Design van mobiliteit, fietsen en voertuigen.

het product ontwerpbureau

Wij ontwikkelen mobiliteit producten. Producten die leuk zijn om te rijden en die zelfverzekerd en evenwichtig rijden. Producten die mensen helpen om veilig te bewegen en professionals helpen om effectief te werken.

Van high-end mountainbikes tot zware commerciële voertuigen

Wij ontwerpen en ontwikkelen fietsen, mountainbikes, scooters, e-bikes, deelsystemen voor stedelijke mobiliteit en alles wat met mobiliteit te maken heeft. En interieurs voor vrachtwagens, bouwmachines, landbouwmachines, treinen, trams of andere vervoermiddelen.

De producten die we ontwerpen combineren nieuwe design elementen met innovatieve oplossingen waar de mens steeds centraal staat.fiets design, fiets engineering, kinematica, ophanging


Design, kinematica, geometrie en fiets engineering

In ons ontwikkelingsproces van fietsen, scooters, e-bikes of andere mobiliteitsproducten, gebruiken we gedegen ontwerp- en simulatietechnieken om tot de beste oplossingen voor de ophanging, de beste kinematica en goede geometrie te komen. We stoppen niet bij een concept, maar brengen het ontwerp verder naar de ontwikkelingsfasen, waarbij we hoogwaardige aluminium- of carbon frame oplossingen ontwikkelen in CAD, de beste componenten selecteren en uitgebreide testen uitvoeren met prototypes.
Opvallende mobiliteit producten, met zinvolle innovaties

De fietsen, steppen, e-bikes en mobiliteit producten die door ons team zijn ontwikkeld, zijn opvallend, met echt nieuwe oplossingen die mensen helpen beter te presteren, beter te werken of te genieten van een geheel nieuwe ervaring.


fiets design, fiets engineering, strategie, ontwikkeling


Eerst een heldere strategie

Het toekomstige ontwerp van een fiets, step, e-bike of mobiliteit product is geen kwestie van smaak, maar van strategische richting, gebaseerd op zinvolle innovatie. Opvallende producten zijn niet het resultaat van een democratisch besluitvormingsproces, maar van visie.


All-mountain MTB

Industrieel design, product ontwikkeling MTB, fietsen, fiets, mountainbike, enduro, trail, all-mountain


Industrieel design, product ontwikkeling MTB, fietsen, fiets, mountainbike, enduro, trail, all-mountain


Deze full suspension mountainbike laat je glimlachen en zal je laten proberen je eigen limieten te vinden. Zijn zelfverzekerde rijervaring met multi-link triple stage 140 mm achter en 150 mm voorvering, robuuste aandrijflijn, high-end carbon frame en geweldig design met een hoog niveau van detaillering, maakt deze fiets tot een goede klimmer, snel op technische trails en een competente enduro racer.

De nieuwe fiets is heel gemakkelijk in te stellen en te onderhouden, met extreem duurzame componenten, die ervoor zorgen dat deze machine tientallen jaren meegaat met een minimum aan reiniging en onderhoud. Het frame is gemaakt met behulp van robuuste en duurzame materialen, coatings en productietechnologieën. De fiets leidt je naar avonturen, helpt je om van perspectief te veranderen en confronteert je met ontzag voor de schoonheid van de natuur.

Comin' Step

step design, e-bike, step ontwerp, fiets design


step design, e-bike, step ontwerp, fiets design


step design, e-bike, step ontwerp, fiets design


step design, e-bike, step ontwerp, fiets design


step design, e-bike, step ontwerp, fiets design


step design, e-bike, step ontwerp, fiets design


De nieuwe Comin' step is een genot om te rijden met sterk verbeterd comfort door zijn luchtbanden en geometrie. Hij is licht en vouwbaar, en wordt zo een perfecte metgezel op korte stedelijke reizen. De gepatenteerde s-bochtige stuurkolom zorgt ervoor dat de scooter groot genoeg is voor volwassenen om te rijden en toch erg compact kan worden opgevouwen in de trein of in de bagageruimte van een kleine auto.

