Productontwikkeling, alle details goed krijgen.

wij ontwerpen producten. wij creëren innovatie.


De weg naar perfectie zit in de details. Echte kwaliteit kan alleen worden bereikt door hoogwaardige engineering te koppelen met voortdurend testen van prototypes.

Detailleren van het concept

Productontwikkeling gaat om het detailleren van het concept product: het tot in hoog detail uitwerken van alle oplossingen. Elk onderdeel moet worden uitgedacht, worden gebouwd in 3D CAD software en worden getest. Niets mag aan het toeval worden overgelaten.


Innovative product development en product engineering in detail

Van een concept naar het eerste prototype P1

Met behulp van krachtige 3D CAD software ontwerpen we per onderdeel verbindingen en integreren standaardcomponenten. Vervolgens selecteren we materialen, productiemethoden, behandelingen, eventuele coatings en kleuren.

Complexere producten vereisen soms integratie van bedieningselementen, bedrading, slangen, motoren, pcb's, overbrengingen, lagering of andere technische componenten. Zodra dat gedaan is, maken we samenstellingen, controleren toleranties en voeren simulaties of tests uit op functionaliteit, gewicht, kracht en stress.

Tijdens het proces van productontwikkeling optimaliseren we het ontwerp voor fabricage en montage volgens ontwerpregels. We controleren ook voortdurend op duurzaamheidsfactoren en circulaire mogelijkheden. Als we van mening zijn dat een bepaalde oplossing risico's zou kunnen opleveren op het gebied van prestaties, ergonomie of functionaliteit, dan creëren we mockups om dat risico specifiek te testen.

Er wordt nu een eerste prototype P1 gebouwd om alle oplossingen te testen op functionaliteit, ergonomie en prestaties.

Iteraties, de weg naar perfectie

Iteraties, de weg naar perfectie

Tijdens de conceptontwerp-fase zijn al veel kleine iteraties gemaakt met mockups en vorm modellen. Maar ook in de productontwikkeling zijn een aantal iteraties nodig om het product te optimaliseren. Wij maken hoge kwaliteit prototypes die zeer dicht in de buurt komen bij het uiteindelijke massa-geproduceerde product.

Samen met u stellen we een test plan op en voeren zowel simulaties als testen uit, met echte gebruikers, botsproeven, valtesten, functionele testen, temperatuur testen, duurtesten en prestatie testen. Elk product heeft zijn eigen testen nodig. Elke test toont eventuele gebreken of mogelijke verbeteringen die leiden tot optimalisatie van het ontwerp. Na zo'n sessie van testen wordt het ontwerp aangepast en gaan we een nieuwe iteratie cyclus in, met een verbeterd prototype dat weer wordt getest.

Industrieel design, van prototype P1 naar PF

Van prototype P1 naar PF

In de meeste product design projecten wordt het eerste stuk ontwikkeling en een eerste prototype P1 opgenomen, zodat wij de ergonomie, functionaliteit en gebruik kunnen testen. Dit prototype wordt gemaakt in de juiste materialen, met de juiste afwerking, de juiste coating, allemaal zeer dicht hoe het zal zijn in productie.

In veel gevallen zijn daarna verdere productontwikkeling iteraties nodig, om het product voor te bereiden op serie productie. Op basis van een testplan beginnen we een aantal cycli van testen en optimalisaties. Wij testen nieuwe prototypes op functionaliteit, duurzaamheid, prestaties, assemblage en doen testen met gebruikers op de prototypes. Als het product moet worden getest op CE veiligheidsnormen, MDD of andere medische normen, EMC / ESD normen, of specifieke sport normen, dan is dit het moment om dat te organiseren. Ook is dit het moment om productie partners te kiezen.

Als alle testresultaten bevredigend zijn, dan wordt meestal een laatste prototype PF gemaakt, dat de basis vormt voor verdere matrijs engineering en productie voorbereiding.

