alskar

product engineering

Bij productontwikkeling draait alles om details. Ons ervaren design team zorgt ervoor dat uw product van een concept verandert in een robuust product, klaar voor productie.

product ontwerpbureau

3d cad

De eerste belangrijke mijlpaal van de productontwikkeling is om het product design concept naar een eerste volledig functioneel prototype te brengen. Intern noemen wij dat prototype P0.

We ontwikkelen elk onderdeel in 3D CAD, creëren verbindingen tussen de onderdelen en integreren standaard componenten. We selecteren materialen, productiemethoden, behandelingen, mogelijke coatings en kleuren.

Voor de meer complexe producten is de integratie van bedieningselementen, bedrading, slangen, motoren, printplaten, transmissies, lagers of andere technische componenten vereist.

Zodra dat is gebeurd, maken we assemblies in 3D CAD, controleren we toleranties en voeren we simulaties uit op functionaliteit, gewicht, sterkte en stress.

materialen

In tientallen veeleisende productontwikkeling projecten, zowel op het gebied van sport, fietsen, industrie, consumenten als medisch, hebben we ervaring opgedaan met een groot aantal materialen en werken we nauw samen met vele leveranciers.

We hebben ervaring met het gebruik van bijvoorbeeld biocompatibele materialen zoals LSR (vloeibare siliconenrubber), kunststoffen voor medische toepassingen en medische metalen. In sporttoepassingen gebruiken we hoogwaardige technische kunststoffen, zoals glasgevuld nylon, PEEK of eenvoudigere ABS / PC-soorten, hoogwaardig TPE en TPU’s.

Afgezien van kunststoffen hebben we ervaring met metalen zoals koper, magnesium, roestvast staal en lichtgewicht aerospace-aluminium zoals AL7068-T6511. Voor sporttoepassingen hebben we ervaring opgedaan in zowel natuurlijke als synthetische leders en stoffen, zowel voor schoenen als voor tassen.

electronica

In veel productontwikkeling projecten integreren we elektronische componenten zoals drivetrain motoren en controllers. In het verleden hadden we onze eigen pcb-ontwikkeling, wat tot op de dag van vandaag nuttig is voor het begrijpen van de integratie van pcb’s in producten, de beperkingen en mogelijkheden.

In huis zijn we in staat om snel proof of principle setups te ontwikkelen met standaard pcba’s en elektronische componenten, Arduino boards, PLC’s en een eenvoudige software setup.

Daarnaast bouwen we producten en systemen met sensortechnologie, actuators en besturing.

Wanneer het concept werkt op proof of concept niveau, betrekken we partners op het gebied van software ontwikkeling en pcb design om het naar een industrieel niveau te brengen.

fem calculaties

Op onderdelen die zwaar worden belast of die cruciaal zijn voor de veiligheid van een product, voeren wij simulaties uit.

Ook voor het bereiken van maximale performance tegen minimaal gewicht worden 3D CAD simulaties en testen met prototypes ingezet.

2d tekeningen en bom

Bij de overgang naar productie worden behalve een set 3D CAD files ook de bill of materials en 2D tekeningen gemaakt. Vaak zijn al prototypes gemaakt, testen gedaan en optimalisaties doorgevoerd.

De 2D tekeningen gebruiken we met name voor kwaliteitsbeheersing. Alle details die de kwaliteit van een onderdeel bepalen, zoals toleranties, passingen en nabewerkingen, worden hierop aangegeven.

uw
project

Wij werken met ondernemers en leiders om de beste fietsen, mobility, sport en medische producten te ontwikkelen.

Hoe kunnen we u helpen? Bel ons of schrijf een mailtje en we komen binnen een dag bij u terug.

gratis Designguide

Ondernemers en leiders werken met ons gespecialiseerde product ontwerpbureau om de beste fietsen, sport producten, medische apparaten en professionele tools te ontwikkelen.

De Designguide helpt u te begrijpen wat er nodig is om uw product te realiseren.

Vul uw gegevens in en ga van start met de Designguide.

De Designguide helpt u te begrijpen wat er nodig is om uw product te realiseren. Vul uw gegevens in en ga van start met de Designguide.