design gebaseerd op strategie, niet op concensus.
design gebaseerd op strategie, niet op concensus.

Concept design en ontwikkeling

Concept design en ontwikkeling

Concept design helpt u om te groeien. Omdat wij ontwerpen met een stevige strategie, niet op basis van smaak of consensus. Dat is de kracht van ons ontwerpteam.

sterk creatief proces

De design strategie is klaar. Het is tijd voor concept design. Door snelle cycli van schetsen en bouwen van mockups onderzoeken een aantal van onze ontwerpers vele mogelijke oplossingen.

Ons design team herkent de juiste design richtingen uit de vele mogelijke oplossingen. En maakt steeds keuzes op basis van testen, ervaring en strategie.

look in the kitchen

Tijdens de concept design fase houden we een ‘look-in-the-kitchen’ sessie met uw team. Wij presenteren richtingen in schetsvorm, functionele en technische oplossingen, productie oplossingen en mockups.

Samen met u bespreken we focus, risico, ambitie en beslissen we welk concept design we verder ontwikkelen.

één concept, het beste

In tegenstelling tot de meer traditionele ontwerpbureaus, bieden wij onze klanten één ontwikkeld concept. We hebben een goede reden daarvoor. Door u vanaf het begin diep te betrekken in de proces, onder andere met de ‘look-in-the-kitchen’ sessies, weet u welke richting we op gaan.

In plaats van drie of meer concepten volledig te ontwikkelen, waaruit u moet kiezen, werken wij effectiever door alleen de beste richting te ontwikkelen naar een uitgewerkt concept.

Onze klanten willen niet steeds keuzes maken, ze willen dat we hen het beste geven.

mockups tijdens concept design

We zijn gewend om meerdere testmodellen te bouwen tijdens het conceptontwerp. In sommige gevallen zijn deze modellen van schuim, soms uit hout, 3D geprint of gemaakt uit andere materialen. Deze snel gemaakte mockups helpen ons om vormen te evalueren, verhoudingen te testen in een meer realistische omgeving dan met schetsen, en helpt ons om ergonomische testen uit te voeren.

In andere gevallen willen we oplossingen testen in een zeer vroeg stadium met gebruikers. In zulke gevallen laten we een aantal ruwe gefreesde aluminium onderdelen maken, die goed genoeg zijn om in enkele variaties gebruikstesten te doorstaan.

van menselijk gedrag naar design

Onderzoek naar menselijk gedrag maakt vaak deel uit van het proces: observeren van gebruikers, interviews afnemen, het zelf ervaren van producten, rollenspellen of een van de andere tientallen methoden. We filmen, bij voorkeur wanneer de gebruiker niet beseft dat hij of zij wordt gefilmd, zodat het gedrag zo natuurlijk mogelijk is.

We bestuderen het gedrag en bij het ontwikkelen van het concept design werken we met interactie principes als mentaal model, affordances, feedback, flow, opeenvolging van gebeurtenissen en andere toepasselijke principes.

Interactie, ergonomie en het beoogde gebruik

Testen met mockups helpt om te zien of gebruikers vanaf het begin de werking en het beoogde gebruik van het product begrijpen.

Wanneer dit niet het geval is, dan maken we kleine veranderingen in het concept design en geven nieuwe aanwijzingen in het design over hoe het product het beste werkt.

Ergonomische omstandigheden worden beschouwd en getest, zoals service engineers die werken in extreme omstandigheden in de olie-industrie, op hoge platforms, koud weer en met zware handschoenen aan.

testen en optimaliseren

Nadat we het concept design hebben gepresenteerd, zowel in presentatie-vorm als met mockups, zou het kunnen dat we nog een aantal wijzigingen doorvoeren in het ontwerp, gebaseerd op input van jullie team.

Wanneer deze kleine iteraties zijn afgerond in het 3D CAD model, zijn we klaar voor productontwikkeling door middel van 3D CAD engineering, prototyping en testen.

Kennis maken?

Laten we samenwerken. Bel ons of stuur ons een mailtje om uw project of vragen te bespreken.

Neem contact op:
team@alskar.com
020 820 22 11

van start met de gratis designguide

De designguide is een document dat u helpt u bij het voorbereiden van uitdagende design en productontwikkeling projecten. Met mindset, organisatie en begrip van het design proces. Zodat we samen met u effectief de producten van morgen kunnen creëren.

Vul uw gegevens in en wij sturen het graag vrijblijvend toe.