Productontwikkeling ontwerpbureau | ALSKAR

Productontwikkeling en engineering

Het concept verder brengen in CAD ontwikkeling, prototyping en productie.
Innovatieve concepten zijn het begin. Vanaf dat moment begint het proces van productontwikkeling. Elk detail moet over worden nagedacht en moet worden ontworpen.

ervaren ontwikkelteam

Ons senior ontwikkelingsteam helpt u zowel met engineering, voorbereiding voor productie en veiligheid, certificeringen, assemblage en afwerking.
strategic industrial design of bicycles


Details die de kwaliteit bepalen

Bij productontwikkeling draait alles om details. Dit is het deel van het ontwerpproces dat de uiteindelijke kwaliteit van een product bepaalt. Materialen definiëren, berekeningen of simulaties uitvoeren, hoge kwaliteit 3D CAD-modellen maken, testen met prototypes.
productontwikkeling, senior team

Voor de productontwikkeling fase

Natuurlijk begint het proces van idee tot een volledig ontwikkeld product niet met de productontwikkeling en detaillering. Misschien wilt u meer lezen over de stappen die voorafgaan aan productontwikkeling, als u dat nog niet had gedaan. Over strategisch design, innovatie design en concept design.
productontwikkeling, innovatie, product design

het concept brengen naar prototype P1

Laten we wat dieper ingaan op het productontwikkeling proces. De eerste belangrijke mijlpaal is om het product design concept naar een eerste volledig functioneel prototype te brengen. Wij noemen dat prototype P1.

We gebruiken krachtige 3D CAD-software om het product te ontwikkelen. We ontwerpen elk onderdeel, creëren verbindingen tussen de onderdelen en integreren standaard componenten. We selecteren materialen, productiemethoden, behandelingen, mogelijke coatings en kleuren.
industrieel design, productontwikkeling


productontwikkeling, innovatie, design

bouwen van prototype P1

Voor de meer complexe producten is de integratie van bedieningselementen, bedrading, slangen, motoren, printplaten, transmissies, lagers of andere technische componenten vereist. Zodra dat is gebeurd, maken we assemblages, controleren we toleranties en voeren we simulaties uit op functionaliteit, gewicht, sterkte en stress.

Tijdens het proces van productontwikkeling optimaliseren we het ontwerp voor maakbaarheid en assemblage, volgens ontwerpregels. Als we van mening zijn dat een bepaalde oplossing risico's met zich mee zou kunnen brengen op het gebied van prestaties, ergonomie of functionaliteit, dan maken we prototypes om specifiek dat risico te testen.

Het is nu tijd om een volledig functioneel prototype te bouwen. We laten alle onderdelen maken, controleren alle componenten die binnenkomen en assembleren een prototype, zodat we kunnen testen.
productontwikkeling, testen

materialen

In tientallen veeleisende productontwikkeling projecten, zowel op het gebied van sport, fietsen, consumenten als medisch, hebben we ervaring opgedaan met een groot aantal materialen en werken we nauw samen met vele leveranciers.

We hebben ervaring met het gebruik van bijvoorbeeld biocompatibele materialen zoals LSR (vloeibare siliconenrubber), kunststoffen voor medische toepassingen en medische metalen. In sporttoepassingen gebruiken we hoogwaardige technische kunststoffen, zoals glasgevuld nylon, PEEK of eenvoudigere ABS / PC-soorten, hoogwaardig TPE en TPU's. Afgezien van kunststoffen hebben we ervaring met metalen zoals koper, magnesium, roestvast staal en lichtgewicht aerospace-aluminium zoals AL7068-T6511.

Voor sporttoepassingen hebben we ervaring opgedaan in zowel natuurlijke als synthetische leders en stoffen, zowel voor schoenen als voor tassen.
product design, productontwikkeling, ontwerpbureau


productontwikkeling, bureau, innovatie

testen, normen en certificering

Nu we een volledig functioneel prototype hebben, kunnen we gaan testen, zowel op ergonomie, functionele oplossingen als prestaties. Dit kan ook het moment zijn om de eerste tests volgens normen uit te voeren. Dit kan zijn op het gebied van medische certificering, fiets- of sportnormen, ESD / EMC, klimaattests, betrouwbaarheid of duurzaamheid.

We hebben ervaring met het pre-testen van producten volgens normen en het helpen van onze klanten met certificeringen.
product design, productontwikkeling

iteraties, kleine verbeteringen aanbrengen

Nadat de eerste prototypes zijn getest, zijn een of meer iteratiecycli nodig om het product te optimaliseren, dat is volkomen normaal. Het is beter om nu de tijd te nemen om kleine aanpassingen te doen, dan om snel naar manfucturing toe te werken en aanpassingen te moeten doen terwijl het product al op de markt is.

Afhankelijk van de complexiteit van het product en de risico's die gepaard gaan met het betreden van de markt met het product, maken we een testplan. We nodigen u uit om te testen met echte gebruikers, maar ook impacttests, valproeven, functionaliteitstests, temperatuurtests, duurzaamheid en prestatietests kunnen nuttig zijn.

Na de testsessies moet het ontwerp enigszins worden aangepast en gaan we een nieuwe iteratiecyclus in, met een verbeterd prototype dat opnieuw zal worden getest.
product design, productontwikkeling

op weg naar productie

Wanneer de iteratiecyclus is voltooid, wordt het tijd om het project over te dragen aan uw productie-afdeling of aan een extern team van productiepartners. U ontvangt de geoptimaliseerde 3D CAD-bestanden, 2D-tekeningen en alle andere ondersteunende documentatie die nodig is voor productiepartners om de productie te starten. Onze rol wordt vanaf nu meer adviserend en we helpen u te begrijpen wat er nodig is om productie te starten.

Omdat er veel details zijn om over na te denken, veel dingen zijn te testen en er veel verschillende manieren zijn waarop productiebedrijven werken, lijkt dit allemaal complex. Wij helpen u om risico's te evalueren en begeleiden u stap voor stap door het proces.
Lawrence Chiu

Maplez Racing Sports

"We worked with Alskar Design since 2012 and have completed over seven design projects across this period. The experience throughout this time with Alskar Design was professional, educational and enjoyable. For you to rest assured, we highly recommend Alskar Design to those who are looking for a truly comprehensive solution towards their product and business development."
Joep Rous

Philips Personal Health Systems

“I am impressed! I am positively surprised by the solutions that your product design firm came up with”
product design firms, product design firms

Ontvang ons gratis design magazine


Circa acht keer per jaar serveren wij u een goede selectie van innovatieve concepten, nieuwe materialen en duurzame oplossingen. Met geweldige afbeeldingen en korte artikelen. Om geïnspireerd te raken.

Meer dan 7000 lezers. Meld u nu ook aan. Geen verplichtingen, eenvoudig afmelden.

Lees onze privacyverklaring.

Heeft u een doorbraak in product design nodig?

Wij kunnen u daarbij helpen. Ons senior product design team ontwerpt mooie en zinvolle producten. En innoveert sneller.

Leg ons uw uitdaging voor, we luisteren graag. Stuur ons een email via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel ons op 020 820 22 11.

U kunt ook eerst onze gratis Designguide aanvragen met het formulier:

  1. Invalid Input
    Vul aub uw naam in.
    Vul aub een geldig email adres in.