Hoe selecteren we het beste ontwerpbureau?

Het is geweldig om een nieuw productontwerpproject te starten. En een uitdaging om goede partners te vinden die kunnen helpen het beste innovatieve resultaat te creëren.

selecteer een cultuur

Huur geen productontwerpbureau in. Huur een mentaliteit of een cultuur in. Omdat dat is wat uw team echt gaat helpen. De waarden van een ontwerpbureau vertellen u iets over de relatie die u met hen zult hebben.

Geef de voorkeur aan bureaus die graag samenwerken, die innovatief en proactief zijn. Hun kantoor en website weerspiegelen vaak hun cultuur en energie.

zoek innovatie

Ontwerpstudio’s die moedig, divers en toegewijd zijn aan innovatie, creëren betere en meer vooruitstrevende producten.

Zoek niet altijd naar de exacte categorie of het type product dat u wilt ontwikkelen in hun portfolio. Zoek in plaats daarvan naar echte innovatieve oplossingen die ze hebben gemaakt en de ervaring die ze hebben met het inslaan van echt nieuwe wegen.

geen beperkingen

Locatie maakt niet zoveel uit. Met e-mail, Skype en telefoon kunt u overal contact houden.

Wees niet bevooroordeeld. Soms is het juist goed om het perspectief van een buitenstaander te zoeken.

niet teveel alternatieven

Het communiceren met 30, 20 of zelfs 10 ontwerpbureaus is niet slim. De long-list kan relatief kort zijn door goed uw huiswerk te doen.

Dat helpt u om de geselecteerde ontwerpbureaus beter te vergelijken. U kunt voor elk bureau voldoende tijd nemen om een aantal keren te bellen, hun cultuur, offerte en manier van werken te begrijpen.

kies niet op prijs

Prijs doet er toe. Maar onredelijk proberen te onderhandelen over de prijs kan contraproductief zijn. Dit kan leiden tot een lagere kwaliteit en een slechte service.

U huurt een ontwerpbureau in voor de kwaliteit van de output, dus laat kosten niet de doorslag geven.

verwachtingen

Bespreek uw behoeften en verwachtingen voordat u begint. Zorg ervoor dat uw doelstellingen strategisch zijn en passen bij uw cultuur. Bepaal hoe u wilt samenwerken met het ontwerpbureau en welk risico-niveau u wilt nemen.

Bepaal wie er beslissingen gaat nemen tijdens het ontwerpproces. Deelname aan een ontwerpproces is spannend en leuk, maar minder mensen zorgen voor een betere besluitvorming.

Geef voorkeur aan ontwerpbureaus die u helpen om beslissingen te nemen design studio’s die u gewoon meer keuze bieden.

kies geen merk

Het ontwerpbureau als merk is belangrijk. Het geeft een idee van de geschiedenis en de waarden van het bureau.

Het merk van het bureau is echter lang niet zo belangrijk voor u als het design team, de mensen die zich gaan inzetten voor uw project. De toewijding en passie van deze mensen zullen bepalen hoe succesvol het project zal zijn.

juiste perspectief

Huur een ontwerpbureau in op basis van visie en toekomst. Kijk niet alleen naar de geschiedenis. Zoek uit hoe het ontwerpbureau denkt over design, innovatie, risicomanagement en duurzaamheid.

Probeer te begrijpen hoe ze werken, hoe ze u zullen begeleiden in het proces van productontwikkeling en hoe ze u kunnen helpen belangrijke beslissingen te nemen over risico’s, investeringen, productie en markttoegang.

Kennis maken?

Laten we samenwerken. Bel ons of stuur ons een mailtje om uw project of vragen te bespreken.

Neem contact op:
team@alskar.com
020 820 22 11

ontvang de gratis designguide

Uw bedrijf kan voorop lopen en de meest innovatieve, hoogwaardige en mooie producten bieden.

Vul uw gegevens in, ontvang de Designguide en lees hoe we dat samen kunnen bereiken.

wilt u nieuwe toonaangevende producten?

Uw bedrijf kan voorop gaan lopen en de meest innovatieve, hoogwaardige en mooie producten gaan bieden.

Vul uw gegevens in, ontvang de Designguide en lees hoe u dat kunt bereiken.