Design van performance sport producten

wij ontwerpen producten. wij creëren innovatie.

We houden van productontwikkeling van sport producten. We houden van het ontwerpen van producten die beter presteren en zich onderscheiden door hun innovatieve eigenschappen.

Sport innovatie en productontwikkeling

We ontwerpen en ontwikkelen sportartikelen en hoogwaardige sportproducten die worden gebruikt door professionele teams, atleten, sportamateurs en kinderen. Producten zoals helmen, schaatsen, basketbalsets, voetballen, fietsen, ski's en meer.

We vinden de balans tussen dynamische vorm, prestaties, hoogtechnologische materialen en veiligheidsvoorschriften.

Dynamic Aero Helmet H1 Carbon

Industrieel design van een fietshelm


Industrieel design van een fietshelm


Industrieel design van een fietshelm


Industrieel design van een fietshelm


Industrieel design van een fietshelm


Unieke instelbare aerodynamische helm voor inline skaten en fietsen. De helm heeft een sterke lichtgewicht structuur die de sporter in staat stelt om tijdens het rijden van ventilatie modus naar aerodynamische modus te gaan, waarbij ten minste 3% vermindering van de luchtweerstand wordt bereikt.

De helm weegt minder dan 260 gram (medium maat) en alle helmen zijn voorzien van een veiligheid achterlicht dat eventueel is uit te nemen. Uiteraard voldoet de helm aan zowel de EN 1078: 2012 norm en de US CPSC norm.

Productontwikkeling van sportproducten

Bijzondere aandacht wordt besteed aan sterk geoptimaliseerde functionaliteit, ergonomie, gebruikersonderzoek, testen en validatie. Dit proces van sport product design vereist ook onderzoek, gecertificeerde hoogwaardige materialen, veiligheidsnormen en innovatieve oplossingen.

Praktische, niet-bureaucratische en geteste aanpak

We betrekken uw team vroegtijdig bij de design strategie fase en unieke 'look-in-the-kitchen' sessies, waarbij we strategische beslissingen nemen als gelijke partners. De beslissingen worden genomen op basis van de strategie, innovatie research, functionele mockups, industrieel design vorm studies, technische oplossingen en ergonomisch onderzoek, wat leidt tot het beste concept.

Tijdens elke fase van het proces worden validaties uitgevoerd om ons te helpen producten te ontwerpen met minimale risico's, terwijl de mogelijkheden open blijven voor echte innovaties. Onze unieke aanpak is praktisch, niet-bureaucratisch en getest in tientallen projecten.
Red Dot Design Award en ISPO Gold Winner: DWS Z1 inline skate wielen

Industrieel design van inline skate wielen


Industrieel design van inline skate wielen


Industrieel design van inline skate wielen


Industrieel design van inline skate wielen


Industrieel design van inline skate wielen


Industrieel design van inline skate wielen


De Maplez DWS Z1 is een slank, gestroomlijnd, hoogwaardig en milieuvriendelijk wiel-systeem dat minder dan 155 gram weegt, maar zeer duurzaam is vanwege zijn unieke aluminium velg. Het wiel heeft een ongeëvenaarde kracht en snelheid. Bovendien vergt het minder materiaal en tijd om de band te vervangen. De eliminatie van een niet-recyclebare kunststof kern maakt wiel beter voor het milieu.

JAKA BENEDIK
Benedik-Design, Oprichter (SLV)

"Het verwisselbare velg / rubber-concept is een perfect voorbeeld van ecologisch design. Het is ook een groot voorbeeld voor het implementeren van bewezen principes in de actie sport-industrie. Daarnaast hoeft de gebruiker minder gewicht te dragen en minder uit te geven aan het verwisselen van wielen."
Maplez Easyslot M2

Industrieel design van skate producten


Industrieel design van skate producten


Industrieel design van skate producten


Het transporteren van inline skates kan lastig zijn. De meeste skate-tassen delen hetzelfde ontwerp: voornamelijk gebaseerd op riemen, gespen of een zak. Dit product helpt om gewoon inline-skates op een tas te klikken.

Comin' Step

step design, e-bike, fiets design


scooter design, e-bike, fiets design


De nieuwe Comin' step is licht en vouwbaar, en wordt zo een perfecte metgezel op korte afstanden. De gepatenteerde s-bochtige stuurkolom zorgt ervoor dat de scooter groot genoeg is om te rijden en erg compact kan worden opgevouwen. Het is uitgerust met een krachtige voet bediende rem, met typische step interactie, die een goede remwerking geeft tijdens natte weersomstandigheden.

Lawrence Chiu

Maplez Racing Sports, Netherlands / Hongkong

"We have been working closely with Alskar Design for the past 6 years. Never any problem working with nice people. Very professional, organised, smart, strong vision and yet extremely easy going people. I would strongly recommend Alskar Design to those who need support in industrial design and product engineering projects. They are the team!"

Antoine le Cuziat

Kipsta / Decathlon

“What a great prototype! Thanks for your results on this project! Glad to see that you shared the pleasure we have working on this project.”
ISPO 2015 / 2016 Winner: BLT 608 Bearing Release Tool

industrieel design, bearing release tool


De BLT is een uniek en innovatief handgereedschap, speciaal ontworpen voor een snelle en eenvoudige verwijdering van 608 lagers uit inline skate wielen. De BLT met consistente prestatie is specifiek ontworpen voor één taak: de ervaring van inline-skaters te verbeteren bij het wisselen van lagers.

Deze tool elimineert aarzeling, giswerk en worsteling van deze voormalig irritante taak.
Philips SAM4

product design, Philips sport activity monitor


product design of a Philps Activity Monitor


De AM4 is een state-of-the-art Sports Activity Monitor ontwikkeld in samenwerking met Philips. Het leert je activiteit kennen en maakt vervolgens op maat gemaakte doelen, afhankelijk van je profiel.
Aptonia ESS sportvoeding fles

Industrieel ontwerp van sport-voeding fles


Deze ESS (easy serve system) sportvoeding bidon werd ontwikkeld voor een van de merken van Decathlon. Gebruikersonderzoek hielp ons om een eenvoudige oplossing te ontwerpen voor het feilloos doseren van de voedingspoeders of vloeistoffen met gewoon water. Het slanke verfijnde ontwerp is een grote stap voorwaarts voor APTONIA.

De sportfles biedt niet alleen een intuïtieve en nauwkeurige dosering, maar ook een duurzame oplossing. De fles kan worden hergebruikt en voeding navullingen kunnen worden verkocht in een goedkoop biologisch afbreekbaar verpakkingsmateriaal.

Innovatiever worden met ons Design Magazine.


Tien keer per jaar presenteert ons Design Magazine nieuwe concepten, baanbrekende materialen, interessante kennis en duurzamere oplossingen. Het helpt u om geinspireerd te blijven en innovatiever te worden.

Meer dan 7000 lezers. Meld u nu ook gratis aan. Geen verplichtingen, eenvoudig afmelden.

Geef de toekomst vorm, start met de Designguide

U hebt strategisch product design nodig om de zinvolle producten van morgen te ontwikkelen. Besluitvorming, een onduidelijke strategie of een gebrek aan ervaring kunnen obstakels zijn.


Wij kennen de obstakels. En kunnen helpen om die te omzeilen. U kunt sneller en meer bereiken als we samen aan innovatie en product design werken.
U zult op kop lopen met producten die zinvol en relevant zijn, vandaag en ook morgen.