Medisch design, e-health en laboratorium producten


Wij ontwerpen en ontwikkelen medische, e-health en laboratorium producten die worden gebruikt in de verloskundige praktijk, neonatale units, operatiekamers, verzorgingstehuizen en laboratoria.

Medical design vanuit de gebruiker

Ontwerp en ontwikkeling van medische hulpmiddelen, zoals laparoscopische instrumenten, endovasculaire apparaten, orthesen, apparaten voor monitoring of grotere apparaten zoals luchtbehandelingssystemen in een OK-omgeving vragen om een mensgerichte benadering, slimme technologie en innovatief denken. Wij ontwerpen altijd in nauwe samenwerking met medisch personeel, patiënten en de teams van onze klanten.

Samen met onze klanten ontwerpen wij, doorlopen gebruikerstesten, ontwikkelen, helpen bij klinische testen en ondersteunen bij het verkrijgen van certificeringen zoals FDA, EMC, IEC 60601, klasse 1, IIa, IIb MDD.
 
 
Medisch product ontwerp, ontwikkeling, laparoscopische instrumenten, endovasculaire apparaten, orthesen, apparaten voor monitoring of laboratorium analyse instrumenten

Productontwikkeling van medische instrumenten en e-health oplossingen

Het proces van medisch product design wijkt af van een normaal ontwerpproces. Er is veel meer aandacht voor ergonomie, gebruiksonderzoek, ver geoptimaliseerd functionaliteit en validaties.

Het proces vereist meer onderzoek en documentatie over normen, gecertificeerde materialen, coatings, weerstand tegen chemische reinigingsmiddelen, algemene hygiëne van het product, waterbestendigheid en veiligheidsnormen.
 
 
Medical design, ontwikkeling, laparoscopische instrumenten, endovasculaire apparaten, orthesen, apparaten voor monitoring of laboratorium analyse instrumenten


Gebruikerstudies en user trials tijdens het medisch product ontwerp

We betrekken medisch personeel in onze projecten als toekomstige gebruikers van de producten die we ontwerpen. En ook patiënten, die in veel gevallen ook de producten bedienen en gebruiken. We doen observaties, proberen oplossingen uit, organiseren korte effectieve groepssessies, maken interpretaties op het gebied van gebruikersomgeving en verwacht gebruik, om te komen tot eenvoudig, mooi en slim medisch product design.Medische productontwikkeling, ontwikkeling, laparoscopische instrumenten, endovasculaire apparaten, orthesen, apparaten voor monitoring of laboratorium analyse instrumenten


Bij een medisch alarmsysteem hielpen zeer effectieve korte sessies met medisch personeel ons te begrijpen dat het bestaande product oneigenlijk werd gebruikt, waardoor een gevaarlijke situatie ontstond voor patiënten. Deze observaties en sessies hielpen ons om een product te ontwerpen dat dichter stond bij de dagelijkse routine van het medisch personeel, dat beter paste bij hun mentale model en hun werk gemakkelijker maakte, terwijl het gevaar voor de patiënt werd weggenomen.

 

 

 
 
Medical design, ontwikkeling, laparoscopische instrumenten, endovasculaire apparaten, orthesen, apparaten voor monitoring of laboratorium analyse instrumenten

Ondersteuning op het gebied van certificering

Wij werken samen met verschillende partners om onze klanten te ondersteunen met het certificering van producten.

We kunnen ook helpen in verkrijgen van medische certificeringen zoals 93/42 / EEG, ICE 60601 of FDA klasse I of II.

Bekijk meer projecten op het gebied van medisch design en design voor gezondheid: Medisch product ontwerp en ontwikkeling
 

 

Bent u geinteresseerd in industrieel design? Ontvang ons Design Magazine.Ontvang nu ons maandelijkse Design Magazine per e-mail.

Het Design Magazine staat boordevol met kennis en inspiratie over industrieel design, nieuwe ontwikkelingen, materialen, innovatie en frisse concepten.Duurzame groei begint met productinnovatie

Uw bedrijf heeft design en pro-actieve productinnovatie nodig om te groeien. Het blootleggen van kansen, goed product design en het initiëren van slimme strategieën zijn de bouwstenen die u zullen helpen.

Wij komen graag vroegtijdig aan boord om u te helpen met productontwikkeling van idee tot productie. Wij werken samen met uw team door middel van onze unieke look-in-de-kitchen sessies, de effectieve single-developed-concept strategie, we beheersen risico's en houden focus.

Wilt u meer weten? Ontvang onze gratis Designguide.