Alskar

Wij zijn een strategisch design en innovatie bureau. We helpen onze klanten om de baanbrekende producten van morgen te maken. Van idee tot productie.

ontwerpbureau

Wanneer u nieuwe innovatieve high-end producten nodig hebt, dan zijn wij uw beste optie om dat te realiseren. Van idee tot productie.

We zien kansen, lossen menselijke problemen op en ontwikkelen de producten van morgen.

Sinds 2007 ontwierpen we tientallen high-end sport producten, medische producten, performance fietsen, consumenten producten en tools voor professionals. Onze producten werden bekroond met awards en worden wereldwijd gebruikt.

We werken graag samen. U wordt nauw betrokken bij het product design proces, terwijl we u helpen afgewogen keuzes te maken.

Aanpak

onze manier van samenwerken

naam

De naam Alskar is een onbekende bestemming. De klank doet denken aan regio’s zoals de vallei van Zanskar, Alaska of Madagaskar.

Onze naam symboliseert het gaan waar niemand ooit ging. Het ontwikkelen van producten die nog nooit zijn gemaakt. Het verkennen van de grenzen van krachtige innovatie en product design.

De naam van ons ontwerpbureau nodigt uit om samen op expeditie te gaan en doorbraken te realiseren in design en innovatie.

Zeven redenen

waarom bedrijven met ons werken

overtuigingen

Wij geven om mensen. Allereerst moeten de producten die wij ontwerpen positief zijn voor het welzijn van mensen. Wij geloven in producten die mensen samenbrengen, die mensen en kinderen laten spelen, helpen om vrede en begrip te creƫren.

Wij streven ernaar om bij te dragen aan een schonere planeet. Wij geloven niet dat technologie of producten het antwoord zijn op alles, maar ze kunnen helpen om goed te doen.

Team

ontmoet onze designers

geschiedenis

De eerste plannen voor ons industrieel ontwerpbureau ontstaan in 2006 in Noorwegen waar de oprichters Andreas en Maria op verzoek van een aantal Noorse ondernemers nadenken over het starten van een industrieel ontwerpbureau voor product design. De plannen worden niet in Noorwegen, maar in Nederland werkelijkheid.

 • Het industrieel ontwerpbureau wordt opgericht in het noorden van Nederland en levert one-stop design en productontwikkeling diensten.
 • In 2008 voegen we, naast concept design, engineering en human factors, ook kennis van elektronica en embedded software toe aan ons industrieel ontwerpbureau.
 • In 2010 maken we de stap naar een nieuw bedrijfspand in Amsterdam, waar we ons vestigen tussen andere creatieve bedrijven in de Kauwgomballenfabriek.
 • In 2011 wordt een speciaal lab toegevoegd aan ons industrieel ontwerpbureau voor het maken van mockups en prototypes en voor de ontwikkeling van elektronica en software.
 • In het begin van 2013 verhuist ons industrieel ontwerpbureau naar een grotere studio in de Kromhouthal, een oude fabriek in Amsterdam Noord.
 • Begin 2014 voegen we opnieuw ruimte toe aan ons industrieel ontwerpbureau, het ontwerpbureau groeit zowel in professionaliteit als omvang van het team.
 • In 2015 is het team opnieuw uitgebreid en winnen we twee ‘best sports product’ awards op de ISPO.
 • In 2016 is het team uitgebreid en voegen we naast ons industrieel ontwerpbureau een grote werkplaats toe.
 • We hernoemden ons ontwerpbureau tot Alskar Design in 2017. De nieuwe naam vertelt beter ons verhaal.
 • Direct vanaf het begin van 2018 voegden we een nieuwe specialisatie toe: de ontwikkeling van fietsen, high-end carbon mountain bikes, fiets cockpits en e-bikes.

faciliteiten

Behalve een goed team van senior industrieel ontwerpers en product engineers, bieden we de volgende tools, faciliteiten en netwerk:

 • moderne design studio, met speciale ruimtes voor schetsen en 3d cad engineering
 • grote werkplaats voor prototyping en testen
 • high-end software zoals Alias Design en SolidWorks voor 3D CAD product engineering.
 • 3D printer voor het maken van snelle mockups
 • groot netwerk van (inter)nationale prototyping producenten die voor ons hoge kwaliteit onderdelen maken uit rubber, kunststof en soft goods tot aerospace aluminium, magnesium en medisch titanium.
bespreek uw project

We helpen onze klanten om mooie, innovatieve producten te kunnen aanbieden. Van het eerste idee tot productie. Hoe kunnen we u helpen?

Bel ons of stuur ons een mailtje om uw situatie te bespreken. We reageren binnen een dag.

ontvang de gratis designguide

Uw bedrijf kan voorop lopen en de meest innovatieve, hoogwaardige en mooie producten bieden.

Vul uw gegevens in, ontvang de Designguide en lees hoe we dat samen kunnen bereiken.

wilt u nieuwe toonaangevende producten?

Uw bedrijf kan voorop gaan lopen en de meest innovatieve, hoogwaardige en mooie producten gaan bieden.

Vul uw gegevens in, ontvang de Designguide en lees hoe u dat kunt bereiken.