Industrieel design van medische, e-health en laboratorium producten


Onze medische producten helpen mensen om hun gezondheid te verbeteren, om meer controle te krijgen over hun ziekte of om artsen en zorginstellingen in staat te stellen om hun patiënten op een betere manier te helpen.

Betere gezondheidszorg

Wij ontwerpen en ontwikkelen medische, e-health en laboratorium producten die worden gebruikt in de verloskundige praktijk, neonatale units, operatiekamers, verzorgingstehuizen en laboratoria. Producten zoals laparoscopische instrumenten, endovasculaire apparaten, orthesen, apparaten voor monitoring of grotere apparaten zoals luchtbehandelingssystemen. Samen met onze klanten ontwerpen wij, doorlopen gebruikerstesten, ontwikkelen, helpen bij klinische testen en ondersteunen bij het verkrijgen van certificeringen zoals FDA, EMC, IEC 60601, klasse 1, IIa, IIb MDD.


vital signs monitor, product design en ontwikkeling van medische apparaten

Fastfocus Vital Signs Monitor

Deze Vital Signs Monitor meet continu de bloeddruk, bewegingen van de patiënt, de zuurstofverzadiging in het bloed en een aantal andere parameters. Deze informatie helpt artsen om te beslissen om patiënten eerder naar de normale afdeling te laten gaan. Of patiënten eerder uit het ziekenhuis te ontslaan, wat goed is voor zowel patiënten als ziekenhuizen. De positie achter het oor is de beste plek om versnelling en beweging van patiënten te meten. We hebben het product volledig ontwikkeld van design strategie tot productie ondersteuning.

Dit product helpt FastFocus om hun effectieve meettechniek en software niet alleen in de agrarische markt in te zetten, waar het wordt gebruikt om de medische conditie van koeien te meten, maar ook in de medische markt.vital signs monitor, product design en ontwikkeling van medische apparaten
vital signs monitor, product design en ontwikkeling van medische apparaten


productontwikkeling van medische apparaten

Potok 300 - bio-inactivatie apparaat

Het Potok 300 bio-inactivatie apparaat is een hoogwaardig medisch luchtbehandelingsapparaat, speciaal gebouwd voor toepassingen in ziekenhuizen en voor tandartsen.

Het apparaat is gebaseerd op Potok technologie die wordt gebruikt in het International Space Station en daarvoor in het MIR station. Met behulp van speciale nano-materialen en bio-inactivatie technologie worden 99,8% van alle virussen, bacteriën en schimmels gedood. De apparaten werken in verloskundige afdelingen, neonatale afdelingen en operatiekamers om te dienen als een zeer efficiënte supplementaire manier om infectie te beheersen.

productontwikkeling van medische producten

productontwikkeling van Potok medisch bio-inactivatie apparaat

productontwikkeling van Potok medische apparaten

productontwerp van Potok medische apparaten

industrieel design van de Philips Health Monitor

Philips Health Monitor

De Health Monitor heeft een ingebouwde hart pols-sensor, kleurendisplay en touch-knoppen voor eenvoudige bediening.

Draag de Health Monitor 8 dagen om een nauwkeurige beoordeling van uw gezondheid en activiteitenniveau te krijgen.

product design van de Philips Health Monitor

Design van de Philips Health Monitor

Maarten-Jan van Fulpen

Fast Focus

"Last year we have successfully worked with Bluelarix Designworks in the product design of a e-health solution. Both business and creative wise Bluelarix Designworks is a very pleasant and professional partner. Andreas' experience and drive is very inspiring. The close collaboration with the design leads to a successful design process and both functional and good looking product design."

Alexander Nagolkin

SMF Potok Inter

"We appreciate the design of the 300 unit, visitors of the Arab Health fair in Dubai and the Medica were very pleased with the product."

