Superieur en duurzaam business model: meer circulair wordenWe hebben krachtige praktische tools ontwikkeld om uw onderneming te helpen meer circulair en cradle to cradle te worden, met het potentieel om de productkosten tot 50% te verminderen1. Het raakt bijna elk aspect van uw onderneming. Het is de toekomst, een duurzaam en superieur model.
De overgang naar overvloedige natuurlijke energiebronnen zoals wind en zon, het gebruik van alleen niet-giftige materialen in producten, het ontwerpen van producten voor langdurig gebruik en het creëren van gesloten kringen van materieel is een enorme uitdaging. Productontwerp heeft deels invloed op deze aspecten. Een nieuwe manier van denken is ook nodig op marketing en managementniveau, nieuwe business modellen moeten worden onderzocht.

Wij nemen de uitdaging aan en hebben de afgelopen jaren kennis gewonnen en ervaring opgedaan. We zoeken naar schoonheid, gezondheid, rechtvaardigheid en winstgevendheid, geinspireerd door cradle to cradle en circulair design. De volgende drie punten vormen de kern van ons denken over duurzaamheid.

Doe meer goed

Is het eigenlijk een goed idee om dat product te ontwikkelen? Is het zinvol en positief voor mensen? Praktisch betekent deze vraag dat u soms een project moet afwijzen, hoewel het misschien winstgevend is. Aan de andere kant helpt het om middelen te concentreren op potentieel goede producten: producten die zinvol zijn voor mensen, die diversiteit creëren en de natuur niet schaden, maar naast de natuur duurzaam samen kunnen bestaan.

Langdurig gebruik

Producten die lang meegaan zijn potentieel duurzamer. Wie zal een oude viool weggooien? Mensen hebben de neiging om het te repareren, misschien te verkopen of te gebruiken. Dit punt kan in strijd zijn met uw marketing en verkoopdoelstellingen. Het kan wellicht een herontwerp van uw bedrijfsmodel vereisen, misschien een overschakeling naar een dienstenmodel, misschien deels overschakelen naar hoogwaardigere producten met goede marges, maar het is een mooie stap voorwaarts.

Heroverweeg

Neem meer tijd om te bedenken wat er met het product gebeurt wanneer het niet meer wordt gebruikt. Kan het terug gestuurd worden naar de fabrikant? Kunnen we afval verwijderen en onderdelen hergebruiken? Hoe kunnen we op natuurlijke energie vertrouwen? Kunnen we giftige materialen en stoffen elimineren die onze producten binnendringen in de basismaterialen, coatings, lijmen? Kunnen we het product zodanig ontwerpen dat het terugkomt, zodat we waardevolle componenten kunnen hergebruiken?

Het ontwikkelen van een duurzaam product wat bestaat uit een enkel biologisch afbreekbaar materiaal is vrij eenvoudig. Meer complexe producten, met meer materialen, complexe structuren, met geïntegreerde elektronica zijn een echte uitdaging om te ontwikkelen vanuit een duurzaamheids oogpunt. Toch dagen wij u uit om samen met ons te starten om meer goed te doen, meer tijd te nemen om te heroverwegen en nieuwe wegen te bewandelen.


product design, duurzaamheid, circulair design, eco engineering

Praktische tools om u te helpen om meer circulair te worden

Wij ontwikkelden down-to-earth strategieën en praktische tools om de circulaire mogelijkheden voor uw product te verhogen. Deze hulpmiddelen helpen om retourstromen van producten, componenten en waardevolle materialen te krijgen. Potentieel levert dit een reductie van 50%1 van de product kosten op.

De tools bieden plannen voor het hergebruik van onderdelen, stellen nieuwe partners voor die de teruggekeerde onderdelen en materialen kunnen verwerken tot bruikbare input voor uw productie, plannen voor energiegebruik, materiaalkeuze, productpaspoort en meer.

Materiaal kopen van uw consumenten

Consumenten zullen het product waarderen, omdat ze weten wat te doen met het product wanneer ze het niet meer willen. En ze weten dat er goede dingen met het product en de materialen zullen worden gedaan. En u heeft de mogelijkheid om waardevolle materialen van uw consumenten terug te kopen voor een fractie van de prijs, in plaats van uw materialen leveranciers.

Bel ons op 020 8202211 als u wilt weten hoe u kunt beginnen.

Alskar Design BV is a Cradle to Cradle Certified™ Catalyst
product design, duurzaamheid, circulair design, eco engineering

Case: inline skate wielen, in een circulair design

Het gepatenteerde wiel is gebouwd in twee delen: een hoge kwaliteit aerospace aluminium velg die langdurig meegaat en een duurzame nylon- en TPU-bandenconstructie waarmee de gebruiker alleen de band kan wisselen, en niet het totale wiel hoeft weg te gooien.

De banden kunnen worden verzameld en gerecycleerd, waardoor ze in nieuwe banden kunnen worden omgezet. Het nylon kan van het TPU worden gescheiden, beide materialen zijn niet giftig.

Jaka Benedik
ISPO COMMUNITY
"Het verwisselbare velg / bandenconcept is een perfect voorbeeld van ecologisch ontwerp. "
Blijf op de hoogte met ons gratis maandelijks Design Magazine.


Ontvang ons maandelijkse Design Magazine per e-mail.

Ons Design Magazine biedt u inspirerende nieuwe concepten van ontwerpers wereldwijd, nieuwe materialen, wetenschappelijke doorbraken en nog veel meer.

Geen verplichtingen, u krijgt geen andere e-mails van ons, eenvoudig afmelden.

Van start met de Designguide

In onze Designguide leest u over het krijgen van resultaten met design, over krachtige circulaire tools, over het gebruik van slimme ontwerpstrategieën en over partnerschap en professionaliteit. U leert hoe uw team profiteert van het werken met ons ontwerpbureau als we sneller baanbrekende innovaties creëren, helpen om keuzes te maken en helpen om focus te houden.

Raak geïnspireerd door onze look-in-the-kitchen sessies, door de ontwikkeling van slechts één concept, en de strategie die leidt tot zinvolle producten die een verschil maken. Producten die goed zijn voor mensen en de planeet.