Industrieel design van sport producten


We houden van sport. We houden van het ontwerpen van producten die beter presteren en zich onderscheiden door hun innovatieve eigenschappen.

Prestaties en innovatie

We hebben ervaring in het ontwerpen, ontwikkelen, prototypen en het testen van eenvoudige en complexe sport-producten zoals bijvoorbeeld een aero-helm, waar dynamische vorm, prestaties, high-tech materialen en veiligheidseisen in balans moeten zijn.
 
 
Industrieel design van een fietshelm

Dynamic Aero H1 Carbon Fietshelm

Unieke instelbare aerodynamische helm voor inline skaten en fietsen. De helm heeft een sterke lichtgewicht structuur die de sporter in staat stelt om tijdens het rijden van ventilatie modus naar aerodynamische modus te gaan, waarbij ten minste 3% vermindering van de luchtweerstand wordt bereikt.

De helm weegt minder dan 260 gram (medium maat) en alle helmen zijn voorzien van een veiligheid achterlicht dat eventueel is uit te nemen. Uiteraard voldoet de helm aan zowel de EN 1078: 2012 norm en de US CPSC norm.

www.maplez.com

Industrieel design van een aerodynamische fietshelm

Industrieel design van een carbon fietshelm

Industrieel design van een aero fietshelm
 
 
Industrieel design van inline skate wielen

Red Dot Design Award en ISPO Gold Winner: DWS Z1 inline skate wielen

De Maplez DWS Z1 is een slank, gestroomlijnd, hoogwaardig en milieuvriendelijk wiel-systeem dat minder dan 155 gram weegt, maar zeer duurzaam is vanwege zijn unieke aluminium velg. Het wiel heeft een ongeëvenaarde kracht en snelheid. Bovendien vergt het minder materiaal en tijd om de band te vervangen. De eliminatie van een niet-recyclebare kunststof kern maakt wiel beter voor het milieu.

JAKA BENEDIK
Benedik-Design, Oprichter (SLV)

"Het verwisselbare velg / rubber-concept is een perfect voorbeeld van ecologisch design. Het is ook een groot voorbeeld voor het implementeren van bewezen principes in de actie sport-industrie. Daarnaast hoeft de gebruiker minder gewicht te dragen en minder uit te geven aan het verwisselen van wielen."www.maplez.com

 

 

 
 
Industrieel design van DWS inline skate wielen
 
 

 

 
 
Industrieel design van Maplez inline skate wielen
 
 

 

 
 
Industrieel design van DWS skate wielen
 
 

Lawrence Chiu

Maplez Racing Sports, Netherlands / Hongkong

"We have been working closely with Alskar Design for the past 3 years. Never any problem working with nice people. Very professional, organised, smart, strong vision and yet extremely easy going people. I would strongly recommend Alskar Design to those who need support in industrial design and product engineering projects. They are the team!"

Antoine le Cuziat

Kipsta / Decathlon

“What a great prototype! Thanks for your results on this project! Glad to see that you shared the pleasure we have working on this project.”

 

 

 
 
Industrieel ontwerp van de BTL hand-tool

ISPO 2015 / 2016 Winner: BLT 608 Bearing Release Tool

De BLT is een uniek en innovatief handgereedschap, speciaal ontworpen voor een snelle en eenvoudige verwijdering van 608 lagers uit inline skate wielen. De BLT met consistente prestatie is specifiek ontworpen voor één taak: de ervaring van inline-skaters te verbeteren bij het wisselen van lagers.

Deze tool elimineert aarzeling, giswerk en worsteling van deze voormalig irritante taak.

www.maplez.com

 

 

product design van Philips Activelink

Philips Activelink 2

De ActiveLink 2 is een state-of-the-art Activity Monitor ontwikkeld in samenwerking met Philips en Weight Watchers voor de markt in de Verenigde Staten.

De ActiveLink leert over hoeveel je beweegt en maakt vervolgens op maat gemaakte doelen, afhankelijk van je activiteit. Het biedt een on-line coach en diëten van WeightWatchers om mensen met ernstig overgewicht te helpen om een gezondere levensstijl te bereiken.

Industrieel design van Philips Activelink

Product design van medische Philips Activelink


Industrieel design van skate producten

Maplez Easyslot M2

Het transporteren van inline skates kan lastig zijn. De meeste skate-tassen delen hetzelfde ontwerp: voornamelijk gebaseerd op riemen, gespen of een zak. Dit product helpt om gewoon inline-skates op een tas te klikken.

Industrieel design van skate producten


 

 
 
Industrieel ontwerp van sport-voeding fles

ESS Decathlon Aptonia Sports-Nutrition Fles

Deze ESS (easy serve system) sportvoeding bidon werd ontwikkeld voor een van de merken van Decathlon. Gebruikersonderzoek hielp ons om een eenvoudige oplossing te ontwerpen voor het feilloos doseren van de voedingspoeders of vloeistoffen met gewoon water. Het slanke verfijnde ontwerp is een grote stap voorwaarts voor APTONIA.

De sportfles biedt niet alleen een intuïtieve en nauwkeurige dosering, maar ook een duurzame oplossing. De fles kan worden hergebruikt en voeding navullingen kunnen worden verkocht in een goedkoop biologisch afbreekbaar verpakkingsmateriaal.

www.decathlon.com

 

 

 

 
 
Industrieel design van een ijshockey schaats houder

S-serie ijshockeyschaats houder

De nieuw ontwikkelde S-serie houders bieden minder gewicht, sneller wisselen van ijzers en meer stijfheid dan andere houders op de markt. Ze passen perfect bij de S-serie schoen en hebben grote slagsterkte en taaiheid tegen zijdelingse impact van de puck, dankzij het gebruik van een high-performance glasvezel versterkt nylon.

Doordat de houder in twee delen in ontworpen, die zijn verbonden door ultrasoon lassen, konden we een speciale constructie ontwikkelen die de houder lichter en stijver maakt dan de beste huidige houders.

De S-serie ijshockey houders hebben een op stealth geïnspireerde styling, die dynamiek en prestaties ademt.

 

 

 

Blijf op de hoogte met ons gratis maandelijks Design Magazine.


Ontvang ons maandelijkse Design Magazine per e-mail.

Ons Design Magazine biedt u inspirerende nieuwe concepten van ontwerpers wereldwijd, nieuwe materialen, wetenschappelijke doorbraken en nog veel meer.

Geen verplichtingen, u krijgt geen andere e-mails van ons, eenvoudig afmelden.

Van start met de Designguide

Uw bedrijf heeft design en pro-actieve productinnovatie nodig om te groeien. Het blootleggen van kansen, goed product design en het initiëren van slimme strategieën zijn de bouwstenen die u zullen helpen.

Wij komen graag vroegtijdig aan boord om u te helpen met productontwikkeling van idee tot productie. Raak geïnspireerd door onze look-in-the-kitchen sessies, door de ontwikkeling van slechts één concept, en strategieen die leiden tot zinvolle en duurzame producten.

Maak het verschil, ga van start met de Designguide.