Wie we zijn en waar we voor staan als ontwerpbureau.

het product ontwerpbureau


Alskar Design is een strategisch ontwerpbureau. We zijn op een missie om organisaties te helpen voorop te lopen met strategisch product design en positieve verandering te brengen.

Iets over ons

We zijn sinds 2007 actief als ontwerpbureau en werkten aan vele projecten in verschillende sectoren. Door de jaren heen ontwierpen we tientallen sport producten, medische producten, hoge kwaliteit consumenten producten en tools voor professionals, werden bekroond met awards en wereldwijd succesvol ingezet.

Het is belangrijk om elkaars identiteit te begrijpen als partners in innovatie. Daarom voelen we ons vrij om te benoemen waar we voor staan.

Wij omarmen onze verantwoordelijkheid als ontwerpbureau om samen te werken aan een schone wereld waar mensen samen leven in vrede en gezondheid, samen spelen en bloeien. Wij creëren producten en strategieën voor bedrijven die leiden tot zinvolle oplossingen die een verschil maken voor mensen en de planeet.Ontwerpbureau voor mensgericht industrieel ontwerp en product design

Onze naam

Alskar is een onbekende bestemming. De klank doet denken aan regio's zoals de vallei van Zanskar, Alaska of Madagaskar. De naam van ons ontwerpbureau symboliseert het gaan waar niemand ooit ging. Het ontwikkelen van producten die nog nooit zijn gemaakt. Het verkennen van de grenzen van krachtige innovatie en product design. We zijn goed voorbereid, hebben de beste tools en jarenlange ervaring. Ons team staat klaar om uw expeditie te leiden.

Exploration is wired into our brains. If we can see the horizon, we want to know what's beyond.
Buzz Aldrin

Man cannot discover new oceans unless he has the courage to lose sight of the shore.
Andre Gide

We shall not cease from exploration.
T. S. Eliot

Explore. Dream. Discover.
Mark Twain

Exploration is really the essence of the human spirit.
Frank Bormanontwerpbureau, mensgericht product design

Onze overtuigingen

 • Wij geven om mensen. Allereerst moeten de producten die wij ontwerpen positief zijn voor het welzijn van mensen.
 • Wij geloven in producten die mensen samenbrengen, die mensen en kinderen laten spelen, helpen om vrede en begrip te creëren.
 • Wij streven ernaar om bij te dragen aan een schonere planeet.
 • Wij geloven niet dat technologie of producten het antwoord zijn op alles, maar ze kunnen helpen om goed te doen.
We voeren geen projecten uit voor industrieën die volgens ons de gezondheid en het welzijn van mensen of dieren schaden.


Design firm for human focused industrial design.

Hoe het allemaal begon

De eerste plannen voor ons industrieel ontwerpbureau ontstaan in 2006 in Noorwegen waar de oprichters Andreas en Maria op verzoek van een aantal Noorse ondernemers nadenken over het starten van een industrieel ontwerpbureau voor product design. De plannen worden niet in Noorwegen, maar in Nederland werkelijkheid.

In 2007 zijn we ons ontwerpbureau gestart als Bluelarix Designworks. In april 2017 wijzigden we onze naam in Alskar Design. We fuseerden niet, we werden niet overgenomen, we voelden alleen dat een nieuwe naam beter onze identiteit en verhaal kon uitdrukken.
 • Het industrieel ontwerpbureau wordt opgericht in het noorden van Nederland en levert one-stop design en productontwikkeling diensten.
 • In 2008 voegen we, naast concept design, engineering en human factors, ook kennis van elektronica en embedded software toe aan ons industrieel ontwerpbureau.
 • In 2010 maken we de stap naar een nieuw bedrijfspand in Amsterdam, waar we ons vestigen tussen andere creatieve bedrijven in de Kauwgomballenfabriek.
 • In 2011 wordt een speciaal lab toegevoegd aan ons industrieel ontwerpbureau voor het maken van mockups en prototypes en voor de ontwikkeling van elektronica en software.
 • In het begin van 2013 verhuist ons industrieel ontwerpbureau naar een grotere studio op "De Overkant", een oude fabriek in Amsterdam Noord.
 • Begin 2014 voegen we opnieuw ruimte toe aan ons industrieel ontwerpbureau, het ontwerpbureau groeit zowel in professionaliteit als omvang van het team.
 • In 2015 is het team opnieuw uitgebreid en winnen we twee 'best sports product' awards op de ISPO.
 • In 2016 is het team uitgebreid en voegen we naast ons industrieel ontwerpbureau een grote werkplaats toe.
 • We hernoemden het bedrijf tot Alskar Design in 2017. De nieuwe naam vertelt beter ons verhaal: het verkennen van de grenzen van innovatie en product design. Het leiden van uw expeditie.

Faciliteiten en tools

Tools zijn natuurlijk gewoon tools. Ze maken niet de design kwaliteit, maar het helpt wel om de kwaliteit hoog te houden en efficient te werken. Behalve een geweldig team van getalenteerde industrieel ontwerpers en product engineers, bieden we ook de volgende tools, faciliteiten en netwerk:
 • moderne design studio, met speciale ruimtes voor schetsen en 3d cad engineering
 • grote werkplaats voor prototyping en testen
 • Alias Design voor Class A surface modeling, SolidWorks voor 3D CAD product engineering.
 • 3D printer voor het maken van snelle mockups
 • groot netwerk van (inter)nationale prototyping producenten die voor ons hoge kwaliteit onderdelen maken uit rubber en kunststof tot aerospace aluminium, magnesium en medisch titanium.
 
 
Mercy Ships

Hospitaalschip Africa Mercy

We houden van het werk dat Mercy Ships doet.

Hospitaalschip Africa Mercy van Mercy Ships biedt gratis levensreddende operaties voor mensen waar medische zorg vrijwel niet beschikbaar is. Het is 's werelds grootste civiele hospitaalschip dat state-of-the-art zorg levert aan mensen in wanhopige situaties, volledig gratis.

Veel mensen in Afrika hebben weinig of geen toegang tot gezondheidszorg. Er zijn slechts 2,5 artsen per 10.000 mensen, in vergelijking met 33,3 artsen per 10.000 in Europa. De Africa Mercy brengt vrijwillige medische teams en steriele operatiekamers direct naar mensen die anders zonder zorg zouden zitten.

We houden van de manier waarop zij als vrijwilligers een positieve verandering maken. Daarom ondersteunen wij Mercy Ships.

www.mercyships.nl

 

 

Ontvang ons gratis design magazine


Tien keer per jaar presenteert ons gratis Design Magazine nieuwe concepten, baanbrekende materialen, interessante kennis en duurzamere oplossingen. Het helpt u om geinspireerd te blijven en nog innovatiever te worden.

Meer dan 7000 lezers. Meld u nu ook aan. Geen verplichtingen, eenvoudig afmelden.

Lees onze privacyverklaring.

Wilt u een nieuw product ontwikkelen?

De stappen zijn eenvoudig. Stuur ons een email via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 020 820 22 11. Vraag om onze NDA zodat we strategische informatie kunnen delen en uw project kunnen bespreken.

En vraag onze Designguide aan. Dat helpt u om goed inzicht in het proces te krijgen. Daarna kunnen we meer details bespreken en een offerte op maat maken.

 1. Invalid Input
  Vul aub uw naam in.
  Vul aub een geldig email adres in.


Lees onze privacyverklaring.