Design van professionele en industriële producten | ALSKAR

Product design voor professionals

We ontwikkelen industriële producten, instrumenten en professionele hulpmiddelen die worden gebruikt in papierfabrieken, chemische reactoren, winkelcentra, bouwterreinen, luchthavens.

Mourik M-lance

Industrial design of professional measuring device for offshore


Industrial design of professional tools and systems


Industrial design of professional measuring device


Industrial design of professional ultrasonic measuring device


Het ontladen en beladen van reactoren is een kritisch karwei dat draait om veiligheid en efficiency. Mourik is wereldwijd een van de weinige bedrijven die dit werk beheersen.
De M-lance is een geautomatiseerd systeem voor ontladen van reactoren. Het systeem vermindert de down-time van de reactor met circa de helft. Dankzij de M-lance is het werk in de reactor veel veiliger en is slechts één vierde deel van de mensen nodig in vergelijking met handmatig ontladen.

bekijk de Mourik Tubular website

TOFD / PE ultrasoon meetinstrument

industrieel ontwerp en productontwikkeling van een professioneel ultrasoon meetinstrument


industrieel ontwerp en productontwikkeling van een professioneel ultrasoon meetinstrument


industrieel ontwerp en productontwikkeling van een professioneel ultrasoon meetinstrument


industrieel ontwerp en productontwikkeling van een professioneel ultrasoon meetinstrument


industrieel ontwerp en productontwikkeling van een professioneel ultrasoon meetinstrument


industrieel ontwerp en productontwikkeling van een professioneel ultrasoon meetinstrument
De TOFD / PE (time of flight diffraction and pulse echo) is een zeer hoge kwaliteit ultrasoon meetinstrument, ontwikkeld voor TÜV Rheinland Sonovation. Het wordt gebruikt om de kwaliteit van lassen te controleren en te certificeren. Het apparaat wordt gebruikt in de zware machinebouw, olie- en gasindustrie en in offshore-activiteiten.
Het apparaat maakt gebruik van ultrasone geluidspulsen om een interne weergave van de lassen te maken, waardoor het mogelijk de kwaliteit van de lassen te beoordelen op een niet-destructieve wijze. De meetgegevens worden verzonden via een voorversterker naar een industriële laptop voor analyse.

Mourik M-ty

Industrial design of professional measuring device for offshore


Industrial design of professional tools and systems
De M-Ty is een mobiel apparaat dat is aangesloten op de M-Lance. Terwijl de M-Lance een run uitvoert, voert de operator een controle uit op de vorige partij pijpen met de M-Ty. Deze manier van werken elimineert de moeizame en tijdrovende handmatige controle die vroeger nodig was na het ontladen van de reactor. Hierdoor wordt waardevolle doorlooptijd bespaard en fouten uitgesloten.
De M-Ty meet met een constante luchtstroom of de buizen volledig leeg zijn. Als dit het geval is, verschijnt een groene markering en sluit de operator de buis met een groene dop. Als de buis niet volledig geleegd is, verschijnt een rode markering en markeert de operator de buis met een rode dop. Wanneer het ontladen klaar is, dan is het reactor bed bedekt met groene en een aantal rode doppen. De rode buizen moeten opnieuw worden geleegd en gecontroleerd. Op deze manier draagt de M-ty bij aan een efficiënt en veilig ontlaad-proces.

bekijk de Mourik Tubular website

Technobee EAS

Technobee EAS systeem industrial design


Technobee EAS systeem, industrial design
Het systeem biedt bescherming tegen diefstal en tegelijkertijd controleert en analyseert het de doorstroming van klanten en het gedrag van klanten in de winkel. Het combineert zowel real-time tellen van mensen, real-time voorraadbeheer en diefstalbeveiliging in een plafond gemonteerd systeem, biedt winkeliers ongekende mogelijkheden op het gebied van verkoop statistiek, winkel beveiliging en winkelautomatisering.
Het ontwerp kenmerkt zich door volwassenheid en ernst, waarbij nauwkeurigheid en efficiënte functionaliteit wordt gecommuniceerd.

