Innovatie Design, exploratie naar nieuwe oplossingen

innovation made


Of we nu een sportproduct met hoge prestaties, een nieuwe dienst of een complex medisch product ontwerpen, innovatie komt met exploratie en onderzoek.

Fundamenteel en experimenteel

We doen research, snelle iteratie cycli en testen met mockups om totaal nieuwe oplossingen te vinden. Snelle ruwe schetsen, het combineren van potentieel interessante componenten, het bouwen van testopstellingen en mockups leidt tot nieuwe inzichten en verrassende oplossingen.

Kunnen jullie basketbal toegankelijk maken voor kinderen van 5 jaar, terwijl de kern van wat basketbal echt is, overeind blijft.
Afhankelijk van de complexiteit van de oplossingen voeren we verschillende iteraties uit met verschillende set-ups om de prestaties direct vanaf het begin te optimaliseren.


 
 
Industrieel design, functioneel design, testen op functionaliteit en ergonomie

Functionaliteit en ergonomie zijn essentieel

Op basis van de resultaten van de eerste gebruikerstesten met prototypes doen we verdere iteraties. We optimaliseren de conceptoplossing, veranderen de prototypes en voeren nieuwe tests uit. Totdat we een solide oplossing hebben gevonden en we het concept verder kunnen ontwikkelen.

 


Snelle modellen voor het testen van ergonomie en functionaliteit

Snelle modellen voor het testen van ergonomie en functionaliteit

Het maken van mockups zit in ons DNA. Meestal bouwen we schuim modellen om vormen en ergonomie te beoordelen. Soms bouwen we een ruw 3D CAD-model van een technische oplossing om daarna het model te printen op onze 3D printer of te laten frezen uit aluminium.


Snelle modellen voor het testen van ergonomie en functionaliteit


We testen en optimaliseren de mockups meteen op functionaliteit, interactie, haalbaarheid en maakbaarheid. Het maken van deze relatief snelle iteraties helpt om efficiënt te komen tot optimale functionaliteit, ergonomie en interactie en het geeft inzicht in de technische uitdagingen die zouden kunnen optreden op de weg tijdens de verdere ontwikkeling.
 
 
Een solide systeem ontwerp voor complexe producten

Een solide systeem ontwerp voor complexe producten.

Wij ontwerpen het totale systeem op een grafische manier, hoe bepaalde onderdelen samen werken, hoe gegevensstromen tussen componenten lopen, hoe mechanische componenten interageren met software en elektronica.

Normaal gesproken loopt de systeem ontwerpfase min of meer parallel aan de concept ontwerpfase, zodat alle stukjes van de puzzel in elkaar vallen: vormen, materialen, componenten, verbindingen, product opbouw, afmetingen, ergonomie en functionaliteit.

 

Blijf op de hoogte met ons gratis maandelijks Design Magazine.


Ontvang ons maandelijkse Design Magazine per e-mail.

Ons Design Magazine biedt u inspirerende nieuwe concepten van ontwerpers wereldwijd, nieuwe materialen, wetenschappelijke doorbraken en nog veel meer.

Geen verplichtingen, u krijgt geen andere e-mails van ons, eenvoudig afmelden.

Antwoorden op serieuze vragen. Start met de Designguide.

Wij kunnen uw team helpen om producten te ontwerpen die een verschil maken. Producten en diensten die serieuze vragen beantwoorden. Raak geinspireerd door onze Designguide en start vandaag.