2019/3 design magazine

Raak geinspireerd door de laatste innovaties, zoals de Lubri Disk, de Glifo, de U18 bare phone, de Metafly biometrische vliegende robot en het Timio audio speelgoed.

Lubri DiskEco fietsketting onderhoud in een paar seconden. Slim, klein en altijd in je tas, of je nu aan het touren bent of naar je werk gaat. Vulbaar en navulbaar met de kettingolie van je keuze. Lekvrij en gemakkelijk in gebruik.U18Een basis telefoon. Hiermee kun je bellen, telefoontjes beantwoorden en weigeren, bellers toevoegen en verwijderen of een groepsgesprek opzetten voor ouders / broers en zussen. Draai de telefoon om en je hebt een camera voor videogesprekken. En zelfs een paniekknop voor het verzenden van SOS-signalen naar je contacten voor noodgevallen.

De telefoon heeft geen software die je informatie verzamelt en verkoopt, of een internetbrowser die cookies of apps gebruikt … Het doet het werk van een telefoon en biedt een functie die essentieel is voor een ouder-kindrelatie … de functie van communicatie .

Voor kinderen, voor tieners en voor veel volwassenen.terugkeer van Malta’s bussenIn 2011 zijn de traditionele, kleurrijke bussen van Malta met pensioen gegaan. Funky, voorzien van namen en geschriften, veroverden de lokale voertuigen de harten van toeristen en pendelaars gedurende een halve eeuw. Mizzi Studio heeft een innovatief ontwerp onthuld voor een nieuwe vloot van bussen: volledig elektrisch, emissievrije, in lijn met de langetermijnstrategie van de EU voor een klimaatneutrale toekomst.TimioDe TIMIO werd gebouwd door Basile Fattal, een ondernemer, maar eerst en vooral een vader. Bezorgd dat zijn kinderen te veel werden afgeleid door en gewend raakten aan technologie, creëerde hij de Timio. Dat is een op geluid gebaseerd speelgoed dat als een luidspreker dient, met behulp van magnetische schijven. Deze schijf, met afbeeldingen erop, word een toetsenbord nadat het op de basis wordt gemonteerd, waardoor kinderen op specifieke afbeeldingen kunnen drukken om audio-signalen te spelen. Dat helpt ze om relaties op te bouwen tussen wat ze zien en wat ze horen. Educatief en schermvrij, een geweldige combinatie.

bekijk de videoRing Lineaal

Eenvoudig in zijn ontwerp, kun je met de Ring Ruler cirkels maken door precies te bepalen welke diameter je nodig hebt. Het ontwerp maakt het mogelijk om perfecte cirkels te maken en de diameter kan worden vergroot of verkleind door de liniaal eenvoudig op het gewenste punt te klikken. Gewoon cool!

bekijk de videoVrailler

De brailleprinter van Vrailler is gebruiksvriendelijk, klein en betaalbaar. Het maakt gebruik van twee geperforeerde leien, een derde bovenste lei en een reeks pinnen die je in de basislat laat vallen om inkepingen te creëren. Wanneer je de bovenste en de middelste lei op de basisplaat drukt, worden de inkepingen in het papier gezet, zodat je braille kunt printen. Je kunt namen, labels of zelfs toegankelijke visitekaartjes maken. Je kunt meerdere afdrukken maken op de Vrailler zodra je de formatie van pinnen instelt en de Vrailler print braille voor je zonder elektriciteit of batterijen.Bananenblad reisset

Zachte bananenbladeren is een soort textiel dat wordt gemaakt door het behandelen van bananenbladeren met een speciale oplossing waardoor ze permanent zacht worden en goed voelen tegen de huid. De Banana Leaf reisset is volledig gemaakt van natuurlijke bronnen, met minimale verwerking, en is ontworpen om rustgevend, zacht aanvoelend, maar ook volledig biologisch afbreekbaar te zijn.MetaFlyMetaFly is een unieke vliegende biomimetische robot met afstandsbediening die de beweging van een echte vogel of vliegend insect nabootst. Het kan draaien, snel of langzaam vliegen, en manoeuvreren rond bijna alles. Het weegt minder dan 10 gram, en heeft een spanwijdte van 29 cm. MetaFly kan topsnelheden van 18 km/h bereiken en heeft een maximale reikwijdte van 100 meter.Origami Robot Gripper

De zachte robotgrijper past zich aan de vorm aan van wat hij grijpt, zonder zijn kracht te verliezen. Hierdoor kan het delicate objecten oppakken zonder ze te beschadigen, terwijl het toch sterk genoeg blijft om 100 keer zijn eigen gewicht op te tillen.

bekijk de videoGlifoGlifo is een op maat gemaakte 3d geprinte schrijfhulp. Het is licht, wasbaar en verstelbaar, en heeft een praktische greep die de motorische problemen van kinderen met complexe neurologische aandoeningen verlicht, waardoor ze autonomie hebben in schrijven en tekenen.undomestic mtbBinnenkort komt er een nieuw high-end mountainbike merk. Ja, uit Nederland. Omdat de Nederlanders op fietsen worden geboren. Het is het land van wereldkampioen Mathieu van der Poel, Tom van Steenbergen, tweevoudig Olympisch winnaar Twan van Gendt, Anneke Beerten, Bart Brentjens, de eerste winnaar van een gouden medaille voor mountainbiken op de Olympische Zomerspelen van 1996. En het land van design en hightech. Alskar Design is betrokken bij dit project, we houden je zo nu en dan op de hoogte.

De undomestic mountainbikes zijn full carbon en full suspension. Met een gepatenteerd platform, volledig gericht op het geven van maximaal zelfvertrouwen, op autobahn-snelheid. Omdat zelfvertrouwen alles verandert.

meld je aan voor updates van undomesticontvang de gratis designguide

Uw bedrijf kan voorop lopen en de meest innovatieve, hoogwaardige en mooie producten bieden.

Vul uw gegevens in, ontvang de Designguide en lees hoe we dat samen kunnen bereiken.

wilt u nieuwe toonaangevende producten?

Uw bedrijf kan voorop gaan lopen en de meest innovatieve, hoogwaardige en mooie producten gaan bieden.

Vul uw gegevens in, ontvang de Designguide en lees hoe u dat kunt bereiken.