieen die leiden tot zinvolle en duurzame producten.

Maak het verschil, ga van start met de Designguide.