2019/4 design magazine

Raak geinspireerd door de laatste innovaties, zoals de M-Lance, Frigid Air, nat-2 milk sneakers, Nike Fit en de Braille Bricks van Lego.

Nat-2 milk sneakers

Deze duurzame unisex-schoenen zijn gemaakt van non-food melk. De overproductie van melk in fabrieken heeft geresulteerd in ongebruikte melk die niet geschikt is om te drinken. Ontwerper Sebastian Thies bedacht een ander gebruik. Het melkvilt, gemaakt in samenwerking met een Duitse bio-ingenieur, is een duurzaam materiaal dat ideaal bleek te zijn voor schoenen. Het materiaal is 100% natuurlijk en aangenaam om aan te raken. Door de mix van wol en echte melkvezels is het gevoel zacht en zijdeachtig. Het antibacteriële kenmerk, gekoppeld aan de regulerende temperatuureffecten, maakt de schoenen in elke omgeving draagbaar.Frigid Air

Met behulp van een opblaasbare alveolaire muur is de Frigid Air koelkast flexibel. Met deze unieke functie kun je het volume van de koelkast wijzigen en zo de koelcapaciteit bepalen voor de hoeveelheid opgeslagen voedsel. Wat dit betekent is dat je de koelkast kunt vergroten of verkleinen, afhankelijk van de hoeveel voedsel die wordt bewaard.Nike Fit

Open de NIKE-FIT-app, selecteer de schoen die je wilt kopen en scan dan je voeten in plaats van een maat te selecteren. De functie, die je smartphone camera gebruikt om uw voeten te scannen, verzamelt 13 datapunten van je voetmorfologie in slechts enkele seconden.

kijk de videoSecond natureNew Raw Studio heeft een baanbrekend project ontwikkeld dat oceaanafval omzet in digitaal vervaardigde sculpturen. Het initiatief hergebruikt verlaten visnetten en verwerkt ze tot draadachtige filament om een verzameling objecten te creëren, waaronder een serie zeeschelpenculpturen die de schoonheid en netheid van zeeën symboliseren.

kijk de videoLego braille bouwstenen

Lego brengt een nieuw product uit om blinde en slechtziende kinderen te helpen braille te leren. De set bevat ongeveer 250 verschillende stukken met het volledige braille-alfabet, evenals enkele cijfers en wiskundige symbolen.

kijk de videoRing Ruler

Meteorosensitive Pavilion is een project dat een nieuwe manier van klimaatgevoelige architectuur onderzoekt. Dit project maakt gebruik van de responsieve capaciteit van het materiaal zelf. De dimensionale instabiliteit van hout in relatie tot vocht wordt gebruikt om een metereosensitieve architecturale huid te construeren die autonoom opent en sluit in reactie op weersveranderingen, maar geen energie of besturing nodig heeft.

kijk de videoM-LanceHet ontladen en beladen van reactoren is een kritisch karwei dat draait om veiligheid en efficiency. Mourik is wereldwijd een van de weinige bedrijven die dit werk beheersen.

De M-lance is een geautomatiseerd systeem voor ontladen van reactoren. Het systeem vermindert de down-time van de reactor met circa de helft. Dankzij de M-lance is het werk in de reactor veel veiliger en is slechts één vierde deel van de mensen nodig in vergelijking met handmatig ontladen.Mola

Mola is een leermiddel voor iedereen die geïnteresseerd is in de structuren en gebouwen die ons omringen. Het model is samengesteld uit verschillende elementen, die verbonden zijn door magneten, waardoor talloze combinaties mogelijk zijn.

kijk de videoLastSwab

LastSwab is het resultaat van een toegewijde inspanning om afval en schade aan zeedieren te verminderen. Het is mogelijk de laatste “wattenstaaf” die je ooit nodig zult hebben. Net als het typische wattenstaafje, is de LastSwab dubbelzijdig. Het is net zo eenvoudig te gebruiken als elk ander wattenstaafje en het bedrijf adviseert dezelfde voorzichtigheid te gebruiken. Na gebruik spoel je het wattenstaafje eenvoudig af met een beetje zeep en water en bewaar je het in het handige draagtasje.ontvang de gratis designguide

Uw bedrijf kan voorop lopen en de meest innovatieve, hoogwaardige en mooie producten bieden.

Vul uw gegevens in, ontvang de Designguide en lees hoe we dat samen kunnen bereiken.

wilt u nieuwe toonaangevende producten?

Uw bedrijf kan voorop gaan lopen en de meest innovatieve, hoogwaardige en mooie producten gaan bieden.

Vul uw gegevens in, ontvang de Designguide en lees hoe u dat kunt bereiken.