Van Bluelarix naar Alskar Design: onze naamsverandering

wij ontwerpen producten. wij creëren innovatie.


Sinds maart 2017 heeft Bluelarix Designworks een nieuwe naam: Alskar Design. Alskar is uw favoriete partner als u op zoek bent naar creativiteit, visionaire innovatie en hoogwaardig industrieel design.

Zelfde team, zelfde locatie, nieuwe naam

We zijn niet overgenomen en we zijn niet gefuseerd met een ander bedrijf. We zijn volledig onafhankelijk zoals altijd, op dezelfde locatie in Amsterdam, met hetzelfde team ontwerpers.

We hadden het gevoel dat na meer dan 10 jaar een nieuwe naam ons helpt om ons verhaal beter te vertellen. Alskar is een onbekende bestemming. De klank doet denken aan gebieden zoals de vallei van Zanskar, Alaska of Madagaskar.

Onze nieuwe naam symboliseert het gaan waar niemand daarvoor ging. Het ontwikkelen van producten die nooit eerder zijn gemaakt. Het verkennen van de grenzen van sterke innovatie en product design.Nieuw logo, natuurlijke kleuren

Met de nieuwe naam komt ook een nieuw logo. We houden een palet van natuurlijke kleuren, die passen bij ons thema van exploratie. We houden ook een dynamische huisstijl: we gebruiken 5 kleuren sets en op basis daarvan meerdere combinaties van ons logo.
New Alskar Design logos
Klaar om uw expeditie te leiden

Ons team bij Alskar staat klaar om u te helpen bij alle aspecten van productontwikkeling, met inbegrip van ecologische strategieën, ergonomie, iteraties, robuuste product engineering, high-end klasse-A surface modeling, maakbaarheid, bedrijfsmodellen, materialen, prototyping, IP, kosten en design for assembly.

“Exploration is wired into our brains. If we can see the horizon, we want to know what’s beyond.”

Buzz AldrinLaat u gratis inspireren om meer te innoveren.


Tien keer per jaar presenteert ons gratis Design Magazine nieuwe concepten, baanbrekende materialen, interessante kennis en duurzamere oplossingen. Het helpt u om geinspireerd te blijven en nog innovatiever te worden.

Meer dan 7000 lezers. Meld u nu ook aan. Geen verplichtingen, eenvoudig afmelden.

Bereid u voor om op kop te lopen. Ontvang uw Designguide.

U hebt strategisch product design nodig om de relevante producten van morgen te ontwikkelen. In onze Designguide vindt u voorbeelden van krachtige innovatie, cases, circulaire mogelijkheden en praktische stappen om voor te bereiden.


Vind antwoorden op veel gestelde vragen en raak geïnspireerd door de look-in-the-kitchen sessies, de ontwikkeling van één concept en de krachtige strategie tools.