Design en innovatie voor een betere gezondheidszorg.

het product ontwerpbureau

Onze medische producten helpen mensen om hun gezondheid te verbeteren, om meer controle te krijgen over hun ziekte of om artsen en zorginstellingen in staat te stellen om hun patiënten op een betere manier te helpen.

Betere gezondheidszorg

Wij ontwerpen en ontwikkelen medische, e-health en laboratorium producten die worden gebruikt in de verloskundige praktijk, neonatale units, operatiekamers, verzorgingstehuizen en laboratoria. Producten zoals laparoscopische instrumenten, endovasculaire apparaten, orthesen, apparaten voor monitoring of grotere apparaten zoals luchtbehandelingssystemen.

Samen met onze klanten ontwerpen wij, doorlopen gebruikerstesten, ontwikkelen, helpen bij klinische testen en ondersteunen bij het verkrijgen van certificeringen zoals FDA, EMC, IEC 60601, klasse 1, IIa, IIb MDD.
Fastfocus Vital Signs Monitor

vital signs monitor, product design en ontwikkeling van medische apparaten


vvital signs monitor, product design en ontwikkeling van medische apparaten


vital signs monitor, product design van een vital signs monitor


vital signs monitor, product design van een vital signs monitor


Deze Vital Signs Monitor meet continu de bloeddruk, bewegingen van de patiënt, de zuurstofverzadiging in het bloed en een aantal andere parameters. Deze informatie helpt artsen om te beslissen om patiënten eerder naar de normale afdeling te laten gaan. Of patiënten eerder uit het ziekenhuis te ontslaan, wat goed is voor zowel patiënten als ziekenhuizen. De positie achter het oor is de beste plek om versnelling en beweging van patiënten te meten. We hebben het product volledig ontwikkeld van design strategie tot productie ondersteuning.

Dit product helpt FastFocus om hun effectieve meettechniek en software niet alleen in de agrarische markt in te zetten, waar het wordt gebruikt om de medische conditie van koeien te meten, maar ook in de medische markt.

Potok 300 bio-inactivatie apparaat voor de OK

product development of medical devices


productontwikkeling van medische apparaten


productontwikkeling van medische apparaten, operatie kamer


productontwikkeling van medische apparaten


productontwikkeling van medische apparaten


Het Potok 300 bio-inactivatie apparaat is een hoogwaardig medisch luchtbehandelingsapparaat, speciaal gebouwd voor toepassingen in ziekenhuizen en voor tandartsen.

Het apparaat is gebaseerd op Potok technologie die wordt gebruikt in het International Space Station en daarvoor in het MIR station. Met behulp van speciale nano-materialen en bio-inactivatie technologie worden 99,8% van alle virussen, bacteriën en schimmels gedood. De apparaten werken in verloskundige afdelingen, neonatale afdelingen en operatiekamers om te dienen als een zeer efficiënte supplementaire manier om infectie te beheersen.Productontwikkeling voor de gezondheidszorg

Het proces van ontwerpen van medische producten is vergelijkbaar met het ontwerp van andere producten. Bijzondere aandacht wordt besteed aan ergonomie, gebruikersonderzoek, testen, sterk geoptimaliseerde functionaliteit en validaties.

Dit proces vereist ook meer onderzoek, integratie van normen, gecertificeerde bio-compatible materialen, weerstand tegen oplosmiddelen, algemene hygiëne en reinigbaarheid.

Praktische, niet-bureaucratische en geteste aanpak

We betrekken uw team vroegtijdig bij de design strategie fase en unieke 'look-in-the-kitchen' sessies, waarbij we strategische beslissingen nemen als gelijke partners. De beslissingen worden genomen op basis van de strategie, innovatie research, functionele mockups, industrieel design vorm studies, technische oplossingen en ergonomisch onderzoek, wat leidt tot het beste concept.

Tijdens elke fase van het proces worden validaties uitgevoerd om ons te helpen producten te ontwerpen met minimale risico's, terwijl de mogelijkheden open blijven voor echte innovaties. Onze unieke aanpak is praktisch, niet-bureaucratisch en getest in tientallen projecten.

PAM e-health systeem

medisch design van spreek luister unit


medisch design van spreek luister unit


De Personal Alarm Monitor helpt verzorgingshuizen om efficiënter te werken, terwijl nog steeds uitstekende zorg wordt geboden. De basiseenheid wordt samen met een PAM pols detector geleverd, het biedt patiënten met blindheid, epilepsie, ALS, Duchenne spierdystrofie, Huntington of dementie een veilige en goede manier om op afstand te communiceren met verplegend personeel. Het systeem maakt zorg op afstand, of e-health mogelijk, terwijl het patiënten echte aandacht krijgen en gemoedsrust ervaren.

