Design voor de circulaire economie.

het product ontwerpbureau


Meer circulair en duurzaam worden is de toekomst. Het is beter voor uw bedrijf en beter voor de natuur. En het heeft het potentieel om tot 50% te besparen op productkosten 1.

Direct meer waarde

Nieuwe zakelijke mogelijkheden beginnen met de vraag hoe u de cirkel van producten, componenten en materialen die u nu verkoopt kan sluiten, hoe u ze terug krijgt.

Het belangrijk te bedenken dat het verlengen van de levensduur van een product of component direct waarde oplevert. Het onderhouden en klaar maken van een gebruikt product voor de volgende dienstcyclus levert dan ook direct geld op ten opzichte van het volledig nieuw produceren van een product. Mogelijk is een service of hybride business model een goede manier om producten en componenten terug te krijgen en opnieuw in te zetten.

Een nieuwe rol voor producten

Producten en componenten kunnen een nieuwe rol gaan spelen. Mogelijk blijven ze uw eigendom en helpen ze u met geld verdienen aan diensten. Of misschien wilt u componenten meerdere keren inzetten in verschillende producten. Om die reden zullen de nieuwe producten lang moeten meegaan, gemakkelijk zijn te onderhouden, en ze moeten compatibel, upgradebaar en gemakkelijk te demonteren zijn. Een hele nieuwe reeks van belangrijke factoren gaat meespelen.

Van inkoopvoordelen tot waardevolle insights

Een business model dat gericht is op het leveren van diensten geeft bijvoorbeeld een stabiele cashflow, waarbij u zelf eigenaar blijft van de producten. De producten zijn een platform om diensten te verkopen. Het levert ook inkoopvoordeel op omdat producten steeds onderhouden kunnen worden, gerepareerd worden en daardoor veel langer mee gaan. Klanten worden meer betrokken bij het bedrijf, omdat ze een dienst afnemen in plaats van eenmalig een product. De producten kunnen tussentijds geupgrade worden, zodat klanten geen nieuwe koopbeslissing hoeven te maken, maar uw producten blijven gebruiken en beseffen dat uw onderneming duurzaam zaken doet.

Het levert verder ook hele waardevolle data op, over delen die slijten in het product, hoe mensen het product gebruiken, ideeen en klachten die mensen hebben over het product. Dat kan helpen om de producten te verbeteren, upgrades te maken en klanten te binden.

Er zijn ook fantastische circulaire mogelijkheden met hybride business modellen of business modellen die wel uitgaan van verkoop van producten, dus een overgang van het eigendomsrecht van een product naar iemand anders, hoewel het terugkrijgen van producten dan een uitdaging kan zijn.


product design, duurzaamheid, circular design, eco engineering

Producten ontwikkelen die klaar zijn voor de circulaire economie

Bij de overgang naar een diensten gebaseerd business model wordt de kijk op producten radikaal anders. Ze zullen idealiter heel lang moeten meegaan, gemakkelijk te onderhouden, een zekere gehechtheid bij mensen moeten creëren, ze moeten compatibel, upgradebaar en gemakkelijk te demonteren zijn. Of ze moeten worden voorbereid op latere herproductie. Een hele nieuwe reeks van belangrijke factoren gaat meespelen.

Wij kunnen u helpen om bestaande producten te herontwerpen, zodat ze klaar zijn voor een ander bedrijfsmodel, voor onderhoud, voor reparatie, voor herproductie of hergebruik.

Praktische tools om te starten met circulair worden

Onze krachtige praktische tools helpen om uw bedrijf te transformeren naar een circulaire onderneming. Ze helpen u om nieuwe bedrijfsmodellen te ontwikkelen, mogelijkheden te creëeren voor onderhoud, herstel en herproductie van producten, hergebruik van componenten, partners die nieuwe onderdelen en materialen kunnen verwerken in nuttige input voor productie, nieuwe overwegingen over energiegebruik, materiaalkeuze en nog veel meer.

Bel ons op 020 8202211 om te praten over uw circulaire mogelijkheden of vraag onze Designguide aan.

product design, duurzaamheid, circulair design, eco engineering

Case: inline skate wielen, in een circulair design

Het gepatenteerde wiel is gebouwd in twee delen: een hoge kwaliteit aerospace aluminium velg die langdurig meegaat en een duurzame nylon- en TPU-bandenconstructie waarmee de gebruiker alleen de band kan wisselen, en niet het totale wiel hoeft weg te gooien.

De banden kunnen worden verzameld en gerecycleerd, waardoor ze in nieuwe banden kunnen worden omgezet. Het nylon kan van het TPU worden gescheiden, beide materialen zijn niet giftig.

Jaka Benedik
ISPO COMMUNITY
"Het verwisselbare velg / bandenconcept is een perfect voorbeeld van ecologisch ontwerp. "
Ontvang ons gratis design magazine


Tien keer per jaar serveren wij u een goede selectie van innovatieve concepten, nieuwe materialen en duurzame oplossingen. Met geweldige afbeeldingen en korte artikelen. Om geïnspireerd te raken.

Meer dan 7000 lezers. Meld u nu ook aan. Geen verplichtingen, eenvoudig afmelden.

Lees onze privacyverklaring.

Wilt u een nieuw product ontwikkelen?

De stappen zijn eenvoudig. Stuur ons een email via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 020 820 22 11. Vraag om onze NDA zodat we strategische informatie kunnen delen en uw project kunnen bespreken.

En vraag onze Designguide aan. Dat helpt u om goed inzicht in het proces te krijgen. Daarna kunnen we meer details bespreken en een offerte op maat maken.

  1. Invalid Input
    Vul aub uw naam in.
    Vul aub een geldig email adres in.


Lees onze privacyverklaring.