productontwikkeling, uitwerken van het concept tot een functioneel prototype

Productontwikkeling en engineering

Bij productontwikkeling draait alles om details. Ons ervaren design team zorgt ervoor dat uw product van een concept verandert in een robuust product, klaar voor productie.

waardevolle productontwikkeling

Wij helpen u om nieuwe zinvolle producten te ontwerpen. Producten die van grote waarde zijn voor uw klanten en gebruikers.

Ons senior design team helpt u daarbij met hoogwaardige 3D CAD engineering, simulaties, prototypes en voorbereiding voor productie.

details bepalen de kwaliteit

Bij productontwikkeling draait alles om details. Dit is het deel van het ontwerpproces dat de uiteindelijke kwaliteit van een product bepaalt.

Materialen definiëren, berekeningen of simulaties uitvoeren, hoge kwaliteit 3D CAD-modellen maken, testen met prototypes.

het concept brengen naar prototype P1

De eerste belangrijke mijlpaal is om het product design concept naar een eerste volledig functioneel prototype te brengen. Intern noemen wij dat prototype P1.

We ontwerpen elk onderdeel, creëren verbindingen tussen de onderdelen en integreren standaard componenten. We selecteren materialen, productiemethoden, behandelingen, mogelijke coatings en kleuren.

materialen

In tientallen veeleisende productontwikkeling projecten, zowel op het gebied van sport, fietsen, industrie, consumenten als medisch, hebben we ervaring opgedaan met een groot aantal materialen en werken we nauw samen met vele leveranciers.

We hebben ervaring met het gebruik van bijvoorbeeld biocompatibele materialen zoals LSR (vloeibare siliconenrubber), kunststoffen voor medische toepassingen en medische metalen. In sporttoepassingen gebruiken we hoogwaardige technische kunststoffen, zoals glasgevuld nylon, PEEK of eenvoudigere ABS / PC-soorten, hoogwaardig TPE en TPU’s. Afgezien van kunststoffen hebben we ervaring met metalen zoals koper, magnesium, roestvast staal en lichtgewicht aerospace-aluminium zoals AL7068-T6511.

Voor sporttoepassingen hebben we ervaring opgedaan in zowel natuurlijke als synthetische leders en stoffen, zowel voor schoenen als voor tassen.

bouwen en testen van prototype p1

Voor de meer complexe producten is de integratie van bedieningselementen, bedrading, slangen, motoren, printplaten, transmissies, lagers of andere technische componenten vereist. Zodra dat is gebeurd, maken we assemblages, controleren we toleranties en voeren we simulaties uit op functionaliteit, gewicht, sterkte en stress.

Tijdens het proces van productontwikkeling optimaliseren we het ontwerp voor maakbaarheid en assemblage, volgens ontwerpregels. Als we van mening zijn dat een bepaalde oplossing risico’s met zich mee zou kunnen brengen op het gebied van prestaties, ergonomie of functionaliteit, dan maken we prototypes om specifiek dat risico te testen.

Het is nu tijd om een volledig functioneel prototype te bouwen. We laten alle onderdelen maken, controleren alle componenten die binnenkomen en assembleren een prototype, zodat we kunnen testen.

testen, normen en certificering

Nu we een volledig functioneel prototype hebben, kunnen we gaan testen, zowel op ergonomie, functionele oplossingen als prestaties. Dit kan ook het moment zijn om de eerste tests volgens normen uit te voeren. Dit kan zijn op het gebied van medische certificering, fiets- of sportnormen, ESD / EMC, klimaattests, betrouwbaarheid of duurzaamheid.

We hebben ervaring met het pre-testen van producten volgens normen en het helpen van onze klanten met certificeringen.

testen en iteraties

Nadat de eerste prototypes zijn getest, zijn een of meer iteratiecycli nodig om het product te optimaliseren, dat is volkomen normaal. Het is beter om nu de tijd te nemen om nog kleine aanpassingen te doen, dan om te snel naar productie toe te werken of aanpassingen te moeten doen terwijl het product al op de markt is.

Afhankelijk van de complexiteit van het product en de risico’s die gepaard gaan met het betreden van de markt met het product, maken we een testplan. We nodigen u uit om te testen met echte gebruikers, maar ook impacttests, valproeven, functionaliteitstests, temperatuurtests, duurzaamheid en prestatietests kunnen nuttig zijn.

Na de testsessies moet het ontwerp enigszins worden aangepast en gaan we een nieuwe iteratiecyclus in, met een verbeterd prototype dat opnieuw zal worden getest.

productie support

Wanneer de iteratiecyclus is voltooid, wordt het tijd om het project over te dragen aan uw productie-afdeling of aan een extern team van productiepartners.

U ontvangt de geoptimaliseerde 3D CAD-bestanden, 2D-tekeningen en alle andere ondersteunende documentatie die nodig is voor productiepartners om de productie te starten.

Onze rol wordt vanaf nu meer adviserend en we helpen u te begrijpen wat er nodig is om productie te starten.

Omdat er veel details zijn om over na te denken, veel dingen zijn te testen en er veel verschillende manieren zijn waarop productiebedrijven werken, lijkt dit allemaal complex.

Wij helpen u om risico’s te evalueren en begeleiden u stap voor stap door het proces.

Kennis maken?

Laten we samenwerken. Bel ons of stuur ons een mailtje om uw project of vragen te bespreken.

Neem contact op:
team@alskar.com
020 820 22 11

van start met de gratis designguide

De designguide is een document dat u helpt u bij het voorbereiden van uitdagende design en productontwikkeling projecten. Met mindset, organisatie en begrip van het design proces. Zodat we samen met u effectief de producten van morgen kunnen creëren.

Vul uw gegevens in en wij sturen het graag vrijblijvend toe.