Circulair design, duurzame bedrijfswaarde creëren.

innovation made


Circulair worden is de toekomst. Het is beter voor de natuur en beter voor uw onderneming, met het potentieel om de productkosten tot 50% te verminderen1. En het biedt geweldige andere zakelijke voordelen.

Duurzamere businessmodellen inzetten

De nieuwe zakelijke mogelijkheden beginnen met het heroverwegen van uw businessmodel als u nu producten verkoopt. De basis vraag is hoe de cirkel van producten, componenten en materialen die u nu op de markt zet gesloten kan worden, hoe u ze terug krijgt. Daarbij is het belangrijk te bedenken dat het verlengen van de levensduur van een product direct waarde oplevert. Het onderhouden en klaar maken van een gebruikt product voor de volgende dienstcyclus levert dan ook direct geld op ten opzichte van het volledig nieuw produceren van een product.

Het inzetten van gebruikte componenten in een nieuw product is een fantastische manier om waarde te behouden en levert geld op. Wel betekent het dat in veel gevallen de business modellen en het denken veranderd moeten worden.

Van inkoopvoordelen tot waardevolle insights

Een business model dat gericht is op het leveren van diensten geeft bijvoorbeeld een stabiele cashflow, waarbij u zelf eigenaar blijft van de producten. De producten zijn een platform om diensten te verkopen. Het levert ook inkoopvoordeel op omdat producten steeds onderhouden kunnen worden, gerepareerd worden en daardoor veel langer mee gaan. Klanten worden meer betrokken bij het bedrijf, omdat ze een dienst afnemen in plaats van eenmalig een product. De producten kunnen tussentijds geupgrade worden, zodat klanten geen nieuwe koopbeslissing hoeven te maken, maar uw producten blijven gebruiken en beseffen dat uw onderneming duurzaam zaken doet.

Het levert verder ook hele waardevolle data op, over delen die slijten in het product, hoe mensen het product gebruiken, ideeen en klachten die mensen hebben over het product. Dat kan helpen om de producten te verbeteren, upgrades te maken en klanten te binden.

Er zijn ook fantastische circulaire mogelijkheden met hybride business modellen of business modellen die wel uitgaan van verkoop van producten, dus een overgang van het eigendomsrecht van een product naar iemand anders, hoewel het terugkrijgen van producten dan een uitdaging kan zijn.


product design, duurzaamheid, circular design, eco engineering

Producten ontwikkelen die klaar zijn voor de circulaire economie

Bij de overgang naar een diensten gebaseerd business model wordt de kijk op producten radikaal anders. Ze zullen idealiter heel lang moeten meegaan, gemakkelijk te onderhouden, een zekere gehechtheid bij mensen moeten creëren, ze moeten compatibel, upgradebaar en gemakkelijk te demonteren zijn. Of ze moeten worden voorbereid op latere herproductie. Een hele nieuwe reeks van belangrijke factoren gaat meespelen.

Wij kunnen u helpen om bestaande producten opnieuw te ontwerpen, zodat ze klaar zijn voor een ander bedrijfsmodel, voor onderhoud, voor reparatie, voor herproductie of hergebruik.

Praktische tools om te starten met circulair worden

Onze krachtige praktische tools helpen om uw bedrijf te transformeren naar een circulaire onderneming. Ze helpen u om nieuwe bedrijfsmodellen te ontwikkelen, mogelijkheden te creëeren voor onderhoud, herstel en herproductie van producten, hergebruik van componenten, partners die nieuwe onderdelen en materialen kunnen verwerken in nuttige input voor productie, nieuwe overwegingen over energiegebruik, materiaalkeuze en nog veel meer.

Bel ons op 020 8202211 om te praten over uw circulaire mogelijkheden of vraag onze Designguide aan.

Wilt u ook gratis design kennis in uw mailbox?


Ontvang tien keer per jaar ons design magazine per e-mail. Het gaat niet over ons, maar over product design en innovatie in het algemeen.

Het magazine biedt u inspirerende nieuwe concepten van ontwerpers wereldwijd, nieuwe materialen, wetenschappelijke doorbraken en nog veel meer.

Geen verplichtingen, eenvoudig afmelden.

Geef de toekomst vorm, start met de Designguide

U kunt de toekomst vormgeven met nieuwe oplossingen voor serieuze problemen. Wij helpen u om een strategische voorsprong te creëren met innovatie en productontwerp.


Vanaf de eerste ontmoeting met het team kregen we een duidelijk overzicht van het ontwerpproces en konden we ons idee omzetten in een functioneel, vermarktbaar product.


Lees de Designguide en neem een voorsprong, geef de toekomst vorm met industrieel design en innovatie.