fietsen & mobiliteit

Wij zijn specialisten in design en ontwikkeling van fietsen, e-bikes, bakfietsen, rolstoelen en scootmobielen. Van strategie tot productie.

wij zijn rijders

Wij zijn mountainbikers en wielrenners. Wij rijden veel in het buitenland, maar ook dagelijks door het verkeer in Amsterdam op stadsfietsen en bakfietsen. We weten wat werkt en wat minder goed werkt.

We helpen uw team bij het creëren van een krachtige fiets ontwerp strategie en baanbrekende oplossingen. Daarna werken we de proof of concepts uit met award-winnend product design en robuuste productontwikkeling.

kinematica en geometrie

In ons fiets ontwerp en ebike ontwikkeling gebruiken we gedegen ontwerp- en simulatietechnieken om tot de beste oplossingen te komen voor de ophanging, de beste kinematica en goede geometrie.

Wij ontwerpen, bouwen en testen prototypes op gebruik, prestaties en levensduur.

instinctiv m

De Instinctiv M-serie is een lijn high-end mountain bikes met een combinatie van moderne geometrie, krachtig design en een gepatenteerd suspension platform. Daarbij is het frame opgebouwd uit carbon, waarvan 8% gerecycled is uit de automotive industrie.

De mountain bikes worden gebouwd in zowel een 27.5 inch als een 29 inch versie. Ze zijn uitgerust met een hoogwaardige Duitse Pinion gearbox aandrijving.

We zijn vanaf het begin van het project betrokken geweest bij de ontwikkeling van de kinematica en het suspension platform. Zowel het design als de detail engineering van het carbonframe is gedaan door ons ontwerp team, evenals de productieondersteuning en testrijden.

In de loop van het project hebben we daarnaast verschillende aandrijflijn componenten ontwikkeld, zoals een nieuwe kettingspanner en trigger shifter.

crossover ebike

De nieuwe crossover ebike voor de Amerikaanse markt gebruikt elegante, maar toch agressieve vormen in het frame om het sportieve en avontuurlijke karakter over te brengen.

De fiets is bedoeld voor mensen boven de 50 jaar die de fiets graag als vrijetijdsfiets gebruiken, de natuur in gaan en af en toe offroad gaan op gravelpaden.

Grote banden en een enigszins sportieve geometrie geven de fiets offroad-genen, terwijl de hub motor en mooi geïntegreerde batterij de fiets het uiterlijk van een bio-bike geven.

Comin' Step

De nieuwe Comin’ step is licht en vouwbaar, en wordt zo een perfecte metgezel op korte afstanden. De gepatenteerde s-bochtige stuurkolom zorgt ervoor dat de scooter groot genoeg is om te rijden en erg compact kan worden opgevouwen.

De step is uitgerust met een krachtige voet bediende rem, met typische step interactie, die een goede remwerking geeft tijdens natte weersomstandigheden.

rolstoelen, mobility scooters

Naast de ontwikkeling van nieuwe fietsen en ebikes, ontwerpen en ontwikkelen wij ook andere hoogwaardige mobility producten, waarvan sommige nog in ontwikkeling zijn, zoals offroad rolstoelen voor kinderen, elektrische rolstoelen en opvouwbare elektrische scootmobielen.

fiets en ebike engineering

We kunnen uw volledig ebike of fiets ontwerp project uitvoeren, van strategie tot voorbereidingen voor productie.

Hoogwaardige 3D CAD-programma’s helpen ons complexe surface modellen van carbon of aluminium frames te bouwen.

Onze goede contacten met vele leveranciers in de fietsindustrie helpen om de juiste componenten en drivetrain oplossingen te selecteren en te testen.

waarom bedrijven met ons werken

Wij werken met bedrijven in alle maten: multinationals, middelgrote bedrijven en veelbelovende startups.

Bedrijven die mobiliteit en fietsen als deel van hun strategie zijn gaan zien. En de kracht hebben leren kennen van het samen werken met ons specialistische ontwerpbureau.

Lees wat de drijfveren zijn om met ons te werken.

uw
project

We helpen onze klanten om mooie, innovatieve producten te kunnen aanbieden. Van het eerste idee tot productie. Hoe kunnen we u helpen?

Bel ons of stuur ons een mailtje om uw situatie te bespreken. We reageren binnen een dag.

gratis Designguide

Ondernemers en leiders werken met ons gespecialiseerde product ontwerpbureau om de beste fietsen, sport producten, medische apparaten en professionele tools te ontwikkelen.

De Designguide helpt u te begrijpen wat er nodig is om uw product te realiseren.

Vul uw gegevens in en ga van start met de Designguide.

De Designguide helpt u te begrijpen wat er nodig is om uw product te realiseren. Vul uw gegevens in en ga van start met de Designguide.