2019/7 design magazine

Raak geinspireerd door de laatste innovaties, zoals de MarinaTex, Energy Observer, Coral, Rapid tuberculosis diagnostic kit en Gameboard 1.

MarinaTex

MarinaTex werd gecreëerd door productontwerper Lucy Hughes als een afstudeerproject. De belangrijkste inspiratie voor Lucy kwam van de bewering dat er in 2050 meer plastic-gewicht in de oceaan zou zijn dan vis en daarom ontwikkelde zij een interesse om dit probleem op te lossen. Lucy legt echter uit dat haar reis niet begon met het plasticprobleem, maar door te kijken naar de visindustrie.

Door open source-bronnen te gebruiken, begon Lucy verschillende organische bindmiddelen uit de zee te onderzoeken, zoals chitosan en agar. Als resultaat van dit zeer interessante onderzoek is een nieuw materiaal gemaakt.

Dit biologisch afbreekbare materiaal is ontworpen als alternatief voor eenmalig plastic. Het is doorschijnend en sterker dan LDPE-plastic, gemaakt van rode algen en organisch afval van de visindustrie.

bekijk de video
Snelle tuberculose diagnose kit

Tuberculose is een van de 3 belangrijkste infectieziekten ter wereld naast AIDS en malaria. Het doodt ongeveer 1,5 miljoen mensen per jaar. Van alle tuberculosepatiënten woont 86% in ontwikkelingslanden.

TB-infecties hebben een ernstige impact op de samenlevingen en economische activiteiten van deze landen vanwege de snelle overdracht en hoge medische kosten voor patiënten.

Het enige wat je hoeft te doen is urine op de cartridge druppelen. Het apparaat detecteert de ziekte door een groot zilverdeeltje rond markeringen te genereren dat een verbinding is van een component dat specifiek is voor mycobacterium TB bacteriën.

bekijk de video

Energy ObserverDit is het eerste schip ter wereld dat waterstof genereert en van stroom voorziet. De Energy Observer is een drijvend laboratorium dat is ontworpen om een innovatieve energiearchitectuur in extreme omstandigheden te testen, om de haalbaarheid op land te testen.

Het energiesysteem omvat 3 hernieuwbare energiebronnen (zon, wind en waterkracht) en twee soorten opslag (Li-ionbatterijen voor de korte termijn en waterstof voor de lange termijn). Het schip kan waterstof rechtstreeks aan boord produceren, via elektrolyse van zeewater. Het doel is om deze technologische bouwstenen te testen en te optimaliseren, zodat ze in harmonie werken en streven naar totale energie-autonomie.

De Energy Observer is wereldwijd op zoek naar innovatieve oplossingen voor het milieu. Zes jaar, 50 landen en 101 tussenstops om mensen te ontmoeten die de toekomst van morgen ontwerpen en te bewijzen dat een schonere wereld mogelijk is.

bekijk de video
Coral

Het lijkt op het eerste gezicht een vreemd idee om een algenkwekerij thuis aan de muur te hebben, maar waarom niet? Algen zijn efficiënte CO2 eters, NASA gebruikt algen als voedingssupplementen voor ruimtemissies op lange termijn. Het is een ideaal voedsel voor de mensheid omdat het een rijke en uitgebalanceerde voedingswaarde heeft.

Er zijn enkele problemen met het imago van algen We associëren algen met negatieve gevoelens zoals grof, bemost en slijmerig. Designer Hyunseok An gelooft dat dat komt vanwege hun omgeving. De Coral is ontworpen om ons perspectief op algen te veranderen. De 16 cellen in het frame zijn voldoende om elke dag algen te kweken en te eten. Kweek thuis je eigen voedsel, een duurzaam alternatief om je voedingsdieet aan te vullen.Frammento

Frammento is een project van ontwerper Paolo Gentile met het doel om afgedankte banden in te kopen en weer op de weg te brengen.
Paolo Gentile: “Ik werd geïnspireerd in een speeltuin voor kinderen. Ik raakte geïntrigeerd door het vloermateriaal en na enig zoeken en door de lage kosten van de rubberpellets, begon ik er nieuwe toepassingen voor te bedenken. Na analyse van de eigenschappen van het materiaal, zoals flexibiliteit, slagvastheid en tractie, dacht ik dat een skateboard een geweldig product zou kunnen zijn om het materiaal op aan te brengen, omdat het bord al deze eigenschappen vereist.”In-flight meal tray you can eatElk jaar wordt naar schatting bijna 5,7 miljoen ton cabineafval gegenereerd op passagiersvluchten. De ontwerpstudio PriestmanGoode besloot het heft in eigen handen te nemen.

