Product Design, de bestanddelen van een volledig project


Zoekt u naar product design? Wij helpen u om een geweldig product te ontwerpen. Samen met uw team ontwikkelen wij het product van idee tot productie. Met een mensgerichte product design aanpak, met focus en een stevig strategisch fundament.

Strategie voor product design

Afhankelijk van de complexiteit van het product duurt iedere fase langer of korter. De eerste stap is het definiëren van richting voor het nieuwe product en het vertalen van deze strategische richting in vorm en uitstraling. We doen dat door het opstellen van een solide design strategie document.


Product design, strategie

Product design: geen smaak, maar strategie is belangrijk

De vormgeving van een product moet niet gebaseerd zijn op smaak, maar zou een strategisch fundament moeten hebben. Dat fundament bouwen we met de design strategie, waarin we core-meanings vaststellen, gebruikobservaties doen, stylingtools gebruiken en een uw team daarmee een richting presenteren. Een richting die de waarden van uw onderneming communiceert, die past bij uw ambitieniveau, en vormgeeft aan de kernbetekenis die gebruikers leggen in het product.

Design strategie als start van product design

Testen met proof-of-principle prototypes

Bij ons draait product design in de eerste fases om creatie en testen van conceptideeen. Het maakt daarbij niet uit of we werken aan een medisch product, een hoogwaardig sportproduct of een complex professioneel product. Met name in de eerste stadia van het project blijven we steeds testen met ruwe prototypes om functionaliteit en ergonomie te evalueren en te optimaliseren.

In de praktijk van het product design betekent dat we zoeken naar toepasbare componenten, mogelijke technische oplossingen ontwerpen en snelle mockups bouwen om onze oplossingen te testen.

We kijken dan vooral hoe componenten met elkaar samen functioneren, hoe goed het systeem presteert op ergonomie en functie en of een robuust product haalbaar is met de gevonden oplossingen.


Product design, testen op functionaliteit en ergonomie

Functionaliteit en ergonomie als essentiele elementen in product design

De resultaten van het testen met mockups gebruiken we om het ontwerp verder fijn te slijpen, we doen nieuwe iteraties en testen opnieuw. Totdat we een solide product design hebben, dat zowel haalbaar is als goed presteert op functionaliteit en ergonomie.

Meer over proof of principle design

Ontwikkeling van vorm in product design

De vorm wordt zowel door schetsen als door mockups ontwikkeld. Vorm is zowel belangrijk voor ergonomie als voor de uitstraling van het product design en wordt daarom parallel op verschillende niveau's fijngeslepen en geëvalueerd. In het design strategie document is een duidelijke richting voorsteld van de vorm, tijdens het proces van schetsen en concept ontwikkeling wordt dat als leidraad aangehouden.

Meer over concept design


Product design, van strategie naar het beste concept.

Keuzes tijdens product design: van strategie naar het beste concept

Wij geloven in samenwerking en partnerschap. Daarom nodigen wij u uit voor 'look-in-the-kitchen' sessies, waarbij we samen richtingen bespreken, focus aanbrengen, de risico's afwegen en samen een besluit nemen om een concept uit te werken. We nemen u zo vroeg mee in het concept ontwerp, waardoor we niet meerdere uitgewerkte concepten presenteren, maar samen focus aanbrengen. Want in veel gevallen is het al duidelijk welk concept het beste is.

Bij belangrijke product design beslissingen helpen we u om een gewogen keuze te kunnen maken, gebaseerd op verwachtte risico's, kosten en toegevoegde waarde, niet alleen in het ontwikkelproces, maar ook tijdens certificeringen, assemblage en productie.


Product design en engineering

Ontwikkeling van het product design

Het product design zal nu verder worden ontwikkeld tot een eerste prototype P1. Het gaat nu om het detailleren van het design: keuzes maken qua materialen, assemblage, productie en afwerking.

Met behulp van 3D CAD software worden de verschillende onderdelen van het product verder voorzien van details en geoptimaliseerd. We evalueren de design en engineering oplossingen op maakbaarheid en assemblage. En we voeren alvast voorlopig overleg met mogelijke productiepartners.Product design iteraties, de weg naar perfectie

Prototyping en testen, de weg naar perfectie

Bij complexe projecten sturen we regelmatig presentaties met updates van de product design oplossingen waar we aan werken, met visualisaties van de beslissingen die we namen en de redenen daarachter.

Zodra de productontwikkeling ver gevorderd is zal er een eerste prototype P1 worden gebouwd om alle oplossingen te testen op gebruik, ergonomie en functionaliteit. Met behulp van rapid prototyping technieken worden de onderdelen geproduceerd bij geselecteerde partners. Zodra de delen binnenkomen wordt alles gecontroleerd aan de hand van tekeningen, assembleren we het prototype en voeren functionele en gebruikstesten uit.Product design en materialen

Product design en selectie van materialen

Gedurende tientallen veeleisende product design projecten, zowel op sport, consumenten- als medisch gebied, hebben we veel ervaring opgedaan met een breed spectrum van materialen.

We hebben ervaring in het gebruik van bijvoorbeeld bio-compatibele materialen zoals LSR (vloeibaar siliconen rubber), medische kwaliteit engineering plastics en medische metalen.

In sporttoepassingen gebruiken we high performance engineering plastics, zoals glas gevuld Nylon, PEEK of het eenvoudigere ABS / PC, alsook hoogwaardige TPE en TPU's. Afgezien van kunststoffen hebben we ook ervaring met metalen, zoals magnesium, roestvast staal en lichtgewicht aerospace aluminium zoals AL7068-T6511.

Voor andere sporttoepassingen hebben we ervaring opgedaan met zowel natuurlijk als synthetisch leer en textiel, zowel voor schoenen als tassen.

Meer over productontwikkeling en engineering


Product design, van prototype P1 naar PF

Van product design naar het opstarten van productie

Na de bouw van het eerste prototype zijn mogelijk wijzigingen nodig. Bij complexere projecten wordt er een testplan gemaakt om performance te kunnen testen in verschillende gebruiksomgevingen en optimalisaties door te voeren.

Als het product design moet worden getest op veiligheid volgens ISO, CE, MDD of andere medische normen, op EMC / ESD normen, of op specifieke sport normen, dan is dit het moment om dat te organiseren. Ook is dit het moment om productie partners te kiezen.

Blijf op de hoogte met ons gratis maandelijks Design Magazine.


Ontvang ons maandelijkse Design Magazine per e-mail.

Ons Design Magazine biedt u inspirerende nieuwe concepten van ontwerpers wereldwijd, nieuwe materialen, wetenschappelijke doorbraken en nog veel meer.

Geen verplichtingen, u krijgt geen andere e-mails van ons, eenvoudig afmelden.

Van start met de Designguide

Uw bedrijf heeft design en pro-actieve productinnovatie nodig om te groeien. Het blootleggen van kansen, goed product design en het initiëren van slimme strategieën zijn de bouwstenen die u zullen helpen.

Wij komen graag vroegtijdig aan boord om u te helpen met productontwikkeling van idee tot productie. Raak geïnspireerd door onze look-in-the-kitchen sessies, door de ontwikkeling van slechts één concept, en strategieen die leiden tot zinvolle en duurzame producten.

Maak het verschil, ga van start met de Designguide.