Joep Rous

Philips Personal Health Systems

“I am impressed! I am positively surprised by the solutions you came up with”

Boudewijn Hoekstra

Niko Home Automation

"Bluelarix Designworks is a well-organised, creative and flexibele hardware design firm. Andreas is an intelligent and easy-going person. Did some good development for parts of the Niko Projects solution."

productontwikkeling van medische spreek luister unit

PAM e-health systeem

De Personal Alarm Monitor helpt verzorgingshuizen om efficiënter te werken, terwijl nog steeds uitstekende zorg wordt geboden. De basiseenheid wordt samen met een PAM pols detector geleverd, het biedt patiënten met blindheid, epilepsie, ALS, Duchenne spierdystrofie, Huntington of dementie een veilige en goede manier om op afstand te communiceren met verplegend personeel. Het systeem maakt zorg op afstand, of e-health mogelijk, terwijl het patiënten echte aandacht krijgen en gemoedsrust ervaren.

Het systeem is ontworpen met zowel audio en visuele feedback, wat uniek is in de markt. Bij het indrukken van de alarmknop is het systeem in staat om in 28 talen terug te spreken, waarmee de status van de oproep wordt gecommuniceerd en de patiënt wordt gekalmeerd tot een echte verpleegster het op een afstand overneemt. Ook de LED-ring geeft informatie of het gesprek is ontvangen en hoe lang het zal duren voordat een verpleegkundige komt, door het tonen van een countdown.

medisch design van spreek luister unit

productontwikkeling van medisch persoonlijk alarm systeem

productontwikkeling van medische tablet

Niko 5G medische tablet

Door middel van deze nieuw ontwikkelde tablet-computer kunnen bewoners van zorgwoningen langer zelfstandig wonen en eenvoudig veel dingen in huis besturen, zoals verlichting, verwarming en ventilatie.

Door de uitstekende audio kenmerken van het product, kan goed een gesprek worden gehouden met medisch personeel op andere locaties. Een geïntegreerde camera helpt bij het voeren van een life chat met een arts.

Het product heeft een krachtige zuinige 1.6Ghz Intel Atom processor, met snel geïntegreerde SSD geheugen, zodat een soepele reactie van het systeem wordt gegarandeerd. Besturing van het product wordt gedaan door een multitouch capacitief touchscreen, bekend van moderne smartphones en consumenten tablets.

productontwikkeling van Niko medische tablet

medisch design van persoonlijk alarm PAS

Wired PAS persoonlijk medisch alarm

Een medisch alarmsysteem, waarbij de gebruiker kan bellen voor hulp in het ziekenhuis of verzorgingstehuizen.

De rubberen band is zodanig ontworpen dat de kabel niet gevaardlijk om de nek van de patiënt kan geraken, terwijl deze slaapt en mogelijk woelt en draait in zijn slaap.

Observaties en sessies met medisch personeel hielpen ons om een product te ontwerpen dat dichter stond bij de dagelijkse routine van het medisch personeel, dat beter paste bij hun mentale model en hun werk gemakkelijker maakte, terwijl het gevaar voor de patiënt werd weggenomen.

Bent u geinteresseerd in industrieel design? Ontvang ons Design Magazine.Ontvang nu ons maandelijkse Design Magazine per e-mail.

Het Design Magazine staat boordevol met kennis en inspiratie over industrieel design, nieuwe ontwikkelingen, materialen, innovatie en frisse concepten.Duurzame groei begint met productinnovatie

Uw bedrijf heeft design en pro-actieve productinnovatie nodig om te groeien. Het blootleggen van kansen, goed product design en het initiëren van slimme strategieën zijn de bouwstenen die u zullen helpen.

Wij komen graag vroegtijdig aan boord om u te helpen met productontwikkeling van idee tot productie. Wij werken samen met uw team door middel van onze unieke look-in-de-kitchen sessies, de effectieve single-developed-concept strategie, we beheersen risico's en houden focus.

Wilt u meer weten? Ontvang onze gratis Designguide.