Industrieel design van producten voor professionals


Wij ontwerpen en ontwikkelen zeer specifieke producten die professionals helpen om hun werk goed te doen. Goed design, hoogwaardige ergonomie en robuuste functionaliteit komen samen in deze producten.

Voor de pro's onder moeilijke omstandigheden

Onze professionele producten worden gebruikt door operators en service engineers onder moeilijke omstandigheden, bijvoorbeeld in een hete papierfabriek, in de chemische industrie of in een koud Siberisch klimaat in de olie-industrie.
 
 
 
 
Industrial design of professional measuring device

TOFD / PE ultrasoon meetinstrument

De TOFD / PE (time of flight diffraction and pulse echo) is een zeer hoge kwaliteit ultrasoon meetinstrument, ontwikkeld voor TÜV Rheinland Sonovation. Het wordt gebruikt om de kwaliteit van lassen te controleren en te certificeren. Het apparaat wordt gebruikt in de zware machinebouw, olie- en gasindustrie en in offshore-activiteiten.

Het apparaat maakt gebruik van ultrasone geluidspulsen om een interne weergave van de lassen te maken, waardoor het mogelijk de kwaliteit van de lassen te beoordelen op een niet-destructieve wijze. De meetgegevens worden verzonden via een voorversterker naar een industriële laptop voor analyse.

 

 

 
 
Industrial design of professional tofd measuring device
 
 

 

 
 
Industrial design of professional ultrasonic measuring device
 
 

 

 
 
Industrial design of professional measuring device for offshore
 
 

 

 
 
Industrial design of automatic toilet system

CSM volautomatisch toilet systeem

Dit systeem is speciaal ontworpen voor openbare ruimtes, zoals luchthavens en kantoren. Het systeem plaatst een nieuw zacht papierlaagje op de wc-bril voor gebruik, zodat de gebruiker absoluut zeker is van een schone toiletbril.

Het systeem is hygiënischer dan concurrerende systemen, die zeggen de wc-bril te reinigen, maar in werkelijkheid vaak vuil over de draaiende wc-bril verspreiden. Omdat de gebruiker daadwerkelijk ziet dat er een nieuw papieren laagje op de zitting wordt gelegd is hij of zij er zeker van dat het schoon is. Het systeem past heel goed bij het mentale model dat vooral vrouwelijke gebruikers hebben en kopieërt het natuurlijke gedrag van vooral vrouwen.

 

 

 
 
Industrial design of automatic toilet system for Vendor
 
 

 

 
 

Alexander Nagolkin

SMF Potok Inter

"Wir freuen uns über das Design der 300-Einheit, die Besucher der Arab Health Messe in Dubai und den Medica in Deutschland waren sehr zufrieden mit dem Produktdesign."

Bjorn Snijders, Wim Timmer

TüV Rheinland Sonovation

"Wir sind zufrieden mit der vorliegenden Industriedesign Lösung, ist es ein großer Schritt nach vorn, die Qualität zu kommunizieren die wir liefern.”

 

 
 
EAS shop system industrial design

Technobee EAS systeem voor retail toepassingen

Het systeem biedt bescherming tegen diefstal en tegelijkertijd controleert en analyseert het de doorstroming van klanten en het gedrag van klanten in de winkel.

Het combineert zowel real-time tellen van mensen, real-time voorraadbeheer en diefstalbeveiliging in een plafond gemonteerd systeem, biedt winkeliers ongekende mogelijkheden op het gebied van verkoop statistiek, winkel beveiliging en winkelautomatisering.

Het ontwerp kenmerkt zich door volwassenheid en ernst, waarbij nauwkeurigheid en efficiënte functionaliteit wordt gecommuniceerd.

 

 

 
 
industrial design of a EAS  system
 
 

 

 
 
industrial design of tensio measuring device

Tensio+ meetinstrument voor de papierindustrie

Dit product ontwerp biedt een totaal nieuwe look & feel ten opzichte van de concurrentie, met een sterk verbeterde gebruiksvriendelijkheid en veel betere meetresultaten. Het apparaat meet de mechanische spanning in pers- en droogvilten van papiermachines. Deze vilten lijken op transportbanden, waarop de papierpulp wordt gedroogd en geperst.

Conventionele meetapparatuur laten grote verschillen zien in meetresultaten tussen verschillende gebruikers, zelfs wanneer ze tegelijkertijd op dezelfde plaats meten, maar ook de absolute afwijkingen kan oplopen tot 100%.

Met de Tensio+ is deze absolute afwijking verlaagd tot minder dan 5% en ook de verschillen tussen gebruikers is verdwenen door het gebruik van slimme meettechnologie en software.

 

 

 
 
industrial design of capto fabric clamp

Capto klem gereedschap

Het wisselen van papiermachine fabrics en vilten tijdens een machine stop kan een lastige klus zijn. De Capto helpt de installatie van een nieuw vilt of fabric veiliger te maken.

Forming fabrics zijn duur en delicaat, pers-vilt is zwaar en stijf; droger of canvas stoffen zijn lang en stijf, allen zijn moeilijk te grijpen en in de machine te trekken. Tijdsdruk en hoge temperaturen betekenen dat de werkomstandigheden niet ideaal zijn. De Capto klem vergemakkelijkt het proces door het grijpen van de fabrics en vilten een stuk makkelijker te maken. 

 

 
 
industrial design of tool for concrete drilling

Crossmate handgereedschap voor beton boorders.

Een klein effectief en mooi vormgegeven handgereedschap voor professionele beton boorders.

Het apparaat helpt om de tijd voor meten en positioneren van de beton boormachine te verkorten en voorkomt het maken van fouten bij het boren van gaten in beton. Het gat in de knop dwingt de gebruiker om recht te meten en vermindert de kans op fouten.

Door deze relatief eenvoudige design oplossingen is het gelukt om betonboorders gemiddeld 2 uur tijdswinst per week te bezorgen, waardoor tienduizenden euro's per jaar worden bespaard voor een gemiddeld bedrijf met 4 betonboor-medewerkers.

Het product is gepatenteerd.
 

 

Bent u geinteresseerd in industrieel design? Ontvang ons Design Magazine.Ontvang nu ons maandelijkse Design Magazine per e-mail.

Het Design Magazine staat boordevol met kennis en inspiratie over industrieel design, nieuwe ontwikkelingen, materialen, innovatie en frisse concepten.Duurzame groei begint met productinnovatie

Uw bedrijf heeft pro-actieve productinnovatie en industrieel design nodig om te groeien. Het blootleggen van kansen, goed product design en het initiëren van slimme strategieën zijn de bouwstenen die u zullen helpen.

Wij komen graag vroegtijdig aan boord om u te helpen met productontwikkeling van idee tot productie. Wij werken samen met uw team door middel van onze unieke look-in-de-kitchen sessies, de effectieve single-developed-concept strategie, we beheersen risico's en houden focus.

Wilt u meer weten? Ontvang ons gratis Innovation Notebook.