Ontwikkeling van fietsen, cargo bikes, e-bikes en mobiliteitsconcepten.

het product ontwerpbureau

Als u een nieuw mobiliteitsconcept of voertuig wilt ontwikkelen, dan zijn wij uw partner. Wij zijn gek op alles met wielen. We ontwikkelen drive trains voor mountainbikes, carbon frames, racefiets cockpits en volledige e-bikes, mountainbikes of bakfietsen.

Passie voor fietsen en technologie

Wij hebben ervaring met het design en de productontwikkeling van verschillende voertuigen, bijvoorbeeld met high-end mountainbikes, met full suspension, volledig gemaakt uit carbon, met top onderdelen. Fietsen waarop de World Series Enduro wordt gereden, of een TransAlp.

In de projecten die we uitvoeren integreren we altijd innovatieve oplossingen, bijvoorbeeld op het gebied van drive trains, slimmer schakelen, e-power in bakfietsen. Of een cockpit ontwikkeling voor de nabije toekomst, met diepere integratie, betere aerodynamica en gewichtbesparing.


fiets design, bakfiets ontwikkeling, mountain bike testen, kinematica, ophanging


Omdat we zelf mountainbikers en wielrenners zijn, veel in het buitenland rijden, maar ook dagelijks door het verkeer in Amsterdam rijden op stadsfietsen en carbo bikes, weten we heel nauwkeurig wat werkt en wat minder goed werkt.

We helpen uw team bij het creëren van een krachtige design strategie en baanbrekende oplossingen. Daarna werken we de proof of concepts uit met award-winnend product design en robuuste productontwikkeling.

Ontvang onze Designguide voor diepere inzichten in hoe wij te werk gaan. De Designguide helpt ook met het zetten van algemene praktische eerste stappen om tot echte innovatie te komen.
fiets design, fiets engineering, kinematica, bakfiets ontwikkeling


Kinematica, geometrie en fiets engineering

In ons ontwikkelingsproces van fietsen, cargo bikes, scooters, e-bikes of andere mobiliteitsconcepten, gebruiken we gedegen ontwerp- en simulatietechnieken om tot de beste oplossingen te komen voor de ophanging, de beste kinematica en goede geometrie. Vele proof of concept prototypes worden getest. Op gebruik, op prestaties, op levensduur.mountainbike design, mobiliteit engineering
We stoppen niet bij een concept, maar kunnen de volledige productontwikkeling uitvoeren, waarbij we hoogwaardige aluminium- of carbon frame oplossingen ontwikkelen in CAD, de beste componenten selecteren en uitgebreide testen uitvoeren met prototypes.
fiets design, fiets engineering, kinematica, ophanging


Zinvolle innovaties gekoppeld aan onderscheidend design

De mens staat bij ons centraal in het ontwerp, of dat nu een topsporter is die op een enduro mountainbike dagenlang door de Alpen zal racen, of een moeder die veilig haar kinderen op een elektrische bakfiets door het stadsverkeer zal loodsen. En daarnaast is strategische vormgeving een belangrijk aspect van ons proces, zodat het product naadloos past bij uw merkidentiteit.fiets design, fiets engineering, strategie, bakfiets ontwikkeling, e-bike ontwikkeling


Strategisch productdesign inzetten voor mobiliteitsconcepten

Elk project zal starten met een strategische fase. Een fase waarin wij een krachtige strategie bouwen op basis van gebruiksanalyses, visie, merkidentiteit, core meaning en andere psychologische tools.

Door het bouwen van deze strategie wordt het ontwerp van de toekomstige fiets, e-bike of ander voertuig niet een kwestie van smaak, maar van visie. Het wordt een product wat naadloos aansluit bij de nabije toekomst en de mensen die het voertuig gaan inzetten.


mountainbike design, e-bike ontwikkeling
Lawrence Chiu

Maplez Racing Sports

"We werken sinds 2012 met Alskar Design en hebben in deze periode meer dan zeven ontwerpprojecten voltooid. De ervaring in deze tijd met Alskar Design was professioneel, educatief en plezierig. Wij kunnen Alskar Design aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een complete oplossing voor hun productontwikkeling en bedrijfsontwikkeling."
Antoine le Cuziat

Decathlon

“Geweldige ervaring met een professioneel en creatief bedrijf.”
product ontwerpbureau, product design bureau

Ontvang de gratis Designguide.In de Designguide vindt u voorbeelden van krachtige innovatie, cases, veelgestelde vragen, circulaire mogelijkheden en praktische stappen om voor te bereiden.

Raak geïnspireerd door onze look-in-the-kitchen sessies, door de ontwikkeling van één concept en de krachtige strategie tools.

Als u het formulier invult, sturen we het per e-mail naar u toe, zonder verplichtingen.

 1. Invalid Input
 2. naam:
  Vul aub uw naam in.
 3. email:
  Vul aub een geldig email adres in.
 4. bedrijfsnaam:
  Vul aub uw bedrijfsnaam in.
Waarom klanten voor ons kiezen

Wij werken zowel met grote fietsfabrikanten als met kleine ondernemingen die innovatieve oplossingen willen voor mobiliteit, die nieuwe sportfietsen of bakfietsen willen ontwikkelen. Het zijn relaties gebaseerd op vertrouwen, een gedeelde passie voor fietsen en waarden die goed bij elkaar passen.


Ontvang ons gratis design magazine


Tien keer per jaar serveren wij u een goede selectie van innovatieve concepten, nieuwe materialen en duurzame oplossingen. Met geweldige afbeeldingen en korte artikelen. Om geïnspireerd te raken.

Meer dan 7000 lezers. Meld u nu ook aan. Geen verplichtingen, eenvoudig afmelden.

Lees onze privacyverklaring.

Wilt u een nieuw product ontwikkelen?

De stappen zijn eenvoudig. Stuur ons een email via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 020 820 22 11. Vraag om onze NDA zodat we strategische informatie kunnen delen en uw project kunnen bespreken.

En vraag onze Designguide aan. Dat helpt u om goed inzicht in het proces te krijgen. Daarna kunnen we meer details bespreken en een offerte op maat maken.

 1. Invalid Input
  Vul aub uw naam in.
  Vul aub een geldig email adres in.


Lees onze privacyverklaring.