Medisch design en ontwikkeling van zorg producten

Wij ontwerpen medische, e-health en laboratorium producten die worden gebruikt in de verloskundige praktijk, neonatale units, operatiekamers, verzorgingstehuizen en laboratoria.

labonovum ser-col

Ser-Col helpt om minder bloed te hoeven afnemen bij patiënten. Ongeveer 95% van al het bloed dat bij patiënten wordt afgenomen t.b.v. laboratoriumdiagnostiek wordt aan het eind van de dag weggegooid. Als slechts 5% bloed ingezameld zou worden is dat voor diagnostiek ook voldoende.

In de praktijk zou dat betekenen dat er geen bloed meer in buizen via een naald zou hoeven worden afgenomen maar dat 5 druppels uit een vinger zouden volstaan. De Ser-Col zorgt ervoor dat patiënten dat thuis kunnen doen, en de samples per post naar het laboratorium kunnen versturen.

Ser-Col gaat uit van een speciale strook LF papier dat de bloedcellen scheidt van het bloedserum. Na deze scheiding, die zich in dertig seconden voltrekt, is het serum maanden stabiel bij verschillende temperaturen.

Na ontvangst op het laboratorium van Labonovum wordt de strook papier met het opgedroogde serum opgewerkt tot vloeibaar serum door er een speciale vloeistof aan toe te voegen en kan het volautomatisch worden geanalyseerd.

fastfocus vsm

Deze Vital Signs Monitor meet continu de bloeddruk, bewegingen van de patiënt, de zuurstofverzadiging in het bloed en een aantal andere parameters.

Deze informatie helpt artsen om te beslissen om patiënten eerder naar de normale afdeling te laten gaan. Of patiënten eerder uit het ziekenhuis te ontslaan, wat goed is voor zowel patiënten als ziekenhuizen.

De positie achter het oor is de beste plek om versnelling en beweging van patiënten te meten. We hebben het product volledig ontwikkeld van design strategie en medisch design tot productie ondersteuning.

Dit product helpt FastFocus om hun effectieve meettechniek en software niet alleen in de agrarische markt in te zetten, waar het wordt gebruikt om de medische conditie van koeien te meten, maar ook in de medische markt.

Potok 300 bio-inactivatie apparaat

Het Potok 300 bio-inactivatie apparaat is een hoogwaardig medisch luchtbehandelingsapparaat, speciaal gebouwd voor toepassingen in ziekenhuizen en voor tandartsen. Het apparaat is gebaseerd op Potok technologie die wordt gebruikt in het International Space Station, gecombineerd met hoogwaardig medisch design.

Met behulp van speciale nano-materialen en bio-inactivatie technologie worden 99,8% van alle virussen, bacteriën en schimmels gedood. De apparaten werken in verloskundige afdelingen, neonatale afdelingen en operatiekamers om te dienen als een zeer efficiënte supplementaire manier om infectie te beheersen.

PAM e-health systeem

De Personal Alarm Monitor helpt verzorgingshuizen om efficiënter te werken, terwijl nog steeds uitstekende zorg wordt geboden. De basiseenheid wordt samen met een PAM pols detector geleverd, het biedt patiënten met blindheid, epilepsie, ALS, Duchenne spierdystrofie, Huntington of dementie een veilige en goede manier om op afstand te communiceren met verplegend personeel. Het systeem maakt zorg op afstand, of e-health mogelijk, terwijl het patiënten echte aandacht krijgen en gemoedsrust ervaren.

Het systeem is ontworpen met zowel audio en visuele feedback, wat uniek is in de markt. Bij het indrukken van de alarmknop is het systeem in staat om in 28 talen terug te spreken, waarmee de status van de oproep wordt gecommuniceerd en de patiënt wordt gekalmeerd tot een echte verpleegster het op een afstand overneemt. Ook de LED-ring geeft informatie of het gesprek is ontvangen en hoe lang het zal duren voordat een verpleegkundige komt, door het tonen van een countdown.

Philips Health Vital Signs Monitor AM3

De Philips AM3 Health Monitor heeft een ingebouwde hart pols-sensor, kleurendisplay en touch-knoppen voor eenvoudige bediening.

Draag de Health Monitor 8 dagen om een nauwkeurige beoordeling van uw gezondheid en activiteitenniveau te krijgen.

Niko 5G medisch tablet

Door middel van deze nieuw ontwikkelde tablet-computer kunnen bewoners van zorgwoningen langer zelfstandig wonen en eenvoudig veel dingen in huis besturen, zoals verlichting, verwarming en ventilatie. Door de uitstekende audio kenmerken van het product, kan goed een gesprek worden gehouden met medisch personeel op andere locaties. Een geïntegreerde camera helpt bij het voeren van een life chat met een arts.

Het product heeft een krachtige zuinige 1.6Ghz Intel Atom processor, met snel geïntegreerde SSD geheugen, zodat een soepele reactie van het systeem wordt gegarandeerd. Besturing van het product wordt gedaan door een multitouch capacitief touchscreen, bekend van moderne smartphones en consumenten tablets.

PAS persoonlijk medisch alarm

Een medisch alarmsysteem, waarbij de gebruiker kan bellen voor hulp in het ziekenhuis of verzorgingstehuizen. De rubberen band is zodanig ontworpen dat de kabel niet gevaardlijk om de nek van de patiënt kan geraken, terwijl deze slaapt en mogelijk woelt en draait in zijn slaap.

Observaties en sessies met medisch personeel hielpen ons om een product te ontwerpen dat dichter stond bij de dagelijkse routine van het medisch personeel, dat beter paste bij hun mentale model en hun werk gemakkelijker maakte, terwijl het gevaar voor de patiënt werd weggenomen.

bespreek uw project

We helpen onze klanten om mooie, innovatieve producten te kunnen aanbieden. Van het eerste idee tot productie. Hoe kunnen we u helpen?

Bel ons of stuur ons een mailtje om uw situatie te bespreken. We reageren binnen een dag.

ontvang onze
designguide

Wij werken met leiders. Met mensen die vastberaden zijn om een geweldig nieuw product te ontwikkelen.

De Designguide helpt u te begrijpen wat er nodig is om uw product te realiseren. Een geweldig product dat mensen zal helpen, in mobiliteit, in sport, in hun beroep of om gezond te worden.

Vul uw gegevens in en ga van start met de Designguide.

ontvang onze Designguide

Wij werken met leiders. Met mensen die vastberaden zijn om een geweldig nieuw product te ontwikkelen.

De Designguide helpt u te begrijpen wat er nodig is om uw product te realiseren. Een geweldig product dat mensen zal helpen, in mobiliteit, in sport, in hun beroep of om gezond te worden.

Vul uw gegevens in en ga van start met de Designguide.