Fiets design en innovatie ontwerpbureau | ALSKAR

Design en ontwikkeling van fietsen.

Product design en innovatie diensten die u helpen voorop te lopen. Van idee tot productie.
U wilt de toekomst vormgeven. Fietsen bouwen die beter presteren. Of e-bikes die comfortabeler zijn. Of een nieuw bakfiets mobiliteitsconcept.

pak uw voorsprong

Wij helpen fietsbedrijven om toonaangevend te zijn. Met goed productontwerp en slimme engineering.

Zoals een full suspension mountainbike die meer vertrouwen biedt aan de rijder. Gebaseerd op verbeterde geometrie, uitstekende kinematica en hoogwaardige componenten keuzes.

Of een compleet nieuwe aandrijflijn met extreem snel schakelen voor e-bikes.
strategic industrial design of bicycles


wij zijn rijders

Wij zijn mountainbikers en wielrenners. Wij rijden veel in het buitenland, maar ook dagelijks door het verkeer in Amsterdam op stadsfietsen en bakfietsen. We weten wat werkt en wat minder goed werkt.

We helpen uw team bij het creëren van een krachtige design strategie en baanbrekende oplossingen. Daarna werken we de proof of concepts uit met award-winnend product design en robuuste productontwikkeling.
fiets design, fiets engineering, kinematica, bakfiets ontwikkeling

Kinematica en geometrie

In onze ontwikkeling van fietsen gebruiken we gedegen ontwerp- en simulatietechnieken om tot de beste oplossingen te komen voor de ophanging, de beste kinematica en goede geometrie. Wij ontwerpen, bouwen en testen prototypes op gebruik, prestaties en levensduur.
mountainbike design, ontwikkeling van fietsenmountainbike design, mobiliteit engineering

fiets engineering en ontwikkeling

We kunnen een volledig fiets engineering en ontwikkelingsproject uitvoeren, van strategie tot voorbereidingen voor productie. Hoogwaardige 3D CAD-programma's helpen ons complexe surface modellen van carbon of aluminium frames te bouwen. Onze diepe contacten met vele leveranciers in de fietsindustrie helpen om de juiste componenten en drivetrain oplossingen te selecteren en te testen.
mtb ontwikkeling, carbon design

carbon or aluminium frames

We ontwerpen en ontwikkelen frames en ophangingsonderdelen in carbon en aluminium. Nauwe samenwerking met een aantal geselecteerde fabrikanten in Europa en Azië helpt ons om tot de beste layup schema's en materiaalkeuzen te komen.
fiets design, fiets engineering, kinematica, ophanging

onderscheidend design

Fietsers staan centraal in ons ontwerp, of dat nu een topsporter is die op een enduro mountainbike dagenlang door de Alpen zal racen, of een moeder die veilig haar kinderen op een elektrische bakfiets door het stadsverkeer zal loodsen. En daarnaast is strategische vormgeving een belangrijk aspect van ons proces, zodat het product naadloos past bij uw merkidentiteit.
fiets design, fiets engineering, strategie, bakfiets ontwikkeling, e-bike ontwikkeling

van start met een krachtige strategie

Elk project start met een strategische fase. Een fase waarin wij een krachtige strategie bouwen op basis van gebruiksanalyses, visie, merkidentiteit, core meaning en andere psychologische tools.

Door het bouwen van deze strategie wordt het ontwerp van de toekomstige fiets, e-bike of ander voertuig niet een kwestie van smaak, maar van visie. Het wordt een product wat naadloos aansluit bij de nabije toekomst en de mensen die het voertuig gaan inzetten.

Waarom klanten voor ons kiezen

Wij werken zowel met grote fietsfabrikanten als met kleine ondernemingen die innovatieve oplossingen willen voor mobiliteit, die nieuwe sportfietsen of bakfietsen willen ontwikkelen. Het zijn relaties gebaseerd op vertrouwen, een gedeelde passie voor fietsen en waarden die goed bij elkaar passen.


Ontvang ons gratis design magazine


Circa acht keer per jaar serveren wij u een goede selectie van innovatieve concepten, nieuwe materialen en duurzame oplossingen. Met geweldige afbeeldingen en korte artikelen. Om geïnspireerd te raken.

Meer dan 7000 lezers. Meld u nu ook aan. Geen verplichtingen, eenvoudig afmelden.

Lees onze privacyverklaring.

Heeft u een doorbraak in product design nodig?

Wij kunnen u daarbij helpen. Ons senior product design team ontwerpt mooie en zinvolle producten. En innoveert sneller.

Leg ons uw uitdaging voor, we luisteren graag. Stuur ons een email via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel ons op 020 820 22 11.

U kunt ook eerst onze gratis Designguide aanvragen met het formulier:

  1. Invalid Input
    Vul aub uw naam in.
    Vul aub een geldig email adres in.