het strategisch product ontwerpbureau

Concept design, het creative pad naar het beste product.

Concept design gaat over het maken van keuzes en iteraties. We beheersen de kunst om de strategische ontwerpvisie te vertalen naar het beste productconcept.

De weg naar het beste concept design

Concept design begint met een strategie. Schetsen en het bouwen van mockups helpt om met een klein team van ontwerpers snel vele mogelijke oplossingen te onderzoeken. We evalueren het concept design steeds met testen en met reviews in het team op maakbaarheid, risico, vormgeving en ergonomie.
Concept design, van strategie naar concept

look in the kitchen

Tijdens de concept design fase houden we een 'look-in-the-kitchen' sessie met uw team. Wij presenteren richtingen in schetsvorm, functionele en technische oplossingen, productie oplossingen en mockups. Samen met u bespreken we focus, risico, ambitie en beslissen we welk concept design we verder ontwikkelen.
Concept design, keuzes en iteraties

één concept, het beste

In tegenstelling tot de meer traditionele ontwerpbureaus, bieden wij onze klanten één ontwikkeld concept. We hebben een goede reden daarvoor. Door jullie vanaf het begin diep te betrekken in de ontwerpstrategiefase en met de 'look-in-the-kitchen' sessies te betrekken, kiezen we de beste richting samen, gebaseerd op mockups, testen en een solide ontwerpstrategiedocument.

We tonen het pad dat we hebben bewandeld, de redenen voor de beslissingen die we hebben genomen en laten u zien welke kant we opgaan. In plaats van drie of meer concepten volledig te ontwikkelen, waaruit u een conceptontwerp kiest, gebruiken wij onze middelen effectief om alleen de beste richting te ontwikkelen naar concept.

Onze klanten willen niet steeds keuzes moeten maken, ze willen dat we hen het beste geven.
Mockups tijdens het concept design

Mockups tijdens het concept design

We zijn gewend om meerdere testmodellen te bouwen tijdens het conceptontwerp. In sommige gevallen zijn deze modellen van schuim, soms uit hout, 3D geprint of gemaakt uit andere materialen. Deze snel gemaakte mockups helpen ons om vormen te evalueren, verhoudingen te testen in een meer realistische omgeving dan met schetsen, en helpt ons om ergonomische testen uit te voeren.

In andere gevallen willen we oplossingen testen in een zeer vroeg stadium met gebruikers. In zulke gevallen laten we een aantal ruwe gefreesde aluminium onderdelen maken, die goed genoeg zijn om in enkele variaties gebruikstesten te doorstaan.
Interactie design vanuit menselijk gedrag

van menselijk gedrag naar design

Onderzoek naar menselijk gedrag maakt vaak deel uit van het proces: observeren van gebruikers, interviews afnemen, het zelf ervaren van producten, rollenspellen of een van de andere tientallen methoden. We filmen, bij voorkeur wanneer de gebruiker niet beseft dat hij of zij wordt gefilmd, zodat het gedrag zo natuurlijk mogelijk is. We bestuderen het gedrag en bij het ontwikkelen van het concept design werken we met interactie principes als mentaal model, affordances, feedback, flow, opeenvolging van gebeurtenissen en andere toepasselijke principes.
Interactie, ergonomie en het beoogde gebruik

Interactie, ergonomie en het beoogde gebruik

Testen met mockups helpt om te zien of gebruikers vanaf het begin de werking en het beoogde gebruik van het product begrijpen. Wanneer dit niet het geval is, dan maken we kleine veranderingen in het concept design en geven nieuwe aanwijzingen in het design over hoe het product het beste werkt. Ergonomische omstandigheden worden beschouwd en getest, zoals service engineers die werken in extreme omstandigheden in de olie-industrie, op hoge platforms, koud weer en met zware handschoenen aan.
Concept design, testen en iteraties

Iteraties, testen en optimaliseren

Nadat we het concept design hebben gepresenteerd, zowel in presentatie-vorm als met mockups, zou het kunnen dat we nog een aantal wijzigingen doorvoeren in het ontwerp, gebaseerd op input van jullie team.

Wanneer deze kleine iteraties zijn afgerond in het 3D CAD model, zijn we klaar voor productontwikkeling door middel van 3D CAD engineering, prototyping en testen.

Ontvang ons gratis design magazine


Circa acht keer per jaar serveren wij u een goede selectie van innovatieve concepten, nieuwe materialen en duurzame oplossingen. Met geweldige afbeeldingen en korte artikelen. Om geïnspireerd te raken.

Meer dan 7000 lezers. Meld u nu ook aan. Geen verplichtingen, eenvoudig afmelden.

Lees onze privacyverklaring.

Wilt u een nieuw product ontwikkelen?

De stappen zijn eenvoudig. Stuur ons een email via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 020 820 22 11. Vraag om onze NDA zodat we informatie kunnen delen. Of vraag eerst onze Designguide aan en deel uw project met ons. Lees onze privacyverklaring.

  1. Invalid Input
    Vul aub uw naam in.
    Vul aub een geldig email adres in.