Proof of principle, testen in een vroeg stadium


Of we een medisch product, hoogwaardig sportproduct of een complex professional product ontwikkelen, het testen van de functionaliteit met proof of principle prototypes in een zeer vroeg stadium is belangrijk.

Testen met proof-of-principle prototypes

Een van de eerste dingen die we doen is het zoeken naar potentiele componenten, het selecteren van de beste opties en oplossingen, het opbouwen van een ruwe oplossing en het testen.

We testen hoe componenten met elkaar functioneren, hoe goed het systeem presteert op ergonomie en interactie en of een robuust product haalbaar is met deze oplossing.


 
 
Industrieel design, functioneel design, testen op functionaliteit en ergonomie

Functionaliteit en ergonomie zijn essentieel

Op basis van de resultaten van de eerste gebruikerstesten met prototypes doen we verdere iteraties. We optimaliseren de conceptoplossing, veranderen de prototypes en voeren nieuwe tests uit. Totdat we een solide oplossing hebben gevonden en we het concept verder kunnen ontwikkelen.

 

 

 
 
Een solide systeem ontwerp voor complexe producten

Een solide systeem ontwerp voor complexe producten.

Wij ontwerpen het totale systeem op een grafische manier, hoe bepaalde onderdelen samen werken, hoe gegevensstromen tussen componenten lopen, hoe mechanische componenten interageren met software en elektronica.

Normaal gesproken loopt de systeem ontwerpfase min of meer parallel aan de concept ontwerpfase, zodat alle stukjes van de puzzel in elkaar vallen: vormen, materialen, componenten, verbindingen, product opbouw, afmetingen, ergonomie en functionaliteit.

 

 

 
 
Snelle modellen voor het testen van ergonomie en functionaliteit

Snelle modellen voor het testen van ergonomie en functionaliteit

Het maken van mockups zit in ons DNA. Meestal bouwen schuim modellen om vormen en ergonomie te beoordelen. Soms bouwen we een ruw 3D CAD-model van een technische oplossing om daarna het model te printen op onze 3D printer of te laten frezen uit aluminium.

We testen en optimaliseren de mockups meteen op functionaliteit, interactie, haalbaarheid en maakbaarheid. Het maken van deze relatief snelle iteraties helpt om efficiënt te komen tot optimale functionaliteit, ergonomie en interactie en het geeft inzicht in de technische uitdagingen die zouden kunnen optreden op de weg tijdens de verdere ontwikkeling.

 

 

 
 
Vele jaren ervaring in design en productontwikkeling

Jaren ervaring in functioneel design en productontwikkeling

Ons team brengt jarenlange ervaring in uw project. We hebben vele tientallen producten ontworpen, zowel eenvoudige als zeer complexe.

Snelle en effectieve iteraties in verschillende gebieden van productontwikkeling kunnen worden bereikt met ons multidisciplinaire team, wat leidt tot een optimale balans in vorm, interactie, functionaliteit en maakbaarheid.

 

 

Blijf op de hoogte met ons gratis maandelijks Design Magazine.


Ontvang ons maandelijkse Design Magazine per e-mail.

Ons Design Magazine biedt u inspirerende nieuwe concepten van ontwerpers wereldwijd, nieuwe materialen, wetenschappelijke doorbraken en nog veel meer.

Geen verplichtingen, u krijgt geen andere e-mails van ons, eenvoudig afmelden.

Van start met de Designguide

Uw bedrijf heeft design en pro-actieve productinnovatie nodig om te groeien. Het blootleggen van kansen, goed product design en het initiëren van slimme strategieën zijn de bouwstenen die u zullen helpen.

Wij komen graag vroegtijdig aan boord om u te helpen met productontwikkeling van idee tot productie. Raak geïnspireerd door onze look-in-the-kitchen sessies, door de ontwikkeling van slechts één concept, en strategieen die leiden tot zinvolle en duurzame producten.

Maak het verschil, ga van start met de Designguide.