alskar

over ons

Wij zijn een gespecialiseerd product design bureau. Leiders en ondernemers werken met ons samen om de beste fietsen, sportproducten en medische apparaten te ontwikkelen.

design studio

Sinds 2007 hebben we meer dan 120 complexe design en ontwikkelingsprojecten uitgevoerd. Onze producten hebben prijzen gewonnen en worden wereldwijd gebruikt.

Onze klanten bouwen op onze ervaring en zijn vastbesloten om hun visie waar te maken. Ze begrijpen dat de ontwikkeling van de beste producten van morgen niet komt met consensus, maar gedreven wordt door ervaring en leiderschap.

waarden

We omarmen experiment en innovatie.

We werken alleen aan projecten waarvan we denken dat ze goed zijn voor mensen.

We streven naar oplossingen die de natuur niet schaden.

We elimineren oneerlijk winstbejag en streven niet alleen naar groei.

design team

Ons team bestaat uit gepassioneerde ontwerpers en engineers met vele jaren ervaring in de ontwikkeling van fietsen, medische apparaten en sport producten.

Onze senior mensen zijn naast hele goede ontwerpers ook projectleiders. Dat betekent dat u rechtstreeks spreekt met onze ontwerpers tijdens uw project.

menno
senior industrial designer

menno

Menno leidt veeleisende innovatie en design projecten. Hij is gek op de uitdaging om middels een iteratief proces telkens de sweetspot te vinden voor wat betreft ergonomie, esthetiek, interactie en maakbaarheid. Hij heeft veel ervaring met fiets ontwerp en ontwikkeling.

Hij is gepassioneerd van wielrennen en mountainbiken.

Ervaring
Vele jaren professionele ervaring, werkte eerder voor NPK Design, Brabantia en Squease.

Educatie
Master in Industrial Design aan de Royal College of Art en Design Academy Eindhoven.

rik
senior design engineer

rik

Rik bedient onze klanten met industrieel design engineering en hoogwaardige productontwikkeling en leidt grote ontwerpprojecten. De combinatie van functionele kwaliteit en design spreekt hem aan. De uitdaging om duurzame oplossingen te vinden voor technische uitdagingen, die passen binnen de ontwerpvisie, zet hem ertoe aan om zichzelf elke dag te ontwikkelen.

Hij is gepassioneerd van technologie en mountainbiking.

Ervaring
Vele jaren professionele ervaring, werkte eerder voor NPK Design.

Educatie
Industrial Product Design aan de Hague University, Mechanical Engineering.

maria
senior human factors

maria

Maria helpt onze klanten en ons ontwerpteam met research. Haar onderzoek is deels algemeen naar nieuwe materialen, menselijk gedrag, op de natuur geïnspireerde oplossingen, circulaire kansen. En deels project gedreven op het gebied van ergonomie en experience design.

Zij is gepassioneerd van natuur, duiken en zwemmen.

Ervaring
Vele jaren professionele ervaring in research en design processen.

Educatie
State University of Saint Petersburg, Sociale Psychologie OpenUniversity, circular economy aan de Technische Universiteit Delft.

laurens
senior industrial designer

laurens

Laurens helpt onze klanten met industrieel design, innovatieve oplossingen, product engineering en geeft leiding aan een aantal projecten. Hij zoekt voortdurend naar oplossingen en verbeteringen, die helpen de wereld mooier en beter te maken voor mensen. Hij heeft ervaring met complexe projecten, zowel in de product ontwikkeling stadia als ook de design fases, heeft oog voor alle details en goede design schets vaardigheden.

Hij is een gepassioneerde kitesurfer en mountain biker.

Ervaring
Vele jaren professionele ervaring, eerder gewerkt voor Paco Raphael en Johnny Loco Bikes.

Educatie
Industrial Design Engineering aan de Amsterdam University.

founder

andreas

Andreas is het eerste aanspreekpunt voor onze klanten. Hij zorgt ervoor dat alle design processen steeds verbeteren, met een focus op fietsen, sport en medische producten. Hij houdt van ontwerp dat bijdraagt aan verbeteringen in het leven van mensen en houdt zich veel bezig met ontwikkeling van high-end fietsen.

Hij is een gepassioneerd mountainbiker en rijdt veel in Kroatië, met ruime ervaring in fiets-testen en ontwikkeling.

Ervaring
Vele jaren professionele ervaring in innovatie, design en productontwikkeling.

Educatie
Product Vision aan de Delft University of Technology, Business Administration aan de Hanze University, Design Engineering aan de NHL University, Cradle to Cradle Certified™ Catalyst.

industrial design engineer

henriette

Henriette is een nieuwsgierige en ambitieuze ontwerper en  met een passie voor mensgericht design en technologie. Design gaat voor haar over het leven van mensen proberen te verbeteren. Ze benadert ontwerp uitdagingen op een hands-on manier, werkt het liefste in een fijn team en werkt zowel aan concepten, strategie en engineering.

