Innovatieve productontwikkeling, de fase van oplossingen en detaillering


Innovatieve productontwikkeling, 3D CAD engineering, simulaties, design for manufacturing & assembly, prototypes en testen zijn ons recept voor kwaliteit producten.

Robuuste en innovatieve productontwikkeling

Tijdens de productontwikkeling ligt onze focus op innovatie, kwaliteit en het kiezen van stabiele productie processen. De beste manier om een goed product te krijgen is door innovatieve productontwikkeling het concept te detailleren. We bedenken oplossingen voor ieder onderdeel, ontwerpen verbindingen, integreren componenten, bouwen complexe 3D CAD modellen, kiezen materialen, simuleren en optimaliseren voor productie en assemblage.

We zijn gewend om snelle iteratie slagen te maken, werkingsprincipes direct met modellen te testen en continue de gebruikerservaring en ergonomie te evalueren.

 
 
Innovatieve productontwikkeling in detail

Productontwikkeling en detaillering

Het product concept wordt eerst ontwikkeld tot een eerste prototype P1. Het gaat nu om het detailleren van het design: keuzes maken qua materialen, assemblage, productie en afwerking en het kunnen testen van de gebruiksvriendelijke oplossingen en vormgeving.

Met behulp van 3D CAD software worden de verschillende onderdelen van het product verder voorzien van details en geoptimaliseerd. We evalueren de design en engineering oplossingen op maakbaarheid en assemblage, we optimaliseren en voeren voorlopig overleg met productiebedrijven.

Bij complexe projecten sturen we regelmatig presentatie met een update van de productontwikkeling oplossingen waar we aan werken, met de-briefs en visualisaties van de beslissingen die we nemen en de redenen erachter.

Zodra de productontwikkeling ver gevorderd is zal er een eerste prototype P1 worden gebouwd om alle oplossingen te testen op gebruik, ergonomie en functionaliteit. Met behulp van rapid prototyping technieken worden de onderdelen geproduceerd bij geselecteerde partijen. Standaard onderdelen worden ingekocht. Zodra de delen binnenkomen checken we alle delen aan de hand van de tekeningen, maken eventueel delen passend, assembleren het prototype en voeren functionele en gebruikstesten uit op het prototype.
 

 

 
 
Innovatieve productontwikkeling en materialen

Productontwikkeling en materialen

Gedurende tientallen veeleisende innovatieve productontwikkeling projecten, zowel op sport, consumenten- als medisch gebied, hebben we ervaring opgedaan met een breed spectrum van materialen. We werken nauw samen met vele materiaal leveranciers.

We hebben ervaring in het gebruik van bijvoorbeeld bio-compatibele materialen zoals LSR (vloeibaar siliconen rubber), medische kwaliteit engineering plastics en medische metalen. In sporttoepassingen gebruiken we high performance engineering plastics, zoals glas gevuld Nylon, PEEK of het eenvoudigere ABS / PC, alsook hoogwaardige TPE en TPU's. Afgezien van kunststoffen hebben we ook ervaring met metalen, zoals koper, magnesium, roestvrij staal en lichtgewicht aerospace aluminium zoals AL7068-T6511.

Voor andere sporttoepassingen hebben we ervaring opgedaan met zowel natuurlijk als synthetisch leer en textiel, zowel voor schoenen als tassen.

 

 

 
 
Testen, normen en certificeringen

Productontwikkeling, testen, normen en certificeringen

Tijdens de productontwikkeling maken we samen met u en met toekomstige productie partners een test plan. Met behulp van normen, FMEA en andere bronnen, besluiten we op welk gebied het product moet worden getest. Dit kan zijn op het gebied van medische of sport certificeringen, ESD / EMC, klimaat testen, levensduur of betrouwbaarheid.

We hebben ervaring in het ondersteunen van onze partners met het certificeren van hun producten, zowel algemene certificeringen voor CE / UL wat betreft mechanische en veiligheidseisen, alsook met EMC / ESD richtlijnen. Daarnaast kunnen we samen met een notified body ook ondersteunen in het testen en certificeren voor sport of medische certificeringen, zoals 93/42/EEC, ICE 60601 of FDA class I or II devices.

We hebben onder andere innovatieve productontwikkeling gedaan voor onze partners SMF Potok Inter, Philips Personal Health Systems, Maplez Racing Sports, TüV Rheinland, Swisscom en Decathlon.
 

 

 
 
Productontwikkeling, industrialisatie en ondersteuning bij productie opstart

Productontwikkeling en ondersteuning bij productie opstart

Met onze 3D CAD-gegevens, 2D tekeningen en transfer rapport kunnen productie partner(s) hun matrijs engineering opstarten. Soms doen productie bedrijven dit zelf, soms besteden ze een deel uit. Het gaat dan om een proces waarin optimalisaties worden doorgevoerd voor hun productieproces en parameters, mould-flow en warpage analyses op kritische onderdelen, selectie van de leveranciers van de materiaal blends en masterbatch voor de juiste kleur, ontwikkeling van automatisering voor de robots en het ontwikkelen van testopstellingen voor hoog-volume productie.

Ons netwerk van productie partners en kennis van robuuste fabricage en assemblage processen helpt om het industrialisatie proces van het product soepel en volgens schema te laten verlopen.
 

 

 
 
integratie van elektronica in het product design

Productontwikkeling en elektronica integratie

We hebben vele jaren ervaring met de integratie van slimme elektronische oplossingen in zowel professionele, sport en medische toepassingen. In eerste instantie zullen we zoeken naar oplossingen op basis van standaard componenten, maar als dat niet mogelijk blijkt zullen we een specifiek pcb-board moeten laten ontwikkelen door een partner. Wij integreren de pcb in het product, voeren iteraties uit op de pcb vorm en afmetingen, op de plaatsing van componenten en connectoren, flex pcb’s en kabels, in combinatie met de opbouw van de product behuizing.
 

 

Blijf op de hoogte met ons gratis maandelijks Design Magazine.


Ontvang ons maandelijkse Design Magazine per e-mail.

Ons Design Magazine biedt u inspirerende nieuwe concepten van ontwerpers wereldwijd, nieuwe materialen, wetenschappelijke doorbraken en nog veel meer.

Geen verplichtingen, u krijgt geen andere e-mails van ons, eenvoudig afmelden.

Van start met de Designguide

Uw bedrijf heeft design en pro-actieve productinnovatie nodig om te groeien. Het blootleggen van kansen, goed product design en het initiëren van slimme strategieën zijn de bouwstenen die u zullen helpen.

Wij komen graag vroegtijdig aan boord om u te helpen met productontwikkeling van idee tot productie. Raak geïnspireerd door onze look-in-the-kitchen sessies, door de ontwikkeling van slechts één concept, en strategieen die leiden tot zinvolle en duurzame producten.

Maak het verschil, ga van start met de Designguide.