Design van producten voor professionals en de industrie

innovation made

Wij ontwerpen en ontwikkelen zeer specifieke producten die professionals helpen om hun werk goed te doen. Goed design, hoogwaardige ergonomie en robuuste functionaliteit komen samen in deze producten.

Voor de pro's onder moeilijke omstandigheden

Onze professionele producten worden gebruikt door operators en service engineers onder moeilijke omstandigheden, bijvoorbeeld in een hete papierfabriek, in de chemische industrie of in een koud Siberisch klimaat in de olie-industrie.
TOFD / PE ultrasoon meetinstrument

industrieel ontwerp en productontwikkeling van een professioneel ultrasoon meetinstrument


industrieel ontwerp en productontwikkeling van een professioneel ultrasoon meetinstrument


industrieel ontwerp en productontwikkeling van een professioneel ultrasoon meetinstrument


industrieel ontwerp en productontwikkeling van een professioneel ultrasoon meetinstrument


industrieel ontwerp en productontwikkeling van een professioneel ultrasoon meetinstrument


industrieel ontwerp en productontwikkeling van een professioneel ultrasoon meetinstrument


De TOFD / PE (time of flight diffraction and pulse echo) is een zeer hoge kwaliteit ultrasoon meetinstrument, ontwikkeld voor TÜV Rheinland Sonovation. Het wordt gebruikt om de kwaliteit van lassen te controleren en te certificeren. Het apparaat wordt gebruikt in de zware machinebouw, olie- en gasindustrie en in offshore-activiteiten.

Het apparaat maakt gebruik van ultrasone geluidspulsen om een interne weergave van de lassen te maken, waardoor het mogelijk de kwaliteit van de lassen te beoordelen op een niet-destructieve wijze. De meetgegevens worden verzonden via een voorversterker naar een industriële laptop voor analyse.
Technobee EAS

Technobee EAS systeem industrial design


Technobee EAS systeem, industrial design


Het systeem biedt bescherming tegen diefstal en tegelijkertijd controleert en analyseert het de doorstroming van klanten en het gedrag van klanten in de winkel.

Het combineert zowel real-time tellen van mensen, real-time voorraadbeheer en diefstalbeveiliging in een plafond gemonteerd systeem, biedt winkeliers ongekende mogelijkheden op het gebied van verkoop statistiek, winkel beveiliging en winkelautomatisering.

Het ontwerp kenmerkt zich door volwassenheid en ernst, waarbij nauwkeurigheid en efficiënte functionaliteit wordt gecommuniceerd.
Vendor CSM automatisch toilet

industrieel ontwerp van een toilet systeem


industrieel ontwerp van een toilet systeem


Dit systeem is speciaal ontworpen voor openbare ruimtes, zoals luchthavens en kantoren. Het systeem plaatst een nieuw zacht papierlaagje op de wc-bril voor gebruik, zodat de gebruiker absoluut zeker is van een schone toiletbril.

Het systeem is hygiënischer dan concurrerende systemen, die zeggen de wc-bril te reinigen, maar in werkelijkheid vaak vuil over de draaiende wc-bril verspreiden. Omdat de gebruiker daadwerkelijk ziet dat er een nieuw papieren laagje op de zitting wordt gelegd is hij of zij er zeker van dat het schoon is. Het systeem past heel goed bij het mentale model dat vooral vrouwelijke gebruikers hebben en kopieërt het natuurlijke gedrag van vooral vrouwen.
Alexander Nagolkin

SMF Potok Inter

"We appreciate the design of the 300 unit, visitors of the Arab Health fair in Dubai and the Medica were very pleased with the product."

Bjorn Snijders, Wim Timmer

TüV Rheinland Sonovation

"We are content with the present design solution, it is a great step forward communicating the quality we deliver.”

Tensio+ papier machine spanningsmeter

industrieel design van een digitaal meetinstrument


Dit product ontwerp biedt een totaal nieuwe look en feel ten opzichte van de concurrentie, met een sterk verbeterde gebruiksvriendelijkheid en veel betere meetresultaten. Het apparaat meet de mechanische spanning in pers- en droogvilten van papiermachines. Deze vilten lijken op transportbanden, waarop de papierpulp wordt gedroogd en geperst.

Conventionele meetapparatuur laten grote verschillen zien in meetresultaten tussen verschillende gebruikers, zelfs wanneer ze tegelijkertijd op dezelfde plaats meten, maar ook de absolute afwijkingen kan oplopen tot 100%.

Met de Tensio+ is deze absolute afwijking verlaagd tot minder dan 5% en ook de verschillen tussen gebruikers is verdwenen door het gebruik van slimme meettechnologie en software.
Capto fabrics klem

industrieel design van fabrics klem


Het wisselen van papiermachine fabrics en vilten tijdens een machine stop kan een lastige klus zijn. De Capto helpt de installatie van een nieuw vilt of fabric veiliger te maken.

Forming fabrics zijn duur en delicaat, pers-vilt is zwaar en stijf; droger of canvas stoffen zijn lang en stijf, allen zijn moeilijk te grijpen en in de machine te trekken. Tijdsdruk en hoge temperaturen betekenen dat de werkomstandigheden niet ideaal zijn. De Capto klem vergemakkelijkt het proces door het grijpen van de fabrics en vilten een stuk makkelijker te maken.
Crossmate handgereedschap

industrial design of tool for concrete drilling


Een klein effectief handgereedschap voor professionele beton boorders.

Het apparaat helpt om de tijd voor meten en positioneren van de beton boormachine te verkorten en voorkomt het maken van fouten bij het boren van gaten in beton. Het gat in de knop dwingt de gebruiker om recht te meten en vermindert de kans op fouten.

Door deze relatief eenvoudige design oplossingen is het gelukt om betonboorders gemiddeld 2 uur tijdswinst per week te bezorgen, waardoor tienduizenden euro's per jaar worden bespaard voor een gemiddeld bedrijf met 4 betonboor-medewerkers.

Blijf op de hoogte met ons gratis maandelijks Design Magazine.


Ontvang ons maandelijkse Design Magazine per e-mail.

Ons Design Magazine biedt u inspirerende nieuwe concepten van ontwerpers wereldwijd, nieuwe materialen, wetenschappelijke doorbraken en nog veel meer.

Geen verplichtingen, u krijgt geen andere e-mails van ons, eenvoudig afmelden.

Antwoorden op serieuze vragen. Start met de Designguide.

Wij kunnen uw team helpen om producten te ontwerpen die een verschil maken. Producten en diensten die serieuze vragen beantwoorden. Raak geinspireerd door onze Designguide en start vandaag.