 
 
Innovatieve productontwikkeling, product engineering en materialen

Productontwikkeling en materialen

Gedurende tientallen veeleisende innovatieve productontwikkeling projecten, zowel op sport, consumenten- als medisch gebied, hebben we ervaring opgedaan met een breed spectrum van materialen. We werken nauw samen met vele materiaal leveranciers.

We hebben ervaring in het gebruik van bijvoorbeeld bio-compatibele materialen zoals LSR (vloeibaar siliconen rubber), medische kwaliteit engineering plastics en medische metalen. In sporttoepassingen gebruiken we high performance engineering plastics, zoals glas gevuld Nylon, PEEK of het eenvoudigere ABS / PC, alsook hoogwaardige TPE en TPU's. Afgezien van kunststoffen hebben we ook ervaring met metalen, zoals koper, magnesium, roestvrij staal en lichtgewicht aerospace aluminium zoals AL7068-T6511.

Voor andere sporttoepassingen hebben we ervaring opgedaan met zowel natuurlijk als synthetisch leer en textiel, zowel voor schoenen als tassen.

 

 

 
 
Product engineering, testen, normen en certificeringen

Productontwikkeling, testen, normen en certificeringen

Tijdens de productontwikkeling maken we samen met u en met toekomstige productie partners een test plan. Met behulp van normen, FMEA en andere bronnen, besluiten we op welk gebied het product moet worden getest. Dit kan zijn op het gebied van medische of sport certificeringen, ESD / EMC, klimaat testen, levensduur of betrouwbaarheid.

We hebben ervaring in het ondersteunen van onze partners met het certificeren van hun producten, zowel algemene certificeringen voor CE / UL wat betreft mechanische en veiligheidseisen, alsook met EMC / ESD richtlijnen. Daarnaast kunnen we samen met een notified body ook ondersteunen in het testen en certificeren voor sport of medische certificeringen, zoals 93/42/EEC, ICE 60601 of FDA class I or II devices.

We hebben onder andere innovatieve productontwikkeling gedaan voor onze partners SMF Potok Inter, Philips Personal Health Systems, Maplez Racing Sports, TüV Rheinland, Swisscom en Decathlon.
 

 

 
 
Productontwikkeling, industrialisatie en ondersteuning bij productie opstart

Productontwikkeling en ondersteuning bij productie opstart

Met onze 3D CAD-gegevens, 2D tekeningen en transfer rapport kunnen productie partner(s) hun matrijs engineering opstarten. Soms doen productie bedrijven dit zelf, soms besteden ze een deel uit. Het gaat dan om een proces waarin optimalisaties worden doorgevoerd voor hun productieproces en parameters, mould-flow en warpage analyses op kritische onderdelen, selectie van de leveranciers van de materiaal blends en masterbatch voor de juiste kleur, ontwikkeling van automatisering voor de robots en het ontwikkelen van testopstellingen voor hoog-volume productie.

Ons netwerk van productie partners en kennis van robuuste fabricage en assemblage processen helpt om het industrialisatie proces van het product soepel en volgens schema te laten verlopen.
 

Innovatiever worden met ons Design Magazine.


Tien keer per jaar presenteert ons Design Magazine nieuwe concepten, baanbrekende materialen, interessante kennis en duurzamere oplossingen. Het helpt u om geinspireerd te blijven en innovatiever te worden.

Meer dan 7000 lezers. Meld u nu ook gratis aan. Geen verplichtingen, eenvoudig afmelden.

Geef de toekomst vorm, start met de Designguide

U hebt strategisch product design nodig om de zinvolle producten van morgen te ontwikkelen. Besluitvorming, een onduidelijke strategie of een gebrek aan ervaring kunnen obstakels zijn.


Wij kennen de obstakels. En kunnen helpen om die te omzeilen. U kunt sneller en meer bereiken als we samen aan innovatie en product design werken.
U zult op kop lopen met producten die zinvol en relevant zijn, vandaag en ook morgen.