Concept design, krachtig creatief proces | ALSKAR

Concept design en ontwikkeling

Niet gebaseerd op consensus, maar op een krachtige strategie
Onze kracht is dat we niet ontwerpen op basis van smaak. Niet op basis van consensus. We houden vast aan de strategie die het beste bij u past.

krachtig creatief proces

De design strategie is klaar. Het is tijd voor ontwerpen. Door snelle cycli van schetsen en bouwen van mockups onderzoeken een aantal van onze ontwerpers vele mogelijke oplossingen.

Ons design team herkent de juiste design richtingen uit de vele mogelijke oplossingen. En maakt steeds keuzes op basis van testen, ervaring en strategie.
Concept design, van strategie naar concept

look in the kitchen

Tijdens de concept design fase houden we een 'look-in-the-kitchen' sessie met uw team. Wij presenteren richtingen in schetsvorm, functionele en technische oplossingen, productie oplossingen en mockups. Samen met u bespreken we focus, risico, ambitie en beslissen we welk concept design we verder ontwikkelen.
Concept design, keuzes en iteraties

één concept, het beste

In tegenstelling tot de meer traditionele ontwerpbureaus, bieden wij onze klanten één ontwikkeld concept. We hebben een goede reden daarvoor. Door u vanaf het begin diep te betrekken in de proces, onder andere met de 'look-in-the-kitchen' sessies, weet u welke richting we op gaan.

In plaats van drie of meer concepten volledig te ontwikkelen, waaruit u moet kiezen, werken wij effectiever door alleen de beste richting te ontwikkelen naar een uitgewerkt concept.

Onze klanten willen niet steeds keuzes maken, ze willen dat we hen het beste geven.
Mockups tijdens het concept design

Mockups tijdens het concept design

We zijn gewend om meerdere testmodellen te bouwen tijdens het conceptontwerp. In sommige gevallen zijn deze modellen van schuim, soms uit hout, 3D geprint of gemaakt uit andere materialen. Deze snel gemaakte mockups helpen ons om vormen te evalueren, verhoudingen te testen in een meer realistische omgeving dan met schetsen, en helpt ons om ergonomische testen uit te voeren.

In andere gevallen willen we oplossingen testen in een zeer vroeg stadium met gebruikers. In zulke gevallen laten we een aantal ruwe gefreesde aluminium onderdelen maken, die goed genoeg zijn om in enkele variaties gebruikstesten te doorstaan.
Interactie design vanuit menselijk gedrag

van menselijk gedrag naar design

Onderzoek naar menselijk gedrag maakt vaak deel uit van het proces: observeren van gebruikers, interviews afnemen, het zelf ervaren van producten, rollenspellen of een van de andere tientallen methoden. We filmen, bij voorkeur wanneer de gebruiker niet beseft dat hij of zij wordt gefilmd, zodat het gedrag zo natuurlijk mogelijk is. We bestuderen het gedrag en bij het ontwikkelen van het concept design werken we met interactie principes als mentaal model, affordances, feedback, flow, opeenvolging van gebeurtenissen en andere toepasselijke principes.
Interactie, ergonomie en het beoogde gebruik

Interactie, ergonomie en het beoogde gebruik

Testen met mockups helpt om te zien of gebruikers vanaf het begin de werking en het beoogde gebruik van het product begrijpen. Wanneer dit niet het geval is, dan maken we kleine veranderingen in het concept design en geven nieuwe aanwijzingen in het design over hoe het product het beste werkt. Ergonomische omstandigheden worden beschouwd en getest, zoals service engineers die werken in extreme omstandigheden in de olie-industrie, op hoge platforms, koud weer en met zware handschoenen aan.
Concept design, testen en iteraties

Iteraties, testen en optimaliseren

Nadat we het concept design hebben gepresenteerd, zowel in presentatie-vorm als met mockups, zou het kunnen dat we nog een aantal wijzigingen doorvoeren in het ontwerp, gebaseerd op input van jullie team.

Wanneer deze kleine iteraties zijn afgerond in het 3D CAD model, zijn we klaar voor productontwikkeling door middel van 3D CAD engineering, prototyping en testen.

Ontvang ons gratis design magazine


Circa acht keer per jaar serveren wij u een goede selectie van innovatieve concepten, nieuwe materialen en duurzame oplossingen. Met geweldige afbeeldingen en korte artikelen. Om geïnspireerd te raken.

Meer dan 7000 lezers. Meld u nu ook aan. Geen verplichtingen, eenvoudig afmelden.

Lees onze privacyverklaring.

Heeft u een doorbraak in product design nodig?

Wij kunnen u daarbij helpen. Ons senior product design team ontwerpt mooie en zinvolle producten. En innoveert sneller.

Leg ons uw uitdaging voor, we luisteren graag. Stuur ons een email via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel ons op 020 820 22 11.

U kunt ook eerst onze gratis Designguide aanvragen met het formulier:

  1. Invalid Input
    Vul aub uw naam in.
    Vul aub een geldig email adres in.