Sport product design en ontwikkeling | ALSKAR

Design van sport producten

We houden van sport. We ontwikkelen sportartikelen en hoogwaardige sportproducten die worden gebruikt door professionele teams, atleten, sportamateurs en kinderen.

DWS Z1 inline skate wielen

industrieel design van inline skate wielen


industrieel design van Maplez DWS wheels


industrieel design of DWS wheels


product design of Maplez DWS skate wheels


De Maplez DWS Z1 is een slank, gestroomlijnd, hoogwaardig en milieuvriendelijk wiel-systeem dat minder dan 155 gram weegt, maar zeer duurzaam is vanwege zijn unieke aluminium velg. Het wiel heeft een ongeëvenaarde kracht en snelheid. Bovendien vergt het minder materiaal en tijd om de band te vervangen. De eliminatie van een niet-recyclebare kunststof kern maakt wiel beter voor het milieu.
"Het verwisselbare velg / rubber-concept is een perfect voorbeeld van ecologisch design. Het is ook een groot voorbeeld voor het implementeren van bewezen principes in de actie sport-industrie. Daarnaast hoeft de gebruiker minder gewicht te dragen en minder uit te geven aan het verwisselen van wielen."

Jaka Benedik
Benedik-Design
ISPO Award jury member

Comin' Step

step design, e-bike, fiets design


scooter design, e-bike, fiets design
De nieuwe Comin' step is licht en vouwbaar, en wordt zo een perfecte metgezel op korte afstanden. De gepatenteerde s-bochtige stuurkolom zorgt ervoor dat de scooter groot genoeg is om te rijden en erg compact kan worden opgevouwen.
De step is uitgerust met een krachtige voet bediende rem, met typische step interactie, die een goede remwerking geeft tijdens natte weersomstandigheden.

Dynamic Aero Helmet H1 Carbon

Industrieel design van een fietshelm


Industrieel design van een fietshelm


Industrieel design van een fietshelm


Industrieel design van een fietshelm
Unieke instelbare aerodynamische helm voor inline skaten en fietsen. De helm heeft een sterke lichtgewicht structuur die de sporter in staat stelt om tijdens het rijden van ventilatie modus naar aerodynamische modus te gaan, waarbij ten minste 3% vermindering van de luchtweerstand wordt bereikt.
De helm weegt minder dan 260 gram (medium maat) en alle helmen zijn voorzien van een veiligheid achterlicht dat eventueel is uit te nemen. Uiteraard voldoet de helm aan zowel de EN 1078: 2012 norm en de US CPSC norm.

undomestic M-line

Industrieel design, product ontwikkeling MTB, fietsen, fiets, mountainbike, enduro, trail, all-mountain


Industrieel design, product ontwikkeling MTB, fietsen, fiets, mountainbike, enduro, trail, all-mountain
De nieuwe M-lijn high end mountain bikes van Undomestic bestaat uit de M70 raw, de M79 grit en de M90 velor. De M krijgt een innovatieve drivetrain, gepatenteerd eigen ontwikkeld platform en is volledig uit carbon opgebouwd.
Een percentage carbon dat wordt gebruikt voor productie van het frame is gerecycled en afkomstig uit BMW i automobielen.

www.undomestic.com

Decathlon Kipsta Easyball

Industrial design of professional measuring device for offshore


Industrial design of professional measuring device for offshore


De Easyball is zo compact dat je hem overal mee naar toe kunt nemen. De bal bestaat uit 6 gelijke plastic delen, die zijn gemaakt van 89% gerecycled plastic. De andere 11% van het plastic is nieuw en vormt de buitenlaag, zodat een fantastisch uitziende bal als een puzzel kan worden gemaakt.
Het is nu mogelijk om elk verloren uur te trainen en te spelen. Dit zal je sneller naar je doel brengen, om net zo goed te worden als je held, voetbalsterren zoals Ronaldo, Messi, Beckham.

Maplez Easyslot M2

Industrieel design van skate producten


Industrieel design van skate producten


Industrieel design van skate producten
Het transporteren van inline skates kan lastig zijn. De meeste skate-tassen delen hetzelfde ontwerp: voornamelijk gebaseerd op riemen, gespen of een zak.
Dit product helpt om gewoon inline-skates op een tas te klikken.

BLT 608 Bearing Release Tool

industrieel design, bearing release tool
De BLT is een uniek en innovatief handgereedschap, speciaal ontworpen voor een snelle en eenvoudige verwijdering van 608 lagers uit inline skate wielen.
De BLT met consistente prestatie is specifiek ontworpen voor één taak: de ervaring van inline-skaters te verbeteren bij het wisselen van lagers. Deze tool elimineert aarzeling, giswerk en worsteling van deze voormalig irritante taak.

Philips SAM4

product design, Philips sport activity monitor


product design of a Philps Activity Monitor
De AM4 is een state-of-the-art Sports Activity Monitor ontwikkeld in samenwerking met Philips.
Het leert je activiteit kennen en maakt vervolgens op maat gemaakte doelen, afhankelijk van je profiel.

Aptonia ESS sportvoeding fles

Industrieel ontwerp van sport-voeding fles
Deze ESS (easy serve system) sportvoeding bidon werd ontwikkeld voor een van de merken van Decathlon. Gebruikersonderzoek hielp ons om een eenvoudige oplossing te ontwerpen voor het feilloos doseren van de voedingspoeders of vloeistoffen met gewoon water. Het slanke verfijnde ontwerp is een grote stap voorwaarts voor APTONIA.
De sportfles biedt niet alleen een intuïtieve en nauwkeurige dosering, maar ook een duurzame oplossing. De fles kan worden hergebruikt en voeding navullingen kunnen worden verkocht in een goedkoop biologisch afbreekbaar verpakkingsmateriaal.

Lawrence Chiu

Maplez Racing Sports, Netherlands / Hongkong

"We have been working closely with Alskar Design for the past 6 years. Never any problem working with nice people. Very professional, organised, smart, strong vision and yet extremely easy going people. I would strongly recommend Alskar Design to those who need support in industrial design and product engineering projects. They are the team!"

Antoine le Cuziat

Kipsta / Decathlon

“What a great prototype! Thanks for your results on this project! Glad to see that you shared the pleasure we have working on this project.”Ontvang ons gratis design magazine


Circa acht keer per jaar serveren wij u een goede selectie van innovatieve concepten, nieuwe materialen en duurzame oplossingen. Met geweldige afbeeldingen en korte artikelen. Om geïnspireerd te raken.

Meer dan 7000 lezers. Meld u nu ook aan. Geen verplichtingen, eenvoudig afmelden.

Lees onze privacyverklaring.

Heeft u een doorbraak in product design nodig?

Wij kunnen u daarbij helpen. Ons senior product design team ontwerpt mooie en zinvolle producten. En innoveert sneller.

Leg ons uw uitdaging voor, we luisteren graag. Stuur ons een email via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel ons op 020 820 22 11.

U kunt ook eerst onze gratis Designguide aanvragen met het formulier:

  1. Invalid Input
    Vul aub uw naam in.
    Vul aub een geldig email adres in.