De step is uitgerust met een krachtige trommelrem, die met de voet wordt bediend, waardoor de typische step interactie in tact blijft en daarbij een goede remwerking geeft tijdens natte weersomstandigheden.

Productontwikkeling van fietsen en voertuigen

Bijzondere aandacht wordt besteed aan sterk geoptimaliseerde ergonomie, design strategie en vormgeving, gebruikersonderzoek, testen en validatie. Dit proces van voertuig en fiets product design vereist onderzoek, gecertificeerde hoogwaardige materialen, veiligheidsnormen en innovatieve oplossingen.

Praktische, niet-bureaucratische en geteste aanpak

We betrekken uw team vroegtijdig bij de design strategie fase en unieke 'look-in-the-kitchen' sessies, waarbij we strategische beslissingen nemen als gelijke partners. De beslissingen worden genomen op basis van de strategie, innovatie research, functionele mockups, industrieel design vorm studies, technische oplossingen en ergonomisch onderzoek, wat leidt tot het beste concept.

Tijdens elke fase van het proces worden validaties uitgevoerd om ons te helpen producten te ontwerpen met minimale risico's, terwijl de mogelijkheden open blijven voor echte innovaties. Onze unieke aanpak is praktisch, niet-bureaucratisch en getest in tientallen projecten.
Dynamic Aero Helm H1 Carbon

fietshelm, e-bike, fiets design, fiets ontwerp


fietshelm, e-bike, fiets design, fiets ontwerp


fietshelm, e-bike, fiets design, fiets ontwerp


fietshelm, e-bike, fiets design, fiets ontwerp


fietshelm, e-bike, fiets design, fiets ontwerp


fietshelm, e-bike, fiets design, fiets ontwerp


De Dynamic Aero Helm is een vernieuwd hybride ontwerp, waarbij aero dynamiek wordt samengevoegd met functionaliteit van een weghelm. Samen met het hoogste niveau van bescherming en stijl is de belangrijkste feature van deze helm de mogelijkheid om de luchtweerstand te verminderen door de bovenkant terug te klappen in een aërodynamische vorm, of de ventilatie te verhogen door de bovenkant open te klappen, om zo beter te koelen als je je fiets rijdt.

Met het koolstofvezelschild bovenop de helm kun je de gewenste luchtstroom aanpassen terwijl je fietst. Deze hoofdfunctie kan gebruikt worden als je in slecht weer rijdt, als je moet afkoelen of als je klaar bent om te gaan racen.

Volvo L350I hybride wiellader

Volvo Wheelloader, industrieel design van voertuigen, wiellader, bouwvoertuig


Volvo Wheelloader, industrieel design van voertuigen, wiellader, bouwvoertuig


Volvo Wheelloader, industrieel design van voertuigen, wiellader, bouwvoertuig


In samenwerking met Volvo Construction Equipment ontwierpen we de L350I Hybrid wiellader, een concept studie voor de opvolger van de huidige L350F.

De Volvo L350I Hybrid is een 52-tons wiellader, ontworpen om in de zwaarste bedrijfsomstandigheden te opereren, zoals het front laden van vers opgeblazen rots.

De nieuwe L350I is uitgerust met een efficiënte Volvo dieselmotor in combinatie met plug-in hybride technologie, wat resulteert in ten minste 15% lager brandstofverbruik dan concurrenten in deze klasse.

Bij het ontwerpen van nieuwe voertuigen, die meestal zijn gebaseerd op technisch bewezen platforms van onze klanten, richten we ons op het creëren van de beste werkomgeving voor de bestuurder.

Wij dagen fabrikanten uit om nieuwe technologische en ergonomische oplossingen te gebruiken en bieden high-end vormgeving voor voertuigen, die helpt om de merkwaarden over te brengen en de kern-betekenis van het voertuig communiceert.

