ons design specialisme, baanbrekende innovatie creëren

Waar we goed in zijn

Ons design specialisme is het ontwikkelen van baanbrekende producten. In de sport, in de medische wereld, voor professionals en voor consumenten.

onze kracht

Bedrijven werken met ons om buiten de gebaande paden te treden. Om sneller te innoveren en een koppositie te bereiken.

Onze ervaren ontwerpers hebben de expertise om de juiste ontwerp richting te herkennen in honderden schetsen, helpen u bij het nemen van beslissingen en weten alles over productontwerp, ergonomie, engineering en productie.

Design specialisme

strategie en research

Tijdens de strategie en research fase van een project bouwen we de basis voor het product, de strategische visie. We komen effectief tot een ontwerprichting voor het nieuwe product, zonder nog een enkele schets te maken. 

We gebruiken ontwerp-, strategie- en psychologische tools om tot een visie en richting te komen. Dit design specialisme helpt bij het creëren van zinvolle producten die relevant zijn voor mensen, niet alleen vandaag maar ook morgen.

Design specialisme

innovatie design

Of we nu een hoogwaardig sportproduct, een professionele tool of een complex medisch product ontwerpen, innovatie komt met exploratie en onderzoek.

We doen research, snelle iteratie cycli en testen met mockups om nieuwe manieren te vinden om naar een probleem te kijken.

Design specialisme

concept design

We beheersen de kunst om de strategische ontwerpvisie te vertalen naar het beste productconcept. Concept design gaat over het maken van keuzes en het uitvoeren van iteraties.

Uiteindelijk bieden wij u één ontwikkeld concept, het beste. Onze klanten willen betrokken zijn en ze willen dat we hen het beste concept design presenteren, op basis van een sterke visie.

Design specialisme

productontwikkeling en engineering

Bij productontwikkeling draait alles om details. Dit is het deel van het ontwerpproces dat de uiteindelijke kwaliteit van een product bepaalt.

We gebruiken geavanceerde 3D CAD software om modellen te bouwen van het product met alle informatie over bijvoorbeeld materialen, verbindingen, wanddiktes, texturen, kleuren, toleranties en productie methoden.

Daarnaast integreren we onder andere componenten, pneumatiek, fasteners, hydrauliek, elektronica, sensoren, lageringen, overbrengingen, actuators, kabels, straps en soft paddings in het product.

We bouwen in-huis volledig functionele prototypes en onderwerpen die aan zware testen op locatie of bij een laboratorium.

Design specialisme

sport innovatie

De sport producten die door ons team zijn ontwikkeld, zijn baanbrekend, met echte innovatieve oplossingen die mensen helpen beter te presteren.

Hoogwaardige 3D CAD-programma’s helpen ons complexe en kwalitatieve kunststof en metalen onderdelen te ontwerpen. Daarnaast hebben we veel ervaring met zachte materialen zoals padding voor schoenen en ski-boots, materialen voor ballen, tassen en shirts.

Design specialisme

fiets design

Wij helpen fietsbedrijven om te innoveren. Met baanbrekend product design, krachtige strategie en robuuste engineering.

Onze kennis van ergonomie, kinematica en geometrie vullen we aan met onze passie voor mountain bikes en wielrennen, om te komen tot steeds betere fietsen.

Een diepgaand netwerk in de fiets-componenten industrie, gecombineerd met ervaring in aluminium en carbon framebouw, levert dat wij een gedegen partner zijn voor kleine en grote fietsmerken.

ontvang ons gratis design magazine

Circa acht keer per jaar serveren wij u een goede selectie van innovatieve concepten, nieuwe materialen en duurzame oplossingen. Met geweldige afbeeldingen en korte artikelen. Om geïnspireerd te raken.

Meer dan 7000 lezers. Meld u nu ook aan. Geen verplichtingen, eenvoudig afmelden.

heeft u een doorbraak in product design nodig?

Wij kunnen u daarbij helpen. Ons senior product design team ontwerpt mooie en zinvolle producten. En innoveert sneller.

Leg ons uw uitdaging voor, we luisteren graag. Stuur ons een email via team@alskar.nl of bel ons op 020 820 22 11.

U kunt ook eerst onze gratis Designguide aanvragen met het formulier: