het strategisch product ontwerpbureau

Design van producten voor professionals en de industrie

Onze industriële en professionele producten helpen mensen om hun arbeidsomstandigheden te verbeteren, meer controle te krijgen over situaties en effectiever te werken.

design van professionele tools en instrumenten

We ontwerpen en ontwikkelen industriële producten, instrumenten en professionele hulpmiddelen die worden gebruikt door professionals in papierfabrieken, chemische fabrieken, winkelcentra, bouwterreinen, luchthavens. Producten zoals bouwgereedschap, reddingstools, meetinstrumenten, professionele robots, productiemachines, reinigingsapparatuur en meer.

Wij ontwerpen, ontwikkelen, voeren intensieve tests uit en ondersteunen onze klanten bij het verkrijgen van certificeringen en productie.

TOFD / PE ultrasoon meetinstrument

industrieel ontwerp en productontwikkeling van een professioneel ultrasoon meetinstrument


industrieel ontwerp en productontwikkeling van een professioneel ultrasoon meetinstrument


industrieel ontwerp en productontwikkeling van een professioneel ultrasoon meetinstrument


industrieel ontwerp en productontwikkeling van een professioneel ultrasoon meetinstrument


industrieel ontwerp en productontwikkeling van een professioneel ultrasoon meetinstrument


industrieel ontwerp en productontwikkeling van een professioneel ultrasoon meetinstrument
De TOFD / PE (time of flight diffraction and pulse echo) is een zeer hoge kwaliteit ultrasoon meetinstrument, ontwikkeld voor TÜV Rheinland Sonovation. Het wordt gebruikt om de kwaliteit van lassen te controleren en te certificeren. Het apparaat wordt gebruikt in de zware machinebouw, olie- en gasindustrie en in offshore-activiteiten.
Het apparaat maakt gebruik van ultrasone geluidspulsen om een interne weergave van de lassen te maken, waardoor het mogelijk de kwaliteit van de lassen te beoordelen op een niet-destructieve wijze. De meetgegevens worden verzonden via een voorversterker naar een industriële laptop voor analyse.

Productontwikkeling van producten voor de industrie

Bijzondere aandacht wordt besteed aan sterk geoptimaliseerde functionaliteit, ergonomie, testen en validatie. Dit proces van product design vereist onderzoek, hoogwaardige materialen, veiligheidsnormen en innovatieve oplossingen.

Praktische, niet-bureaucratische en geteste aanpak

We betrekken uw team vroegtijdig bij de design strategie fase en unieke 'look-in-the-kitchen' sessies, waarbij we strategische beslissingen nemen als gelijke partners. De beslissingen worden genomen op basis van de strategie, innovatie research, functionele mockups, industrieel design vorm studies, technische oplossingen en ergonomisch onderzoek, wat leidt tot het beste concept.

Tijdens elke fase van het proces worden validaties uitgevoerd om ons te helpen producten te ontwerpen met minimale risico's, terwijl de mogelijkheden open blijven voor echte innovaties. Onze unieke aanpak is praktisch, niet-bureaucratisch en getest in tientallen projecten.

Technobee EAS

Technobee EAS systeem industrial design


Technobee EAS systeem, industrial design
Het systeem biedt bescherming tegen diefstal en tegelijkertijd controleert en analyseert het de doorstroming van klanten en het gedrag van klanten in de winkel. Het combineert zowel real-time tellen van mensen, real-time voorraadbeheer en diefstalbeveiliging in een plafond gemonteerd systeem, biedt winkeliers ongekende mogelijkheden op het gebied van verkoop statistiek, winkel beveiliging en winkelautomatisering.
Het ontwerp kenmerkt zich door volwassenheid en ernst, waarbij nauwkeurigheid en efficiënte functionaliteit wordt gecommuniceerd.

Vendor CSM automatisch toilet

industrieel ontwerp van een toilet systeem


industrieel ontwerp van een toilet systeem
Dit systeem is speciaal ontworpen voor openbare ruimtes, zoals luchthavens en kantoren. Het systeem plaatst een nieuw zacht papierlaagje op de wc-bril voor gebruik, zodat de gebruiker absoluut zeker is van een schone toiletbril.
Het systeem is hygiënischer dan concurrerende systemen, die zeggen de wc-bril te reinigen, maar in werkelijkheid vaak vuil over de draaiende wc-bril verspreiden. Omdat de gebruiker daadwerkelijk ziet dat er een nieuw papieren laagje op de zitting wordt gelegd is hij of zij er zeker van dat het schoon is. Het systeem past heel goed bij het mentale model dat vooral vrouwelijke gebruikers hebben en kopieërt het natuurlijke gedrag van vooral vrouwen.

Alexander Nagolkin

SMF Potok Inter

"We appreciate the design of the 300 unit, visitors of the Arab Health fair in Dubai and the Medica were very pleased with the product."

Bjorn Snijders, Wim Timmer

TüV Rheinland Sonovation

"We are content with the present design solution, it is a great step forward communicating the quality we deliver.”

Tensio+ papier machine spanningsmeter

industrieel design van een digitaal meetinstrument
Dit product ontwerp biedt een totaal nieuwe look en feel ten opzichte van de concurrentie, met een sterk verbeterde gebruiksvriendelijkheid en veel betere meetresultaten. Het apparaat meet de mechanische spanning in pers- en droogvilten van papiermachines. Deze vilten lijken op transportbanden, waarop de papierpulp wordt gedroogd en geperst.
Conventionele meetapparatuur laten grote verschillen zien in meetresultaten tussen verschillende gebruikers, zelfs wanneer ze tegelijkertijd op dezelfde plaats meten, maar ook de absolute afwijkingen kan oplopen tot 100%. Met de Tensio+ is deze absolute afwijking verlaagd tot minder dan 5% en ook de verschillen tussen gebruikers is verdwenen door het gebruik van slimme meettechnologie en software.

Capto fabrics klem

industrieel design van fabrics klem
Het wisselen van papiermachine fabrics en vilten tijdens een machine stop kan een lastige klus zijn. De Capto helpt de installatie van een nieuw vilt of fabric veiliger te maken. Forming fabrics zijn duur en delicaat, pers-vilt is zwaar en stijf; droger of canvas stoffen zijn lang en stijf, allen zijn moeilijk te grijpen en in de machine te trekken.
Tijdsdruk en hoge temperaturen betekenen dat de werkomstandigheden niet ideaal zijn. De Capto klem vergemakkelijkt het proces door het grijpen van de fabrics en vilten een stuk makkelijker te maken.

Crossmate handgereedschap

industrial design of tool for concrete drilling
Een klein effectief handgereedschap voor professionele beton boorders. Het apparaat helpt om de tijd voor meten en positioneren van de beton boormachine te verkorten en voorkomt het maken van fouten bij het boren van gaten in beton. Het gat in de knop dwingt de gebruiker om recht te meten en vermindert de kans op fouten.
Door deze relatief eenvoudige design oplossingen is het gelukt om betonboorders gemiddeld 2 uur tijdswinst per week te bezorgen, waardoor tienduizenden euro's per jaar worden bespaard voor een gemiddeld bedrijf met 4 betonboor-medewerkers.

Ontvang ons gratis design magazine


Circa acht keer per jaar serveren wij u een goede selectie van innovatieve concepten, nieuwe materialen en duurzame oplossingen. Met geweldige afbeeldingen en korte artikelen. Om geïnspireerd te raken.

Meer dan 7000 lezers. Meld u nu ook aan. Geen verplichtingen, eenvoudig afmelden.

Lees onze privacyverklaring.

Wilt u een nieuw product ontwikkelen?

De stappen zijn eenvoudig. Stuur ons een email via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 020 820 22 11. Vraag om onze NDA zodat we informatie kunnen delen. Of vraag eerst onze Designguide aan en deel uw project met ons. Lees onze privacyverklaring.

  1. Invalid Input
    Vul aub uw naam in.
    Vul aub een geldig email adres in.