Elk element van deze trays is gedeeltelijk eetbaar, herbruikbaar, oplosbaar of biologisch afbreekbaar. Ze zijn gemaakt van koffiebonen en kaf gemengd met een ligninebindmiddel.

De diverse voedselcontainers die in de lade passen zijn gemaakt van tarwezemelen. Bananenblad of algen zijn gecombineerd met rijstschil om deksels te maken voor bijgerechten zoals salade. Terwijl een wafel als dessertdeksel is gebruikt, weerspiegelen de materialen symbolisch het voedsel.

In plaats van meerdere stukken bestek voor eenmalig gebruik, is de handige ‘spork’, een combinatie van een vork en lepel, gemaakt van kokosnoothout.Flowing water, standing time

Dit robotachtige kledingstuk, ontworpen door King Gaoout is gemaakt van siliconen, glas, organza. Een aantal elektronische sensoren reageren op het chromatische spectrum in zijn omgeving. De collectie is geïnspireerd op de roman van de neuroloog Oliver Sacks ‘The Man Who Mistakes His Wife for a Hat’.

bekijk de videoGameboard 1Ontworpen voor gamers, streamers, families, gamewinkels en bibliotheken, en iedereen die graag games met anderen speelt. Gameboard 1 combineert fysieke en digitale spellen om je spel te verbeteren en iedereen te laten focussen op wat belangrijk is: samen een geweldige tijd doorbrengen.

Het product is gericht op het veranderen van de manier waarop we samen spellen spelen – een apparaat om nieuwe spelers sneller in te leren, scorebeheer te digitaliseren en toegang tot een onbeperkte gamebibliotheek.

On-demand lijm

Onderzoekers van de Universiteit van Sussex hebben een lijm ontwikkeld die los kan raken wanneer ze in een magnetisch veld wordt geplaatst. Producten die anders voor de afvalstort bestemd zijn, kunnen nu aan het einde van hun leven worden ontmanteld en gerecycled.

Momenteel worden items zoals mobiele telefoons, magnetrons en autodashboards geassembleerd met behulp van lijmen. Het is een snelle en relatief goedkope manier om producten te maken, maar vanwege de problemen bij het ontmantelen van de verschillende materialen voor verschillende recyclingmethoden, zullen de meeste van deze producten nu nog worden gestort.

De levende brug AmsterdamDe levende brug is een onderdeel van een project met het thema: “Universum uitbreiden op krimpende voetafdrukken”. Een ander onderdeel is de stedelijke Green Loop, een strategie voor snelgroeiend Amsterdam.

The Green Loop stelt een cirkelvormig park van 16 km rond de historische stad voor en verbindt het met twee punten met Amsterdam-Noord. Het voegt alle grote centrale parken samen in één grote parkstructuur. Dit draagt ​​bij aan migratie van dieren, biodiversiteit en een gezonde levensstijl en biedt een aanzienlijke warmte- en regenbuffer voor het stadscentrum. Dit kan worden geïnterpreteerd als een allegorie op de historische oud stadsmuur.

De Living Bridge is een van de verbindingen over het IJ, een nieuw hybride gebouwtype en een statement van de toekomst van de gebouwde omgeving. Gebruikers kunnen meerdere manieren kiezen om over te steken: door het park, binnenshuis, met of zonder een helling. Huisvesting voegt sociale zekerheid toe aan de verbinding.

More about this idea from Dominik Philipp Bernatek

ontvang de gratis designguide

Uw bedrijf kan voorop lopen en de meest innovatieve, hoogwaardige en mooie producten bieden.

Vul uw gegevens in, ontvang de Designguide en lees hoe we dat samen kunnen bereiken.

wilt u nieuwe toonaangevende producten?

Uw bedrijf kan voorop gaan lopen en de meest innovatieve, hoogwaardige en mooie producten gaan bieden.

Vul uw gegevens in, ontvang de Designguide en lees hoe u dat kunt bereiken.