Kunnen we het veroorloven om een ontwerpbureau in te huren?

We begrijpen dat bedrijven, zowel kleine als grote, zichzelf soms deze vraag stellen. Misschien moet de vraag zijn of u het zich kunt veroorloven om het niet te doen.

een ontwerpbureau inhuren

Het probleem is dat een bedrijf misschien onervaren is met het ontwerpproces en de redelijke kosten die ermee gepaard gaan.

En laten we eerlijk zijn: het is moeilijk te begrijpen hoeveel uur moet worden besteed aan een ontwerp- en ontwikkelingsproces om tot het gewenste resultaat te komen. Het inhuren van een  freelance ontwerper kan het probleem oplossen en een resultaat opleveren. Het inhuren van een ontwerpteam kan ook het probleem oplossen en kan een resultaat van hogere kwaliteit opleveren.

strategisch of niet

We raden aan om de complexiteit van de opdracht in te schatten. Soms huren bedrijven een junior designer in voor een opdracht waarvoor een ervaren ontwerpteam vereist is. U kunt overwegen om met een onervaren ontwerper te werken als het gaat om een eenvoudige verpakking of een zeer eenvoudig product, dat strategisch niet belangrijk is voor uw bedrijf.

Als het product complexer is en van meer strategische waarde, dan is het absoluut aan te raden om een ontwerpteam in te huren. De vraag is niet echt of u zich dat kunt veroorloven, maar of u het zich kan veroorloven dat niet te doen.

slechte product introductie?

Soms nemen bedrijven een kortere weg om snel wat schetsen te laten maken en het ontwerpproces over te slaan. Of ze gaat in zee met onervaren ontwerpers op een project dat strategisch belangrijk en complex is.

Meestal is het resultaat een slechte productlancering, waarbij het bedrijf toch grote kosten heeft gemaakt voor tooling, promotiemateriaal, websites, verkoopteams, logistiek, materiaalaankoop, etc. En schade aan het merk.

Een gevestigd ontwerpbureau zal de design strategie en ontwikkeling niet overslaan en ontwerpstrategie en levert niet alleen een paar ontwerpschetsen. Zoals een arts de diagnostiek niet overslaat en niet alleen medicijnen levert.

inzicht in budgetten

Het is misschien een beetje ongemakkelijk om vroeg in het proces over geld te praten. Maar het is belangrijk om te begrijpen met welk budget we kunnen werken om een product design project te voltooien. Dit helpt ons om beter in uw behoeften te voorzien. U kunt het vergelijken met het bouwen van een zeiljacht of een groot vrachtschip. Beiden zijn zeewaardig.

Als product design nieuw is voor uw bedrijf, dan is het goed om u een aantal ruwe ideeën te geven over projectbudgetten.

Tier 3 projecten liggen tussen de 18 – 35.000 EUR voor enkelvoudige producten zoals een squashracket design. Tier 2 projecten variëren van 35 – 90.000 EUR voor complexere producten zoals een set skischoenen. Tier 1 projecten kosten meer dan 90.000 EUR voor complexe producten met veel onderdelen, zoals een mountainbike.

principe

Wanneer u vasthoudt aan het principe dat een ervaren ontwerpteam nodig is voor het ontwikkelen van strategisch belangrijke producten voor uw bedrijf, dan vermindert u de risico’s aanzienlijk en kunt u producten van hoge kwaliteit maken.

Producten die zinvol en relevant zijn, vandaag en morgen.

Kennis maken?

Laten we samenwerken. Bel ons of stuur ons een mailtje om uw project of vragen te bespreken.

Neem contact op:
team@alskar.com
020 820 22 11

ontvang de gratis designguide

Uw bedrijf kan voorop lopen en de meest innovatieve, hoogwaardige en mooie producten bieden.

Vul uw gegevens in, ontvang de Designguide en lees hoe we dat samen kunnen bereiken.

wilt u nieuwe toonaangevende producten?

Uw bedrijf kan voorop gaan lopen en de meest innovatieve, hoogwaardige en mooie producten gaan bieden.

Vul uw gegevens in, ontvang de Designguide en lees hoe u dat kunt bereiken.