Ze heeft een passie voor fietsen en doet mee aan zware endurance wedstrijden in Europa.

Ervaring
Meerdere jaren professionele ervaring, werkte eerder bij FLEX/design.

Educatie
Master in Industrial Design Engineering aan de Aalborg University in Denemarken.

industrial design engineer

klaartje

Klaartje helpt onze klanten met industrieel ontwerp, het creëren van uitstekende productconcepten en innovatieve oplossingen. Ze lost ingewikkelde puzzels op en ontwikkelt producten waar ze volledig achter kan staan, die echte waarde hebben voor eindgebruikers. Ze is idealistisch en aangezien haar vader architect is, zit design in haar genen.

Ze heeft een passie voor mountain bikes, schaatsen en duurzame initiatieven.

Ervaring
Meerdere jaren professionele ervaring, eerder gewerkt bij African Clean Energy en stage gelopen bij Gispen.

Educatie
Industrial Product Design bij Rotterdam University, Honours Program bij Rotterdam University, Intensive Design Program bij Howest University.

senior design engineer

jaap

Jaap is van jongs af aan geïntrigeerd door waarom dingen zijn zoals ze zijn. Fietsmonteur worden was een voor de hand liggende stap, wat hij 9 jaar heeft gedaan. Intussen is hij al weer vele jaren een gepassioneerde design engineer en werkte aan een breed scala aan projecten, variërend in schaal, fysieke omvang en complexiteit. Van kleine series en lokale productie tot grootschalige productie op mondiaal niveau voor internationale klanten.

Hij heeft een diepe passie voor bijna alles op twee wielen.

Ervaring
Vele jaren professionele ervaring, werkte eerder voor Reggs Design.

Educatie
Product Design Engineering aan de Utrecht University.

industrial design engineer

pieter

Pieter probeert altijd elegante holistische oplossingen te vinden voor complexe problemen, rekening houdend met de hele levenscyclus van een product. Niet bang voor een uitdaging en altijd gretig om nieuwe vaardigheden te leren.

Hij is gepassioneerd van het restaureren van een oude Mercedes en het spelen van de contrabas.

Ervaring
Meerdere jaren professionele ervaring, werkte eerder bij Aito and Wolk.

Educatie
Integrated Product Design aan de Delft University of Technology.

onze naam

De naam Alskar is een onbekende bestemming. De klank doet denken aan regio’s zoals de vallei van Zanskar, Alaska of Madagaskar.

Onze naam symboliseert het gaan waar niemand ooit ging. Het ontwikkelen van producten die nog nooit zijn gemaakt. Het verkennen van de grenzen van krachtige innovatie en product design.

partners

Waar we het gevoel hebben dat het ons zou helpen om het project beter te kunnen uitvoeren, brengen we contractors naar binnen om ons te helpen. Meestal zijn deze werkzaam op het gebied van product-testen, product-certificatie, elektronica, software, productie en assemblage. We werken niet met freelance industrieel ontwerpers in onze projecten, al het ontwerp werk wordt gedaan door ons eigen design team.

Geheimhouding van projectinformatie en klantinformatie is zeer belangrijk, dus als contractors toegang tot vertrouwelijke informatie nodig hebben, zullen ze een wederzijdse NDA ondertekenen met ons en zullen zij alleen kleine stukjes van de projectinformatie ontvangen die specifiek voor hen van belang is.

onderwijs samenwerking

Wij werken samen met universiteiten, hoger onderwijs instellingen en hun studenten in Europa, zoals de TU Delft, Universidada da Coruna, Politecnico di Milano, Hochschule Pforzheim, UTBM, Hochschule Coburg, l’École de design Nantes Atlantique, Hogeschool Rotterdam, Strate, Ecole de Design à Sèvres & Paris, ISD Valenciennes, Hogeschool voor de Kunsten and UPV Universitat Politècnica de València.

gratis
designguide

Ondernemers en leiders werken met ons gespecialiseerde product ontwerpbureau om de beste fietsen, sport producten, medische apparaten en professionele tools te ontwikkelen.

De Designguide helpt u te begrijpen wat er nodig is om uw product te realiseren.

Vul uw gegevens in en ga van start met de Designguide.

gratis Designguide

Ondernemers en leiders werken met ons gespecialiseerde product ontwerpbureau om de beste fietsen, sport producten, medische apparaten en professionele tools te ontwikkelen.

De Designguide helpt u te begrijpen wat er nodig is om uw product te realiseren.

Vul uw gegevens in en ga van start met de Designguide.

De Designguide helpt u te begrijpen wat er nodig is om uw product te realiseren. Vul uw gegevens in en ga van start met de Designguide.