Industrieel design diensten die u helpen om serieuze vragen te beantwoorden.

innovation made


Zoekt u naar industrieel design? Wij helpen u om producten te ontwerpen die serieuze vragen beantwoorden. Met een mensgerichte industrieel design aanpak, met focus en een stevig strategisch fundament.
Antoine le Cuziat

Decathlon

“Fantastische ervaring met een professioneel en creatief bedrijf.”
Joep Rous

Philips Personal Health Systems

“Ik ben onder de indruk! Ik ben positief verrast door de oplossingen waar jullie mee kwamen.”
product ontwerpbureau, industrieel design bureau

Strategie voor industrieel design

We maken het mogelijk voor onze klanten dat ze producten en diensten kunnen aanbieden die een positief verschil maken, voor mensen en voor de natuur. Producten die het antwoord zijn op serieuze vragen.

Afhankelijk van de complexiteit van het product duurt iedere fase langer of korter. De eerste stap is het definiëren van richting voor het nieuwe product en het vertalen van deze strategische richting in vorm en uitstraling. We doen dat door het opstellen van een solide design strategie document.


industrieel design, professioneel, tools, industrie
Hoe kunnen we TüV test engineers helpen om nog nauwkeuriger en efficienter te meten?

De TOFD / PE is een hoogwaardig ultrasoon meetinstrument. Dit professionele product dat wordt gebruikt om de laskwaliteit te certificeren in de zware machinebouw, olie- en gasindustrie en in offshore-activiteiten. Het product is zeer flexibel en robuust in gebruik en is voor TüV een grote stap voorwaarts.

Industrieel design, strategie

Industrieel design: geen smaak, maar strategie is belangrijk

De vormgeving van een product moet niet gebaseerd zijn op smaak, maar zou een strategisch fundament moeten hebben. Dat fundament bouwen we met de design strategie, waarin we core-meanings vaststellen, gebruikobservaties doen, stylingtools gebruiken en een uw team daarmee een richting presenteren. Een richting die de waarden van uw onderneming communiceert, die past bij uw ambitieniveau, en vormgeeft aan de kernbetekenis die gebruikers leggen in het product.

Design strategie als start van industrieel design

Testen met proof-of-principle prototypes

Bij ons draait industrieel design in de eerste fases om creatie en testen van conceptideeen. Het maakt daarbij niet uit of we werken aan een medisch product, een hoogwaardig sportproduct of een complex professioneel product. Met name in de eerste stadia van het project blijven we steeds testen met ruwe prototypes om functionaliteit en ergonomie te evalueren en te optimaliseren.

In de praktijk van het industrieel design betekent dat we zoeken naar toepasbare componenten, mogelijke technische oplossingen ontwerpen en snelle mockups bouwen om onze oplossingen te testen.

We kijken dan vooral hoe componenten met elkaar samen functioneren, hoe goed het systeem presteert op ergonomie en functie en of een robuust product haalbaar is met de gevonden oplossingen.


industrieel design, medisch design
Kunnen we ervoor zorgen dat op de OK meer dan 99% van alle virussen, bacteriën en schimmels in de lucht worden gedood?

De Potok 300 apparaten worden in operatiekamers, verloskundige afdelingen en neonatale afdelingen ingezet als een zeer effectieve supplementaire oplossing om infecties te beheersen. Met behulp van nano-materialen en bio-inactivatie technologie worden met dit medische apparaat 99,8% van alle virussen, bacteriën en schimmels in de lucht gedood. De Potok technologie wordt ook gebruikt in het International Space Station.

Product design, testen op functionaliteit en ergonomie

Functionaliteit en ergonomie als essentiele elementen in industrieel design

De resultaten van het testen met mockups gebruiken we om het ontwerp verder fijn te slijpen, we doen nieuwe iteraties en testen opnieuw. Totdat we een solide industrieel design hebben, dat zowel haalbaar is als goed presteert op functionaliteit en ergonomie.

Meer over proof of principle design

Ontwikkeling van vorm in industrieel design

De vorm wordt zowel door schetsen als door mockups ontwikkeld. Vorm is zowel belangrijk voor ergonomie als voor de uitstraling van het industrieel design en wordt daarom parallel op verschillende niveau's fijngeslepen en geëvalueerd. In het design strategie document is een duidelijke richting voorsteld van de vorm, tijdens het proces van schetsen en concept ontwikkeling wordt dat als leidraad aangehouden.

