essentieel om zo snel mogelijk tot resultaten te komen

Design strategie

Een design strategie is nodig om zo effectief en snel mogelijk tot een concept richting te komen. Het design van een product is tenslotte geen kwestie van smaak.

richting bepalen

Voor het bouwen van een design strategie doen we onderzoek en gebruiken vele ontwerp- en psychologische tools. Uiteindelijk resulteert het in een visueel strategisch document van 60 tot 80 pagina’s. Dit document helpt bij het bepalen van de strategische richting voor het concept design, de interactie en de functionaliteit van het nieuwe product.

Een design strategie fase kan ook als een afzonderlijk project worden uitgevoerd. Vooral als het nog niet duidelijk is in welke richting u wilt innoveren, welke problemen u wilt aanpakken. Schrijf naar team@alskar.com om te bespreken wat het beste is in uw situatie.

richting op basis van identiteit

We gaan terug naar uw bedrijfsidentiteit en kernwaarden om vanuit daar aanknopingspunten te vinden voor het ontwerp.

Het nieuwe product moet uitstralen waar uw onderneming voor staat, zowel in design als in kwaliteit, materialisatie en functionaliteit.

richting op basis van core meaning

Tijdens het bouwen van de design strategie definiëren we de core meaning (kern waarden) van het product met een krachtige tool uit de psychologie. Het is wetenschappelijk bewezen dat de 15 belangrijkste core meanings universeel zijn. Alle culturen lijken hun betekenis te erkennen. Dit betekent dat er een zekere consistentie is tussen menselijke behoeften die het onderscheid tussen cultuur en taal overstijgt.

We selecteren 1 of 2 core meanings die het beste passen bij uw product. Deze core meanings beschrijven het beste de relatie tussen de gebruiker en uw product: welke rol zal het product vervullen in het leven van de gebruiker. Na het selecteren van de core meanings, vertalen we deze in potentiële vormen, materialen, kleuren en texturen.

richting op basis van het gebruik

Het observeren, bestuderen en interviewen van gebruikers is van cruciaal belang om inzicht te krijgen in goede en slechte eigenschappen van concurrerende of eigen producten. Om te achterhalen of product oplossingen en interacties passen bij het mentale model van mensen en waar het fout gaat in het gebruik.

Gedurende het project blijven we testen met mockups en prototypes op gebruikers en binnen ons team, zodat we de beste ergonomische oplossingen krijgen.

richting op basis van functie en vorm

Onderzoek naar octrooien, demontage van concurrerende producten, analyse van werkingsprincipes en materialen kunnen ook deel uitmaken van de design strategie. Om richting te krijgen op het gebied van functie.

Krachtige visuele tools helpen ons om zonder zelf nog te ontwerpen alvast een richting qua vorm te definiëren.

Zodra de design strategie er is, ontmoeten we uw team om alles te bespreken, focus aan te brengen en een begin te maken met concept design.

Kennis maken?

Laten we samenwerken. Bel ons of stuur ons een mailtje om uw project of vragen te bespreken.

Neem contact op:
team@alskar.com
020 820 22 11

van start met de gratis designguide

De designguide is een document dat u helpt u bij het voorbereiden van uitdagende design en productontwikkeling projecten. Met mindset, organisatie en begrip van het design proces. Zodat we samen met u effectief de producten van morgen kunnen creëren.

Vul uw gegevens in en wij sturen het graag vrijblijvend toe.