Duurzaamheid en industrieel design


Als ontwerpbureau voelen we ons verantwoordelijk voor de producten die we ontwerpen. We geloven dat we samen met u echt een positieve invloed kunnen hebben.

Producten die lang meegaan

Daarom willen we u graag uitdagen om te concentreren op zinvolle producten die lang meegaan. Juist ook vanuit het oogpunt van duurzaamheid en eco-design.

We begrijpen dat een ontwerp niet duurzaam is door gewoon materialen te gebruiken die milieuvriendelijk zijn. Als we juist willen doen, dan zijn er veel meer problemen die aangepakt moeten worden. Grote stappen in duurzaamheid kunnen worden gemaakt door het product zodanig te ontwerpen dat het langdurig meegaat en lang betekenis houdt voor mensen. Die insteek zal onze belangrijkste focus zijn.

Duurzaamheid Checklist

We ontwikkelden voor intern gebruik een Duurzaamheid Checklist, een lijst met meer dan 40 controles om ons te helpen onze ontwerpen te verbeteren en producten duurzamer te maken.
 • ontwerp een business model gebaseerd op cost-for-use
 • ontwerp multi-functionele producten
 • ontwerp het product met modules die ergens anders ook weer gebruikt kunnen worden
 • minimaliseer het aantal materialen
 • gebruik materialen die kunnen worden hergebruikt
 • gebruik zo mogelijk gerecyclede materialen
 • gebruik biologische / organische materialen
 • minimaliseer vervuiling van materialen door coatings en printen
 • zoek voor synergie tussen componenten en functies
 • streef naar maximale efficientie
 • ontwerp voor deel-belasting
 • ontwerp voor een efficient productie proces
 • ontwerp producten zodanig dat ze eenvoudig een technische upgrade kunnen krijgen
 • gebruik hernieuwbare energie waar mogelijk
 • ontwerp feedback naar de gebruiker over energie verbruik
 • minimaliseer transport van leveranciers naar de lokale markten
 
 
duurzaamheid in product design

DSW Z1, duurzame skate wielen

Een project dat mooi een andere manier van kijken naar duurzaam ontwerp illustreert is het nieuw ontworpen Maplez DSW Z1 inline skate wiel.

Het gepatenteerde wiel is opgebouwd uit twee delen: een hoogwaardige aerospace-aluminium velg die voor tientallen jaren zal meegaan, en een duurzame nylon / PU band-constructie die het mogelijk maakt om banden te vervangen, en niet het totale wiel te moeten weggooien, zoals normaal het geval is. De banden kunnen worden ingezameld en gerecycled, om ze om te vormen tot nieuwe banden.

JAKA BENEDIK
Benedik-Design, Oprichter (SLV)
Winner Consumer Voting ISPO COMMUNITY:
" Het verwisselbare velg / band-concept is een perfect voorbeeld van ecologisch ontwerp. Het is ook een groot voorbeeld voor het implementeren van bewezen principes in de sportindustrie. Bovendien zal de gebruiker minder gewicht te hoeven dragen en minder hoeven uitgeven aan het wisselen van wielen."

 
Naast onze belangrijkste focus op het ontwerp van zinvolle en duurzame producten, helpt de checklist ons om het ontwerp te optimaliseren op andere gebieden en om het standaard business model uit te dagen van productie, verkoop en weggooien van producten.

Duurzame uitdaging

Als u geïnteresseerd bent om uw nieuwe design project te richten op betekenis en duurzaamheid, neem dan contact met ons op om nieuwe mogelijkheden te bespreken. Bijvoorbeeld inname-programma's voor producten, producten aanbieden tegen een maandelijkse gebruik-vergoeding, het ontwerpen van uw producten voor hergebruik van onderdelen en het belangrijkste van alles: het ontwerpen van producten met een langdurige betekenis.

Blijf op de hoogte met ons gratis maandelijks Design Magazine.
Ontvang ons maandelijkse Design Magazine per e-mail.

Ons Design Magazine biedt u inspirerende nieuwe concepten van ontwerpers wereldwijd, nieuwe materialen, wetenschappelijke doorbraken en nog veel meer.

Geen verplichtingen, u krijgt geen andere e-mails van ons, eenvoudig afmelden.

Duurzame groei begint met productinnovatie

Uw bedrijf heeft design en pro-actieve productinnovatie nodig om te groeien. Het blootleggen van kansen, goed product design en het initiëren van slimme strategieën zijn de bouwstenen die u zullen helpen.

Wij komen graag vroegtijdig aan boord om u te helpen met productontwikkeling van idee tot productie. Wij werken samen met uw team door middel van onze unieke look-in-de-kitchen sessies, de effectieve single-developed-concept strategie, we beheersen risico's en houden focus.

Maak het verschil, begin met zinvolle innovatie met de Designguide.