Meer over concept design


Industrieel design, van strategie naar het beste concept.

Keuzes tijdens industrieel design: van strategie naar het beste concept

Wij geloven in samenwerking en partnerschap. Daarom nodigen wij u uit voor 'look-in-the-kitchen' sessies, waarbij we samen richtingen bespreken, focus aanbrengen, de risico's afwegen en samen een besluit nemen om een concept uit te werken. We nemen u zo vroeg mee in het concept ontwerp, waardoor we niet meerdere uitgewerkte concepten presenteren, maar samen focus aanbrengen. Want in veel gevallen is het al duidelijk welk concept het beste is.

Bij belangrijke industrieel design beslissingen helpen we u om een gewogen keuze te kunnen maken, gebaseerd op verwachtte risico's, kosten en toegevoegde waarde, niet alleen in het ontwikkelproces, maar ook tijdens certificeringen, assemblage en productie.


Industrieel design en engineering

Ontwikkeling van het industrieel design

Het industrieel design zal nu verder worden ontwikkeld tot een eerste prototype P1. Het gaat nu om het detailleren van het design: keuzes maken qua materialen, assemblage, productie en afwerking.

Met behulp van 3D CAD software worden de verschillende onderdelen van het product verder voorzien van details en geoptimaliseerd. We evalueren de design en engineering oplossingen op maakbaarheid en assemblage. En we voeren alvast voorlopig overleg met mogelijke productiepartners.Industrieel design iteraties, de weg naar perfectie

Prototyping en testen, de weg naar perfectie

Bij complexe projecten sturen we regelmatig presentaties met updates van de product design oplossingen waar we aan werken, met visualisaties van de beslissingen die we namen en de redenen daarachter.

Zodra de productontwikkeling ver gevorderd is zal er een eerste prototype P1 worden gebouwd om alle oplossingen te testen op gebruik, ergonomie en functionaliteit. Met behulp van rapid prototyping technieken worden de onderdelen geproduceerd bij geselecteerde partners. Zodra de delen binnenkomen wordt alles gecontroleerd aan de hand van tekeningen, assembleren we het prototype en voeren functionele en gebruikstesten uit.Industrieel design en materialen

Industrieel design en selectie van materialen

Gedurende tientallen veeleisende product design projecten, zowel op sport, consumenten- als medisch gebied, hebben we veel ervaring opgedaan met een breed spectrum van materialen.

We hebben ervaring in het gebruik van bijvoorbeeld bio-compatibele materialen zoals LSR (vloeibaar siliconen rubber), medische kwaliteit engineering plastics en medische metalen.

In sporttoepassingen gebruiken we high performance engineering plastics, zoals glas gevuld Nylon, PEEK of het eenvoudigere ABS / PC, alsook hoogwaardige TPE en TPU's. Afgezien van kunststoffen hebben we ook ervaring met metalen, zoals magnesium, roestvast staal en lichtgewicht aerospace aluminium zoals AL7068-T6511.

Voor andere sporttoepassingen hebben we ervaring opgedaan met zowel natuurlijk als synthetisch leer en textiel, zowel voor schoenen als tassen.

Meer over productontwikkeling en engineering


Industrieel design, van prototype P1 naar PF

Van industrieel design naar het opstarten van productie

Na de bouw van het eerste prototype zijn mogelijk wijzigingen nodig. Bij complexere projecten wordt er een testplan gemaakt om performance te kunnen testen in verschillende gebruiksomgevingen en optimalisaties door te voeren.

Als het product design moet worden getest op veiligheid volgens ISO, CE, MDD of andere medische normen, op EMC / ESD normen, of op specifieke sport normen, dan is dit het moment om dat te organiseren. Ook is dit het moment om productie partners te kiezen.

Blijf op de hoogte met ons gratis maandelijks Design Magazine.


Ontvang ons maandelijkse Design Magazine per e-mail.

Ons Design Magazine biedt u inspirerende nieuwe concepten van ontwerpers wereldwijd, nieuwe materialen, wetenschappelijke doorbraken en nog veel meer.

Geen verplichtingen, u krijgt geen andere e-mails van ons, eenvoudig afmelden.

Antwoorden op serieuze vragen. Start met de Designguide.

Wij kunnen uw team helpen om producten te ontwerpen die een verschil maken. Producten en diensten die serieuze vragen beantwoorden. Raak geinspireerd door onze Designguide en start vandaag.