Vendor CSM automatisch toilet

industrieel ontwerp van een toilet systeem


industrieel ontwerp van een toilet systeem
Dit systeem is speciaal ontworpen voor openbare ruimtes, zoals luchthavens en kantoren. Het systeem plaatst een nieuw zacht papierlaagje op de wc-bril voor gebruik, zodat de gebruiker absoluut zeker is van een schone toiletbril.
Het systeem is hygiënischer dan concurrerende systemen, die zeggen de wc-bril te reinigen, maar in werkelijkheid vaak vuil over de draaiende wc-bril verspreiden. Omdat de gebruiker daadwerkelijk ziet dat er een nieuw papieren laagje op de zitting wordt gelegd is hij of zij er zeker van dat het schoon is. Het systeem past heel goed bij het mentale model dat vooral vrouwelijke gebruikers hebben en kopieërt het natuurlijke gedrag van vooral vrouwen.

Alexander Nagolkin

SMF Potok Inter

"We appreciate the design of the 300 unit, visitors of the Arab Health fair in Dubai and the Medica were very pleased with the product."

Bjorn Snijders, Wim Timmer

TüV Rheinland Sonovation

"We are content with the present design solution, it is a great step forward communicating the quality we deliver.”

Tensio+ papier machine spanningsmeter

industrieel design van een digitaal meetinstrument
Dit product ontwerp biedt een totaal nieuwe look en feel ten opzichte van de concurrentie, met een sterk verbeterde gebruiksvriendelijkheid en veel betere meetresultaten. Het apparaat meet de mechanische spanning in pers- en droogvilten van papiermachines. Deze vilten lijken op transportbanden, waarop de papierpulp wordt gedroogd en geperst.
Conventionele meetapparatuur laten grote verschillen zien in meetresultaten tussen verschillende gebruikers, zelfs wanneer ze tegelijkertijd op dezelfde plaats meten, maar ook de absolute afwijkingen kan oplopen tot 100%. Met de Tensio+ is deze absolute afwijking verlaagd tot minder dan 5% en ook de verschillen tussen gebruikers is verdwenen door het gebruik van slimme meettechnologie en software.

Capto fabrics klem

industrieel design van fabrics klem
Het wisselen van papiermachine fabrics en vilten tijdens een machine stop kan een lastige klus zijn. De Capto helpt de installatie van een nieuw vilt of fabric veiliger te maken. Forming fabrics zijn duur en delicaat, pers-vilt is zwaar en stijf; droger of canvas stoffen zijn lang en stijf, allen zijn moeilijk te grijpen en in de machine te trekken.
Tijdsdruk en hoge temperaturen betekenen dat de werkomstandigheden niet ideaal zijn. De Capto klem vergemakkelijkt het proces door het grijpen van de fabrics en vilten een stuk makkelijker te maken.

Crossmate handgereedschap

industrial design of tool for concrete drilling
Een klein effectief handgereedschap voor professionele beton boorders. Het apparaat helpt om de tijd voor meten en positioneren van de beton boormachine te verkorten en voorkomt het maken van fouten bij het boren van gaten in beton. Het gat in de knop dwingt de gebruiker om recht te meten en vermindert de kans op fouten.
Door deze relatief eenvoudige design oplossingen is het gelukt om betonboorders gemiddeld 2 uur tijdswinst per week te bezorgen, waardoor tienduizenden euro's per jaar worden bespaard voor een gemiddeld bedrijf met 4 betonboor-medewerkers.

Ontvang ons gratis design magazine


Circa acht keer per jaar serveren wij u een goede selectie van innovatieve concepten, nieuwe materialen en duurzame oplossingen. Met geweldige afbeeldingen en korte artikelen. Om geïnspireerd te raken.

Meer dan 7000 lezers. Meld u nu ook aan. Geen verplichtingen, eenvoudig afmelden.

Lees onze privacyverklaring.

Heeft u een doorbraak in product design nodig?

Stuur dan een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., we luisteren en helpen u graag met ons design team. Of start met onze gratis Designguide door het formulier in te vullen.

  1. Invalid Input
    Vul aub uw naam in.
    Vul aub een geldig email adres in.
Lees onze privacyverklaring.