Concept Design, de weg naar het beste product concept


Concept design is het creatieve proces waarin we de conclusies van de design strategie vertalen naar het best mogelijke product concept.

Ontwikkeling van vorm en gebruiksvriendelijkheid

Het proces van concept design bestaat voornamelijk uit ideation, schetsen, creëren van mockups, testen met gebruikers, maken van digitale presentatie schetsen, 3D surface modeling en voortdurend evalueren van de vorm en bruikbaarheid tot een perfect product tot stand is gekomen.
 
 
Concept design, van strategie naar het beste concept.

Van strategie naar het beste concept design

We gebruiken de conclusies van de design strategie als start voor het concept design. De gedefinieerde vormen, kleuren en uitstraling van de design strategie vormen het begin van het creatieve proces van ideation en schetsen.

Voor elk project maken we een klein team van drie of vier ontwerpers die beginnen met handschetsen. Ze evalueren continu op ergonomie, vorm, de mate waarin ze passen in de strategie, de technische oplossing, maakbaarheid en andere factoren. Sommige van de veelbelovende schetsen worden vertaald schuim modellen, om de vorm in 3D te evalueren.

Tijdens dit proces geven wij u een 'kijkje in de keuken' waarin we ruwe schetsen bespreken en adviseren over de meest veelbelovende design richting.
 

 

 
 
Concept design, meer detaillering

Meer detaillering, richting een presenteerbaar concept design

Zodra de hoofdrichting van het concept design is gekozen, geven we de schetsen meer detail en maken studies over kleuren, materialen en meer finale vormen. Dit is ook het moment dat de eerste 3D-surface modellen worden gedaan, dat de productopbouw van technische componenten meer gedetailleerd wordt en sommige min of meer definitieve schuimmodellen worden gemaakt om het surface modelleren te ondersteunen.

 

 

 
 
Concept design, surface modelleren

3D CAD klasse A surface modeling

Om de perfecte vorm te bereiken voeren we het concept design van onze producten in veel gevallen uit in Alias Design, een krachtige 3D surface modeling tool uit de auto-industrie.

Wij zorgen ervoor dat lijnen G3 continuïteit krijgen en alle oppervlakken met elkaar verbonden worden met minstens G2 continuïteit, wat resulteert in een hoge esthetische kwaliteit met betrekking tot oppervlakte continuïteit, schaduwwerking en hooglicht.

Zodra de 3D surface modellen klaar zijn, zullen een aantal hoogwaardige prototypes worden gemaakt om de uiteindelijke vorm van het product te controleren en eventueel iteraties aan te brengen in het surface model

 

 

 
 
Concept design, iteraties, testen en optimaliseren

Concept design iteraties, testen en optimaliseren

Nadat we het concept design hebben gepresenteerd, zowel in presentatie-vorm als met mockups voeren we in sommige gevallen nog kleine wijzigingen uit in het ontwerp, gebaseerd input van uw team.

Zodra deze kleine iteraties zijn bijgewerkt in het 3D CAD-model, dan zijn we klaar met concept design.

 

 

Blijf op de hoogte met ons gratis maandelijks Design Magazine.


Ontvang ons maandelijkse Design Magazine per e-mail.

Ons Design Magazine biedt u inspirerende nieuwe concepten van ontwerpers wereldwijd, nieuwe materialen, wetenschappelijke doorbraken en nog veel meer.

Geen verplichtingen, u krijgt geen andere e-mails van ons, eenvoudig afmelden.

Van start met de Designguide

Uw bedrijf heeft design en pro-actieve productinnovatie nodig om te groeien. Het blootleggen van kansen, goed product design en het initiëren van slimme strategieën zijn de bouwstenen die u zullen helpen.

Wij komen graag vroegtijdig aan boord om u te helpen met productontwikkeling van idee tot productie. Raak geïnspireerd door onze look-in-the-kitchen sessies, door de ontwikkeling van slechts één concept, en strategieen die leiden tot zinvolle en duurzame producten.

Maak het verschil, ga van start met de Designguide.