2020/1 design magazine

Raak geinspireerd door de laatste innovaties, zoals de Prickly pear cactus plastic, Fliteboard eFoil, Kakaofriends, YX ONE en meer.

Prickly pear cactus plastic

Sandra Pascoe Ortiz heeft een biokunststof ontwikkeld die gebruik maakt van de eigenschappen van vetplanten die overal in woestijnen te vinden zijn. Het materiaal verdwijnt binnen drie maanden buiten of in slechts twee weken als het in contact komt met water. Ortiz zelf proefde het materiaal tijdens de ontwikkeling van het onderzoek om de veiligheid ervan te bewijzen als het zou worden geconsumeerd door dieren in het wild of zeedieren in de oceanen. Zelfs als iets van dit materiaal in de oceaan terecht komt, dan is dat geen probleem als het wordt gegeten; en zelfs als het niet wordt gegeten, zal het snel genoeg oplossen en verdwijnen!

Fliteboard eFoil

De Fliteboard eFoil is een geweldige nieuwe manier om op water te rijden. Hij snijdt als een snowboard terwijl hij boven het water vliegt. Zelfs zonder wind of golven. In volledige stilte.

bekijk de video

The walking bicycleGeïnspireerd door Theo Jansen’s Strandbeest. Deze symbiose van fiets en looprobot is inderdaad uniek en tot op zekere hoogte kunstzinnig en poëtisch.

bekijk de video

The Bassins de Lumieres

Het Bassins de Lumieres, gevestigd in een voormalige onderzeeërbasis uit de Tweede Wereldoorlog, presenteert monumentale meeslepende digitale tentoonstellingen gewijd aan de belangrijkste kunstenaars in de geschiedenis van hedendaagse kunst. De oppervlakte van de basis is vijf keer die van het Atelier des Lumières in Parijs. De digitale tentoonstellingen worden aangepast aan de monumentale architectuur van de onderzeeërbasis en worden weerspiegeld in het water van de vier enorme bassins, waardoor een nieuwe dimensie wordt toegevoegd aan de meeslepende ervaring. Bezoeken worden gehouden op de loopbruggen boven het water en langs de kades van de enorme bassins. De tentoonstelling is open voor publiek vanaf 17 april 2020.

Link

Link is een schoen op basis van een zool, en combineert de kracht en ondersteuning van schoenen met het gemak en het comfort van een flip-flop. Een omhullende hielkap, zijribben en een lichte tenen inham worden opgetrokken vanuit de zool om de voet beter vast te kunnen houden. Het is een schoen zonder bovendeel, een slipper zonder string of riemen.

Lithium-Ion ScrunchiesEen batterij die je kunt buigen, rollen, draaien, vouwen en buigen. Ze zijn ultradun, flexibel en ook oplaadbaar. Jenax wil een nieuwe generatie wearables voorzien van energie met zijn flexibele batterijen. “Wat we bij Jenax doen, is batterijen plaatsen op locaties waar dat eerder niet kon” zegt Shinm. “Zoals een met een sensor uitgeruste sporthelm om druk en inslag te meten, een medische sensorpleister die in kleding wordt ingebed om de hartslag van een gebruiker te controleren en draagbare powerbanks in de vorm van riemen en armbanden.”

KakaofriendsEen verzameling van zeven IoT-huishoudelijke apparaten, waaronder twee gezondheid producten: een luchtbevochtiger, lamp, wekker, luchtreiniger en sensor, evenals een weegschaal en thermometer. Alle zeven producten kregen een eenvoudige en analoge “witte schaal” als basis en een siliconen “pictogram” dat de verschillende functies symboliseert. Het pictogram van de luchtbevochtiger is “damp”, de weegschaal is een “wolk” die de wens symboliseert om lichtgewicht te zijn, de lamp heeft een “lichtstraal”, de wekker heeft een “kleine vogel” die het alarm tjirpt, de luchtreiniger heeft een “bloem” die door de wind fladdert, de thermometer wordt uitgedrukt door “transpiratie” bij het krijgen van koorts, en de sensor heeft de vorm van een “periscoop”.

Jeep e-MTBDe Amerikaanse autofabrikant Jeep ontwikkelde een eigen elektrische mountain bike, in samenwerking met Quietkat, een producent van elektrische fietsen. Ze beweren dat het de meest capabele off-road mountainbike ooit is.

YX ONEEen in Ierland gevestigd ontwerpteam heeft ontwerpelementen gecombineerd uit een onwaarschijnlijke combinatie van drie activiteiten: skateboarden, rodeo rijden en windsurfen. Daarna voegden ze off-road banden toe in een omgekeerde-trike-configuratie en hier is het resultaat.

bekijk de video

ontvang de gratis designguide

Uw bedrijf kan voorop lopen en de meest innovatieve, hoogwaardige en mooie producten bieden.

Vul uw gegevens in, ontvang de Designguide en lees hoe we dat samen kunnen bereiken.

wilt u nieuwe toonaangevende producten?

Uw bedrijf kan voorop gaan lopen en de meest innovatieve, hoogwaardige en mooie producten gaan bieden.

Vul uw gegevens in, ontvang de Designguide en lees hoe u dat kunt bereiken.