Ontwerpbureau voor product design en innovatie | ALSKAR

Wie we zijn

Onze identiteit als product ontwerpbureau en waar we voor staan.
Alskar Design is een product ontwerpbureau in Amsterdam. Wij helpen bedrijven om voorop te lopen. Met producten die echte problemen oplossen.

over ons

We hebben een passie voor innovatie. Wij ontwerpen innovatie. Elk product dat we ontwikkelen, heeft een stap, kleiner of groter, gemaakt om toonaangevend te worden in dit segment.

Sinds 2007 ontwierpen we tientallen sport producten, medische producten, hoge kwaliteit consumenten producten en tools voor professionals. De producten werden bekroond met awards en worden wereldwijd succesvol gebruikt.

Ontwerpbureau voor mensgericht industrieel ontwerp en product design

onze naam

Alskar is een onbekende bestemming. De klank doet denken aan regio's zoals de vallei van Zanskar, Alaska of Madagaskar. De naam van ons ontwerpbureau symboliseert het gaan waar niemand ooit ging. Het ontwikkelen van producten die nog nooit zijn gemaakt. Het verkennen van de grenzen van krachtige innovatie en product design.
ontwerpbureau, mensgericht product design

onze overtuiging

Wij geven om mensen. Allereerst moeten de producten die wij ontwerpen positief zijn voor het welzijn van mensen. Wij geloven in producten die mensen samenbrengen, die mensen en kinderen laten spelen, helpen om vrede en begrip te creëren.

Wij streven ernaar om bij te dragen aan een schonere planeet. Wij geloven niet dat technologie of producten het antwoord zijn op alles, maar ze kunnen helpen om goed te doen.
Design firm for human focused industrial design.

onze geschiedenis

De eerste plannen voor ons industrieel ontwerpbureau ontstaan in 2006 in Noorwegen waar de oprichters Andreas en Maria op verzoek van een aantal Noorse ondernemers nadenken over het starten van een industrieel ontwerpbureau voor product design. De plannen worden niet in Noorwegen, maar in Nederland werkelijkheid.

 • Het industrieel ontwerpbureau wordt opgericht in het noorden van Nederland en levert one-stop design en productontwikkeling diensten.
 • In 2008 voegen we, naast concept design, engineering en human factors, ook kennis van elektronica en embedded software toe aan ons industrieel ontwerpbureau.
 • In 2010 maken we de stap naar een nieuw bedrijfspand in Amsterdam, waar we ons vestigen tussen andere creatieve bedrijven in de Kauwgomballenfabriek.
 • In 2011 wordt een speciaal lab toegevoegd aan ons industrieel ontwerpbureau voor het maken van mockups en prototypes en voor de ontwikkeling van elektronica en software.
 • In het begin van 2013 verhuist ons industrieel ontwerpbureau naar een grotere studio op "De Overkant", een oude fabriek in Amsterdam Noord.
 • Begin 2014 voegen we opnieuw ruimte toe aan ons industrieel ontwerpbureau, het ontwerpbureau groeit zowel in professionaliteit als omvang van het team.
 • In 2015 is het team opnieuw uitgebreid en winnen we twee 'best sports product' awards op de ISPO.
 • In 2016 is het team uitgebreid en voegen we naast ons industrieel ontwerpbureau een grote werkplaats toe.
 • We hernoemden ons ontwerpbureau tot Alskar Design in 2017. De nieuwe naam vertelt beter ons verhaal: het verkennen van de grenzen van innovatie en product design. Het leiden van uw expeditie.
 • Direct vanaf het begin van 2018 gingen we van start met de ontwikkeling van fietsen, high-end carbon frames, fiets cockpits en e-bikes.

Faciliteiten en tools

Behalve een goed team van senior industrieel ontwerpers en product engineers, bieden we de volgende tools, faciliteiten en netwerk:
 • moderne design studio, met speciale ruimtes voor schetsen en 3d cad engineering
 • grote werkplaats voor prototyping en testen
 • high-end software zoals Alias Design en SolidWorks voor 3D CAD product engineering.
 • 3D printer voor het maken van snelle mockups
 • groot netwerk van (inter)nationale prototyping producenten die voor ons hoge kwaliteit onderdelen maken uit rubber en kunststof tot aerospace aluminium, magnesium en medisch titanium.
Mercy Ships

Hospitaalschip Africa Mercy

We houden van het werk dat Mercy Ships doet. Hospitaalschip Africa Mercy van Mercy Ships biedt gratis levensreddende operaties voor mensen waar medische zorg vrijwel niet beschikbaar is. Het is 's werelds grootste civiele hospitaalschip dat state-of-the-art zorg levert aan mensen in wanhopige situaties, volledig gratis. Veel mensen in Afrika hebben weinig of geen toegang tot gezondheidszorg. Er zijn slechts 2,5 artsen per 10.000 mensen, in vergelijking met 33,3 artsen per 10.000 in Europa. De Africa Mercy brengt vrijwillige medische teams en steriele operatiekamers direct naar mensen die anders zonder zorg zouden zitten. We houden van de manier waarop zij als vrijwilligers een positieve verandering maken. Daarom ondersteunen wij Mercy Ships.

www.mercyships.nl

Ontvang ons gratis design magazine


Circa acht keer per jaar serveren wij u een goede selectie van innovatieve concepten, nieuwe materialen en duurzame oplossingen. Met geweldige afbeeldingen en korte artikelen. Om geïnspireerd te raken.

Meer dan 7000 lezers. Meld u nu ook aan. Geen verplichtingen, eenvoudig afmelden.

Lees onze privacyverklaring.

Heeft u een doorbraak in product design nodig?

Wij kunnen u daarbij helpen. Ons senior product design team ontwerpt mooie en zinvolle producten. En innoveert sneller.

Leg ons uw uitdaging voor, we luisteren graag. Stuur ons een email via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel ons op 020 820 22 11.

U kunt ook eerst onze gratis Designguide aanvragen met het formulier:

 1. Invalid Input
  Vul aub uw naam in.
  Vul aub een geldig email adres in.