2019/6 design magazine

Raak geinspireerd door de laatste innovaties, zoals Bamboodia, Seampathy, Green Cathedral, Segway Drift W1 en HyQReal.

BAMBOODIA

Volgens een rapport van de Cambodjaanse overheid zijn er ongeveer 60.000 slachtoffers veroorzaakt door landmijnen in de afgelopen 30 jaar. Vaak hebben deze geamputeerden niet genoeg financiële middelen om een protheses te betalen. Op basis van die studie is deze prothese ontworpen en ontwikkeld met behulp van bamboe, het goedkope en lokaal geproduceerde materiaal waardoor goedkope productie mogelijk wordt. De buigzaamheid en elasticiteit van bamboe zorgen ervoor dat deze prothese de kromming van menselijke enkels simuleert.

Ferrari Hydroplane

In de jaren ’50 bouwde Ferrari een watervliegtuig met maar een doel: om het wereld snelheidsrecord op water te breken. Achille Castoldi had sinds 1940 records op water gezet en om het record te breken gaf hij Cantieri Timossi de opdracht om een 3-punts watervliegtuig te bouwen van hardhout, bedekt met mahoniefineer. Het mondde uit in een wereldrecord: 150,40 mijl per uur, een record dat nog steeds staat. Nu is het te koop. Het wordt aangeboden met een goed gedocumenteerde geschiedenis met honderden historische foto’s en handgeschreven aantekeningen van de ingenieurs van Ferrari.

Seampathy

Dit project onderzoekt het gebruik van algen om een reeks veganistische materialen te maken. Daniel Elkayam maakt gebruik van een circulair ontwerp en een aanpak zonder afval. Hij heeft het biomateriaal gecreëerd zodat het kan worden gebruikt en hergebruikt door het proces van ‘koken’ te herhalen. Aan het einde van de levenscyclus kan de plaat worden gebruikt als grondstof voor nieuw gieten of worden teruggebracht naar de natuur. bekijk de video bekijk de video

Segway Drift W1

Dit lijkt de eerste e-Skate te zijn. De Drift W1 maakt nog steeds gebruik van de bewezen, stabiele zelfbalanstechnologie van Segway, terwijl ze lichtgewicht en draagbaar zijn. De banden zijn ontworpen om uitstekende stuurmogelijkheden en stabiliteit te bieden.

Groene Kathedraal

De Groene Kathedraal in de buurt van Almere, Nederland, is een artistieke beplanting van Lombardije populieren (Populus nigra italica) die de grootte en vorm van de kathedraal van Notre-Dame inReims, Frankrijk nabootst. Het werk werd geplant door Marinus Boezem op 16 april 1987. Nu volwassen, is de kathedraal een locatie geworden voor bruiloften, begrafenissen, vergaderingen en allerlei religieuze diensten. Marinus Boezem staat bekend om zijn radicale kijk op kunst en zijn werken in de openbare ruimte en wordt eind jaren zestig gezien als een van de belangrijkste vertegenwoordigers van conceptuele kunst en arte povera in Nederland.

Geleidende origami

Geïnspireerd door vouwtechnieken voor origami, heeft Yael Akirav ‘geleidende origami’ ontwikkeld die een nieuwe manier onderzoekt om verlichting aan te schakelen door 3D-prints te gebruiken van geleidend filament dat direct op textiel wordt geprint. Dat maakt het mogelijk om complexe elementen en een scala aan verschillende ontwerpen te maken. De gloeidraad wordt ook gebruikt als een skeletstructuur van de verlichtingsarmaturen, elk met zijn eigen unieke vouw- en ontvouwmethode. bekijk de video

ROSE Injera Grill

ROSE presenteert een moderne versie van traditionele kleikachels, die elke dag worden gebruikt in landelijke gebieden van Oost-Afrikaanse landen zoals Ethiopië en Eritrea. ROSE wil een moderne Habesha-levensstijl bieden met inductietechnologie waarmee je veiliger, sneller en efficiënter kunt grillen. Het gebruik van inductie als meest efficiënte verwarmingstechnologie stelt je in staat om in een fractie van de tijd veel injera te maken.

Hplus

Een familie van mooie apparaten die zorgvuldig zijn ontworpen om de routine van het monitoren van negen van de meest voorkomende gezondheidsproblemen te stroomlijnen. Het assortiment omvat een vingerprik, urine-analysator, bloedtester en spirometer. “Het project is ontwikkeld om de druk op huisartsen te verlichten, door patiënten in staat te stellen elementen van hun toestand te controleren die normaal niet mogelijk zouden zijn met apparaten thuis. Aan de basis van dit doel ligt de overtuiging dat functionele apparaten intuïtief en mooi moeten zijn, ”aldus ontwerper Matt Canham.

PAB

PAB is een piëzo-akoestische backscatter, de eerste technologie die backscatter-netwerken in onderwateromgevingen mogelijk maakt. PAB is gebaseerd op het piëzo-elektrische effect om onderwater-communicatie en detectie mogelijk te maken terwijl het bijna geen energie verbruikt. PAB-knooppunten oogsten energie van akoestische onderwatersignalen met behulp van piëzo-elektrische interfaces en communiceren door de piëzo-elektrische impedantie te moduleren. Het systeem zou een betere monitoring van het leven in zee en de temperatuur van de oceaan mogelijk maken – factoren die een integraal onderdeel vormen van een beter begrip van klimaatverandering en het voorspellen van de stijging van de zeespiegel. En het biedt ook de mogelijkheid om op andere planeten te testen. bekijk de video

HyQReal

HyQReal is een hydraulische robot. De HyQReal quadruped robot is ontwikkeld om mensen in noodscenario’s te ondersteunen. De mogelijkheden ervan werden aangetoond door een vliegtuig van 3.300 kg verder dan 10 meter te trekken. De compacte HyQReal is slechts 1,33 m lang en 90 cm hoog en weegt 130 kg, inclusief hydraulische infrastructuur en accu’s. bekijk de video

ontvang de gratis designguide

Uw bedrijf kan voorop lopen en de meest innovatieve, hoogwaardige en mooie producten bieden.

Vul uw gegevens in, ontvang de Designguide en lees hoe we dat samen kunnen bereiken.

wilt u nieuwe toonaangevende producten?

Uw bedrijf kan voorop gaan lopen en de meest innovatieve, hoogwaardige en mooie producten gaan bieden.

Vul uw gegevens in, ontvang de Designguide en lees hoe u dat kunt bereiken.