producten ontwikkelen voor hergebruik, reparatie, remanufacturing en recycling

Circulair design, een duurzamere weg

Circulair design is de toekomst. Het is beter voor uw bedrijf en beter voor de natuur. En het heeft het potentieel om tot 50% te besparen op productkosten.

meer waarde met circulair design

Nieuwe zakelijke mogelijkheden beginnen met de vraag hoe u de cirkel van producten, componenten en materialen die u nu verkoopt kan sluiten, hoe u ze terug krijgt.

Het belangrijk te bedenken dat het verlengen van de levensduur van een product of component direct waarde oplevert. Het onderhouden en klaar maken van een gebruikt product voor de volgende dienstcyclus levert dan ook direct geld op ten opzichte van het volledig nieuw produceren van een product.

Mogelijk is een service of hybride business model een goede manier om producten en componenten terug te krijgen en opnieuw in te zetten.

nieuwe rol voor producten

Producten en componenten kunnen een nieuwe rol gaan spelen. Mogelijk blijven ze uw eigendom en helpen ze u met geld verdienen aan diensten. Of misschien wilt u componenten meerdere keren inzetten in verschillende producten.

Om die reden zullen de nieuwe producten lang moeten meegaan, gemakkelijk zijn te onderhouden, en ze moeten compatibel, upgradebaar en gemakkelijk te demonteren zijn. Een hele nieuwe reeks van belangrijke factoren bij de productontwikkeling gaat meespelen.

Van inkoopvoordelen tot waardevolle inzichten

Een business model dat gericht is op het leveren van diensten geeft bijvoorbeeld een stabiele cashflow, waarbij u zelf eigenaar blijft van de producten. De producten zijn een platform om diensten te verkopen. Het levert ook inkoopvoordeel op omdat producten steeds onderhouden kunnen worden, gerepareerd worden en daardoor veel langer mee gaan. Klanten worden meer betrokken bij het bedrijf, omdat ze een dienst afnemen in plaats van eenmalig een product. De producten kunnen tussentijds geupgrade worden, zodat klanten geen nieuwe koopbeslissing hoeven te maken, maar uw producten blijven gebruiken en beseffen dat uw onderneming duurzaam zaken doet.

Het levert verder ook hele waardevolle data op, over delen die slijten in het product, hoe mensen het product gebruiken, ideeen en klachten die mensen hebben over het product. Dat kan helpen om de producten te verbeteren, upgrades te maken en klanten te binden.

Er zijn ook fantastische circulaire mogelijkheden met hybride business modellen of business modellen die wel uitgaan van verkoop van producten, dus een overgang van het eigendomsrecht van een product naar iemand anders, hoewel het terugkrijgen van producten dan een uitdaging kan zijn.

producten voor een circulaire economie

Bij de overgang naar een diensten gebaseerd business model wordt de kijk op producten radikaal anders. Ze zullen idealiter heel lang moeten meegaan, gemakkelijk te onderhouden, een zekere gehechtheid bij mensen moeten creëren, ze moeten compatibel, upgradebaar en gemakkelijk te demonteren zijn. Of ze moeten worden voorbereid op latere herproductie. Een hele nieuwe reeks van belangrijke factoren gaat meespelen.

Wij kunnen u helpen om bestaande producten te herontwerpen, zodat ze klaar zijn voor een ander bedrijfsmodel, voor onderhoud, voor reparatie, voor herproductie of hergebruik.

Praktische tools om duurzamer te worden

Onze krachtige praktische tools helpen om uw bedrijf te transformeren naar een circulaire onderneming.

Ze helpen u om nieuwe bedrijfsmodellen te ontwikkelen, mogelijkheden te creëeren voor onderhoud, herstel en herproductie van producten, hergebruik van componenten, partners die nieuwe onderdelen en materialen kunnen verwerken in nuttige input voor productie, nieuwe overwegingen over energiegebruik, materiaalkeuze en nog veel meer.

Dws z1

Het gepatenteerde wiel is gebouwd in twee delen: een hoge kwaliteit aerospace aluminium velg die langdurig meegaat en een duurzame nylon- en TPU-bandenconstructie waarmee de gebruiker alleen de band kan wisselen, en niet het totale wiel hoeft weg te gooien.

easyball

De bal bestaat uit 6 gelijke plastic delen, die zijn gemaakt van hoogwaardig 89% gerecycled plastic.

De andere 11% van het plastic is nieuw en vormt de buitenlaag, zodat een fantastisch uitziende bal als een puzzel kan worden gemaakt.

Kennis maken?

Laten we samenwerken. Bel ons of stuur ons een mailtje om uw project of vragen te bespreken.

Neem contact op:
team@alskar.com
020 820 22 11

van start met de gratis designguide

De designguide is een document dat u helpt u bij het voorbereiden van uitdagende design en productontwikkeling projecten. Met mindset, organisatie en begrip van het design proces. Zodat we samen met u effectief de producten van morgen kunnen creëren.

Vul uw gegevens in en wij sturen het graag vrijblijvend toe.