het strategisch product ontwerpbureau

Onze unieke methoden, tools en design aanpak

De producten die we ontwikkelen moeten een positieve bijdrage leveren in het leven van mensen. Maar hoe bereiken we dat?

niet-democratisch

Wij geloven dat ontwerp niet-democratisch is. Het is gebaseerd op visie en strategie. Snelle consensus is de vijand van goed werk. U huurt ons in omdat we iets kunnen wat u niet in huis heeft. Probeer ons te vertrouwen, we zullen u op deze expeditie begeleiden. Wij zullen u niet overbelasten met keuzemogelijkheden, maar u helpen beslissingen nemen.

We zien onszelf als uw partner, geen leverancier. U koopt geen ontwerp, maar we werken als partners aan de beste oplossingen. Wij ontwerpen voor de gebruikers van uw product. Dit betekent dat we soms hun kant moeten kunnen kiezen. Wij geloven dat dat in uw belang is.

Look-in-the-kitchen

Concept design is het innovatieve en creatieve proces om de ontwerpstrategie te vertalen naar het best mogelijke productconcept.

Ons proces bestaat uit ideatie, schetsen, creëren van mockups, testen met gebruikers, het maken van digitale presentatieschetsen, het bouwen van 3D-modellen en het continu evalueren van de vorm en gebruiksvriendelijkheid.

Tijdens de concept design fase houden we een 'look-in-the-kitchen' sessie met uw team. Wij presenteren concept richtingen in schetsvorm, functionele en technische oplossingen, productie oplossingen en mockups. Samen met u bespreken we focus, risico, ambitie en beslissen we welke conceptrichting verder wordt ontwikkelt.

Partnerschap en professionalisme

Wij geloven in partnerschap en samenwerken. We maken belangrijke beslissingen samen, houden focus, wegen risico's, testen met mockups en bespreken ontwerprichtingen.

Onze klanten zijn niet gewoon klanten voor ons, maar partners voor vele jaren. We kennen hun business, hun uitdagingen en helpen hen te innoveren. In de loop der jaren wordt een hoog niveau van vertrouwen bereikt, wat leidt tot een goede samenwerking en succesvolle complexe projecten.

In onze manier van werken streven wij naar Kaizen en professionaliteit: we verbeteren onze methodes, onze communicatiemiddelen, ons teamwerk, onze processen en ontwerpvaardigheden voortdurend.
Mensgericht product design

We ontwikkelen één concept, het beste

In tegenstelling tot de meer traditionele product ontwerpbureaus bieden wij onze klanten slechts één ontwikkeld concept. We hebben een goede reden daarvoor.

Door u diepgaand te betrekken bij 'look-in-the-kitchen' sessies kiezen we de beste richting samen, gebaseerd op mockups, testen en een solide ontwerpstrategie. We tonen de weg die we zijn ingeslagen, de redenen voor de beslissingen die we hebben genomen en overleggen met u welke richting wij denken dat het beste is.

In plaats van drie of meer concepten volledig te ontwikkelen, waarvan maar één gekozen wordt, gebruiken we onze middelen effectief om alleen de beste design richting verder te trekken naar een ontwikkeld concept. Onze klanten willen niet altijd keuzes maken, ze willen dat we hen het beste geven.

we ontwerpen voor mensen

Ons doel is om betekenisvolle producten te ontwerpen, die een echte verbetering betekenen voor de gebruiker op het gebied van veiligheid, gezondheid of leefomstandigheden. Tijdens de Design Strategy fase van het project gebruiken we krachtige tools om de kern betekenissen te formuleren die het product zal hebben voor de gebruikers. On-site gebruikersonderzoek en testen met mockups helpt ons om concepten en producten te ontwerpen die eenvoudig zijn in het gebruik, ergonomisch zijn en bij dragen aan het welzijn van mensen.

Grip op het proces

Product design is een creatief proces. En creatieve processen kunnen eng zijn, omdat we samen met jullie iets gaan creëren wat nog niet eerder is gedaan. Daarom hebben we een aantal krachtige tools om het proces samen met u te beheersen.

We maken gebruik van online tools voor project management en samenwerking in elke fase van het project, zodat iedereen die betrokken is bij het project up-to-date is met de planning, taken en deadlines van het project.

Elke week ontvangt u een email van ons met een Project Update overzicht. We beschrijven in deze e-mail de acties die we vorige week hebben uitgevoerd en de acties die we de komende week zullen oppakken. Op die manier houdt u altijd overzicht over het project. En in de Project Update vind u de projectbudgetten, overeengekomen meerwerk, besteed budget, alle inkoopdelen, alle facturen en alle gemaakte afspraken.

En natuurlijk houden we regelmatig (online) meetings en hebben contact per email en telefoon, waarmee we jullie betrekken in de design strategie en het ontwerp proces.
Duurzaam product ontwerp

Duurzaamheid in design

Wij houden ervan om producten betekenis en hoge kwaliteit te geven, zodat ze mensen lang zullen dienen. We zijn ook van mening dat nieuwe kansen zich openen met de circulaire economie en nieuwe technologie: producten kunnen worden teruggenomen, ze kunnen opnieuw worden geproduceerd en verkocht. Ze kunnen worden hergebruikt of opgewaardeerd.

circulair design

Wat we niet doen

Door de jaren heen hebben wij een aantal industrieën geidentificeerd waarvan wij vinden dat die in lijn zijn met de kernwaarden en visie van ons bedrijf. Dit betekent dat we geen projecten uitvoeren voor de volgende industrieën: wapenindustrie, tabaksindustrie, seksindustrie, industrieën die gebruik maken van dierproeven en alle andere industrieën die in onze ogen niet bijdragen aan de gezondheid en het welzijn van mensen of dieren.

Ontvang ons gratis design magazine


Circa acht keer per jaar serveren wij u een goede selectie van innovatieve concepten, nieuwe materialen en duurzame oplossingen. Met geweldige afbeeldingen en korte artikelen. Om geïnspireerd te raken.

Meer dan 7000 lezers. Meld u nu ook aan. Geen verplichtingen, eenvoudig afmelden.

Lees onze privacyverklaring.

Wilt u een nieuw product ontwikkelen?

De stappen zijn eenvoudig. Stuur ons een email via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 020 820 22 11.

Of vraag eerst onze gratis Designguide aan.
  1. Invalid Input
    Vul aub uw naam in.
    Vul aub een geldig email adres in.
Lees onze privacyverklaring.