alskar

ons design proces

Wij werken met een helder ontwerpproces dat zich bewezen heeft in vele complexe projecten. Het proces helpt om risico’s vroeg te ondervangen en focus aan te brengen. 

design strategie

Het design van een product is geen kwestie van smaak. Wij helpen u om een solide design strategie te bouwen. Zodat we een duidelijke innovatie en design focus hebben als we beginnen met ontwerpen.

Wij ontwerpen betekenisvolle producten. Producten die een echte verbetering betekenen voor de gebruiker op het gebied van veiligheid, prestatie, gezondheid of leefomstandigheden. Producten waarvan mensen zullen houden.

Deze fase bestaat uit het observeren, bestuderen en testen van producten met gebruikers om te begrijpen hoe ze producten gebruiken, behandelen, controleren en onderhouden.

Daarnaast gebruiken we research, design en psychologische tools die resulteren in een visueel strategisch document. Dit document bepaalt de strategische richting voor het ontwerp, de interactie en de functionaliteit van het nieuwe product.

innovatie design

Voor en tijdens de concept design fase doen we gericht onderzoek, selecteren alvast belangrijke componenten, en verifiëren potentiële technische oplossingen met mockups. Op die manier kunnen we heel snel de haalbaarheid van een bepaalde richting vaststellen.

Bij de ontwikkeling van fietsen wordt ook al een eerste ontwerp gemaakt van de kinematica en geometrie, en wordt een eerste component keuze gemaakt, zodat we dat in een test model kunnen testen.

concept ontwikkeling

Nu het fundament is gelegd ontwikkelen we in deze fase het product concept. Tijdens deze concept design fase houden we een ‘look-in-the-kitchen’ sessie samen met jullie.

Deze fase bestaat in hoofdlijnen uit het schetsen van innovatieve functionele oplossingen, vorm exploratie, ergonomische oplossingen, integratie van componenten, verbindingen, onderdelen, snel testen met ruwe modellen.

product ontwerpbureau

look-in-the-kitchen

Tijdens de concept design fase houden we een ‘look-in-the-kitchen’ sessie met uw team. Wij presenteren concept richtingen in schetsvorm, functionele en technische oplossingen, productie oplossingen en mockups.

Samen met u bespreken we focus, risico, ambitie en beslissen we welke conceptrichting verder wordt ontwikkeld.

één concept

In plaats van drie of meer concepten volledig te ontwikkelen, waaruit er maar één wordt gekozen, gebruiken we onze middelen effectief om alleen de beste richting naar een volledig concept te ontwikkelen.

Onze klanten betalen ons niet om meer keuze te krijgen, ze willen dat wij hen adviseren over de beste richting.

Na de look-in-the-kitchen meeting ontwikkelen we de gekozen concept richting in digitale schetsvorm, met aandacht voor vorm, product opbouw, materialen en de verschillende onderdelen waaruit het product bestaat.

Ook worden detail schetsen gemaakt, met doorsneden, afrondingen, splitlines, etc. ter voorbereiding op de technische ontwikkeling en 3D CAD modeleren.

engineering

Nu het conceptontwerp klaar is, gaan we een 3D CAD model van het product ontwikkelen, met alle technische oplossingen en details die nodig zijn om een functioneel model P0 te maken.

In het 3D CAD model komen alle details van het product, zoals de detaillering van het frame, stuur en de vork, integratie van lagers, as en zadelpen, integratie van aandrijflijn, accu en controller, eventueel ontwerp van de spatborden, kettingbescherming en verlichting.

De vormdelen krijgen middels surface modeleren in 3D CAD hun voorlopige vorm en daarnaast worden alle details ingebouwd, zoals bevestigingsmiddelen, inserts, knoppen, integratie van besturingen, bedrading, slangen, motoren, pcb’s en andere technische componenten. Ook worden afhankelijk van de productie methoden de
wanddiktes, randen, afdichtingen, ribben en steunen gemodelleerd en materiaal keuzen gemaakt.

Tijdens het proces evalueren we steeds de design oplossingen met onze senior industrieel ontwerpers, product engineers en ergonomie specialist.

functioneel model

Dit model P0 wordt een functioneel prototype dat zich richt op het testen van de functionaliteit en ergonomie. Dit model zal qua functie zeer dicht bij het uiteindelijke product staan, maar het uiterlijk kan nog afwijken, vooral bij complexe projecten.

wat komt hierna?

Nu we de eerste grote mijlpaal hebben bereikt, een functioneel model P0, ondersteunen we uw team graag verder bij het voorbereiden van uw product voor productie.

We hebben een groot netwerk van productiebedrijven in Europa en Azië die kunnen helpen bij de productie van uw product. We nemen contact met hen op en zorgen voor de technische besprekingen met hun productie engineers.

Op basis van de eerste tests met het functionele prototype en de discussie met de productie engineers helpen we u met detail engineering, om de CAD-modellen klaar te maken voor een volgend prototype P1 en klaar voor productie bij de geselecteerde productie locatie.

Daarnaast hebben we veel certificering en testprocessen ondersteund en samen met notified bodies zoals TUV, Dekra en anderen, kunnen we ook helpen bij het doorlopen van het certificeringsproces van uw product.

Als laatste hebben we ook veel ervaring met de organisatie van productie en assemblage en kunnen u helpen bij het draaien van de eerste productie batches.

uw
project

Wij werken met ondernemers en leiders om de beste fietsen, mobility, sport en medische producten te ontwikkelen.

Hoe kunnen we u helpen? Bel ons of schrijf een mailtje en we komen binnen een dag bij u terug.

gratis Designguide

Ondernemers en leiders werken met ons gespecialiseerde product ontwerpbureau om de beste fietsen, sport producten, medische apparaten en professionele tools te ontwikkelen.

De Designguide helpt u te begrijpen wat er nodig is om uw product te realiseren.

Vul uw gegevens in en ga van start met de Designguide.

De Designguide helpt u te begrijpen wat er nodig is om uw product te realiseren. Vul uw gegevens in en ga van start met de Designguide.