Het systeem is ontworpen met zowel audio en visuele feedback, wat uniek is in de markt. Bij het indrukken van de alarmknop is het systeem in staat om in 28 talen terug te spreken, waarmee de status van de oproep wordt gecommuniceerd en de patiënt wordt gekalmeerd tot een echte verpleegster het op een afstand overneemt. Ook de LED-ring geeft informatie of het gesprek is ontvangen en hoe lang het zal duren voordat een verpleegkundige komt, door het tonen van een countdown.

Philips Health Vital Signs Monitor

product design van de Philips Health Monitor, Vital Signs Monitor


product design van de Philips Health Monitor, Vital Signs Monitor


product design van de Philips Health Monitor, Vital Signs Monitor


product design van de Philips Health Monitor, Vital Signs Monitor


De Philips AM3 Health Monitor heeft een ingebouwde hart pols-sensor, kleurendisplay en touch-knoppen voor eenvoudige bediening.

Draag de Health Monitor 8 dagen om een nauwkeurige beoordeling van uw gezondheid en activiteitenniveau te krijgen.

Maarten-Jan van Fulpen

Fast Focus

"Last year we have successfully worked with Alskar Design in the product design of a e-health solution. Both business and creative wise Alskar Design is a very pleasant and professional partner. Andreas' experience and drive is very inspiring. The close collaboration with the design leads to a successful design process and both functional and good looking product design."

Alexander Nagolkin

SMF Potok Inter

"We appreciate the design of the 300 unit, visitors of the Arab Health fair in Dubai and the Medica were very pleased with the product."


Joep Rous

Philips Personal Health Systems

“I am impressed! I am positively surprised by the solutions you came up with”

Boudewijn Hoekstra

Niko Home Automation

"Alskar Design is a well-organised, creative and flexibele hardware design firm. Andreas is an intelligent and easy-going person. Did some good development for parts of the Niko Projects solution."
Niko 5G medisch tablet

medisch design van een zorgtablet


medisch design van een zorgtablet


Door middel van deze nieuw ontwikkelde tablet-computer kunnen bewoners van zorgwoningen langer zelfstandig wonen en eenvoudig veel dingen in huis besturen, zoals verlichting, verwarming en ventilatie.

Door de uitstekende audio kenmerken van het product, kan goed een gesprek worden gehouden met medisch personeel op andere locaties. Een geïntegreerde camera helpt bij het voeren van een life chat met een arts.

Het product heeft een krachtige zuinige 1.6Ghz Intel Atom processor, met snel geïntegreerde SSD geheugen, zodat een soepele reactie van het systeem wordt gegarandeerd. Besturing van het product wordt gedaan door een multitouch capacitief touchscreen, bekend van moderne smartphones en consumenten tablets.

Hulp bij de goedkeuring van medische apparaten

Wij werken met partners om onze klanten te helpen met de goedkeuring van medische producten, inclusief algemene goedkeuringen voor CE.

We ondersteunen met documentatie en testen volgens medische certificeringen zoals 93/42 / EEC, ICE 60601 of FDA Class I of II.

PAS persoonlijk medisch alarm

medisch design van persoonlijk alarm PAS

medisch design van persoonlijk alarm PAS


Een medisch alarmsysteem, waarbij de gebruiker kan bellen voor hulp in het ziekenhuis of verzorgingstehuizen.

De rubberen band is zodanig ontworpen dat de kabel niet gevaardlijk om de nek van de patiënt kan geraken, terwijl deze slaapt en mogelijk woelt en draait in zijn slaap.

Observaties en sessies met medisch personeel hielpen ons om een product te ontwerpen dat dichter stond bij de dagelijkse routine van het medisch personeel, dat beter paste bij hun mentale model en hun werk gemakkelijker maakte, terwijl het gevaar voor de patiënt werd weggenomen.

Ontvang ons gratis design magazine


Tien keer per jaar presenteert ons gratis Design Magazine nieuwe concepten, baanbrekende materialen, interessante kennis en duurzamere oplossingen. Het helpt u om geinspireerd te blijven en nog innovatiever te worden.

Meer dan 7000 lezers. Meld u nu ook aan. Geen verplichtingen, eenvoudig afmelden.

Lees onze privacyverklaring.

Wilt u een nieuw product ontwikkelen?

De stappen zijn eenvoudig. Stuur ons een email via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 020 820 22 11. Vraag om onze NDA zodat we strategische informatie kunnen delen en uw project kunnen bespreken.

En vraag onze Designguide aan. Dat helpt u om goed inzicht in het proces te krijgen. Daarna kunnen we meer details bespreken en een offerte op maat maken.

  1. Invalid Input
    Vul aub uw naam in.
    Vul aub een geldig email adres in.


Lees onze privacyverklaring.