Het nieuwe plug-in hybride systeemconcept bestaat uit krachtige elektrische lineaire actuators, om daarmee de behoefte aan hydraulische cilinders en pomp te vervangen. Bij het verlagen van de lading wordt met dezelfde lineare actuators energie herwonnen. Remmen zal ook resulteren in energieopwekking, terwijl accelereren wordt ondersteund door elektro motoren. Kortdurend werk kan volledig elektrisch worden uitgevoerd, waarna de batterijen opnieuw kunnen worden opgeladen met een snellader.

In de nieuwe vormgeving hebben we typische Volvo elementen toegevoegd aan het body design, dynamische luchtinlaten gecreëerd en een sterk gearticuleerd cabine ontwerp: enigszins voorovergebogen, waarmee we concentratie en zicht communiceren. De cabine is losgemaakt van het frame en luchtgeveerd opgehangen om minder trillingen in het interieur binnen te laten komen.

De toegang tot de motorruimte is makkelijker gemaakt, de spatborden hoeven niet langer te worden verwijderd. De schuine spatborden zelf zijn robuuster ontworpen en ze bieden betere afscherming. De radiator heeft betere standaard bescherming gekregen tegen binnendringende objecten tijdens het achteruitrijden.

Een andere verbetering is gemaakt met de trap, die meer in het voertuig werd geïntegreerd, gemakkelijker toegankelijk werd en vrij blijft van modder, terwijl in de cabine wordt geklommen met vuile laarzen.

De cabine wordt geleverd met een glazen dak, met bescherming tegen de zon, zodat een open rij-ervaring ontstaat. De deuren zijn voorzien van dubbele handgrepen, voor eenvoudige toegang tot de cabine, zowel vanaf de trap als vanaf de spatborden. Aan de voor- en achterzijde zorgt een verbeterd lichtontwerp voor beter zicht s’nachts.


Volvo Wheelloader, industrieel design van voertuigen, wiellader, bouwvoertuig


Volvo Wheelloader, industrieel design van voertuigen, wiellader, bouwvoertuig


Als het gaat om het interieur, dan hebben we heel goed naar de machine-operators geluisterd. Tijdens de testritten die we uitvoerden op meerdere machines hebben we geluisterd naar bestuurders en hun dagelijks werk geobserveerd. We vonden meerdere mogelijkheden om het interieur design te verbeteren.

Alles in het herontwerp van het interieur is gericht op het creëren van een vreedzame, rustige en comfortabele ruimte voor de bestuurder, met intuïtieve ergonomie en hoogwaardige materialen, die gericht zijn op het verantwoord snel, veilig en duurzaam kunnen rijden.

Focus en concentratie voor de operator worden vertaald in een hoge kwaliteit lederen stoel, met daarin de meeste bedieningselementen voor het rijden en bedienen van de machine geïntegreerd in de armleuningen. Het stuurwiel is verwijderd, op die plaats is een hoog-resolutie display gekomen, gecombineerd met analoge klokken voor een optimale feedback over het rijden en met voertuig informatie. Alle andere plaatsen waar in oudere modellen bedieningselementen werden geplaatst, zoals op het dashboard, op de A-stijl en het plafond, zijn opgeruimd.


Ontvang ons gratis design magazine


Tien keer per jaar presenteert ons gratis Design Magazine nieuwe concepten, baanbrekende materialen, interessante kennis en duurzamere oplossingen. Het helpt u om geinspireerd te blijven en nog innovatiever te worden.

Meer dan 7000 lezers. Meld u nu ook aan. Geen verplichtingen, eenvoudig afmelden.

Lees onze privacyverklaring.

Start met de gratis Designguide

U wilt innoveren. U wilt relevant blijven in een veranderende wereld, uw winstmarges verbeteren en de toekomst vormgeven. Wij maken dat mogelijk met strategisch product design.