e-bike en fiets design

Wij zijn specialisten in design en ontwikkeling van fietsen. Zowel performance bikes zoals een carbon mountainbike als ook urban e-bikes, bakfietsen, racefietsen en gravelbikes.

wij zijn rijders

Wij zijn mountainbikers en wielrenners. Wij rijden veel in het buitenland, maar ook dagelijks door het verkeer in Amsterdam op stadsfietsen en bakfietsen. We weten wat werkt en wat minder goed werkt. We helpen uw team bij het creƫren van een krachtige design strategie en baanbrekende oplossingen. Daarna werken we de proof of concepts uit met award-winnend product design en robuuste productontwikkeling.

kinematica en geometrie

In onze ontwikkeling van fietsen en e-bikes gebruiken we gedegen ontwerp- en simulatietechnieken om tot de beste oplossingen te komen voor de ophanging, de beste kinematica en goede geometrie.

Wij ontwerpen, bouwen en testen prototypes op gebruik, prestaties en levensduur.

m-serie

De M-serie is een lijn high-end mountain bikes met een combinatie van moderne geometrie, krachtig design en een gepatenteerd suspension platform. Daarbij is het frame opgebouwd uit carbon, waarvan 8% gerecycled is uit de automotive industrie.

De mountain bikes komen er in zowel een 27.5 inch als een 29 inch wielmaat. Ze zijn uitgerust met een hoogwaardige Duitse Pinion gearbox aandrijving.

We zijn vanaf het begin van het project betrokken geweest bij de ontwikkeling van de kinematica en het suspension platform. Zowel het design als de detail engineering van het carbonframe is gedaan door ons ontwerp team, evenals de productieondersteuning en testrijden.

In de loop van het project hebben we daarnaast verschillende aandrijflijn componenten ontwikkeld, zoals een nieuwe kettingspanner en trigger shifter.

fiets engineering

We kunnen een volledig e-bike of fiets design project uitvoeren, van strategie tot voorbereidingen voor productie.

Hoogwaardige 3D CAD-programma’s helpen ons complexe surface modellen van carbon of aluminium frames te bouwen.

Onze goede contacten met vele leveranciers in de fietsindustrie helpen om de juiste componenten en drivetrain oplossingen te selecteren en te testen.

ergonomie

Fietsers staan centraal in ons ontwerp, of dat nu een topsporter is die op een enduro mtb dagenlang door de Alpen zal racen, of een moeder die veilig haar kinderen op een elektrische bakfiets door het stadsverkeer zal loodsen.

Daarnaast is strategische vormgeving een belangrijk aspect van ons proces, zodat uw e-bike of fiets naadloos past bij uw merkidentiteit.

waarom fiets bedrijven met ons werken

Wij werken met fiets merken in alle maten: multinationals, middelgrote bedrijven en veelbelovende startups.

Bedrijven die e-bike en fiets design als deel van hun strategie zijn gaan zien. En de kracht hebben leren kennen van het samen werken met ons specialistische ontwerpbureau.

Lees wat de drijfveren zijn om met ons te werken.

bespreek uw project

We helpen onze klanten om mooie, innovatieve producten te kunnen aanbieden. Van het eerste idee tot productie. Hoe kunnen we u helpen?

Bel ons of stuur ons een mailtje om uw situatie te bespreken. We reageren binnen een dag.

ontvang de gratis designguide

Uw bedrijf kan voorop lopen en de meest innovatieve, hoogwaardige en mooie producten bieden.

Vul uw gegevens in, ontvang de Designguide en lees hoe we dat samen kunnen bereiken.

wilt u nieuwe toonaangevende producten?

Uw bedrijf kan voorop gaan lopen en de meest innovatieve, hoogwaardige en mooie producten gaan bieden.

Vul uw gegevens in, ontvang de Designguide en lees hoe u dat kunt bereiken.