2019/2 design magazine

Laat u inspireren door de laatste innovaties, zoals de telekinemstische drone, een gratis zweeds hotel of the Zedos prosthetische arm voor fietsers.

Gratis Hotel

Een hotel in Zweden is gratis als je je telefoon niet gebruikt. De kamer maakt gebruik van een Skärmfri (schermvrije) slimme lamp, die meet hoeveel u moet betalen voor de kamer op basis van hoeveel tijd u doorbrengt op sociale media.

Gasten verbinden hun telefoon met de lamp via de WiFi van de kamer, en vanaf dan gloeit de lamp gedurend 30 minuten wit. Dat is de aanbevolen tijd die mensen volgens studies maximaal recreatief op een smartphone kunnen doorbrengen. Daarna begint de lamp rood op te gloeien, wat betekent dat gasten vanaf dan de volledige prijs voor de kamer moeten betalen. Als je je telefoon helemaal niet gebruikt, is de kamer helemaal gratis.Aura

Vergeet joysticks. De kracht ligt in jouw handen. De Aura-drone is een telekinetische, gebaren gecontroleerde drone. Als je een speciale handschoencontroller draagt, kun je de drone besturen door simpelweg je hand te bewegen.

bekijk de videoPlanetCare

Elke lading wasgoed produceert een grote hoeveelheid microvezels die in de voedselketen terechtkomen en een bedreiging vormen voor mens en dier. PlanetCare heeft een ultramodern microvezelfilter ontwikkeld dat door fabrikanten van apparaten in wasmachines kan worden ingebouwd. Ze bieden ook een filter voor consumenten om later in te bouwen in hun wasmachine.ForopterDe opvouwbare Foropter is een goedkoop papierapparaat waarmee iedereen zijn gezichtsvermogen kan meten zonder een dure installatie of deskundige hulp nodig te hebben. Het apparaat gebruikt twee papieren hulzen met lenzen om de complexe oogtests van optometristen te repliceren, maar vereenvoudigt dit in grote mate. Ook mensen die het nodig hebben, maar geen toegang hebben tot de hulpmiddelen, kunnen nu hun ogen meten.NightwatchSUDEP, sudden unexpected death in epilepsy, is een belangrijke doodsoorzaak bij epilepsiepatiënten. Mensen met een verstandelijke beperking en ernstige therapieresistente epilepsie hebben hun leven lang een risico van 20% om te overlijden aan epilepsie. Een nieuwe high-tech armband, ontwikkeld door wetenschappers uit Nederland, detecteert 85 procent van alle ernstige nachtelijke epilepsieaanvallen.

bekijk de videoSkipistes op afval-energiecentraleJe hebt nu de mogelijkheid om de hellingen af te dalen van het nieuwste herkenningspunt van Kopenhagen, de Amager afval-energiecentrale. De Copenhill Urban Mountain voegt niet alleen een kunstmatige berg toe aan het van nature vlakke land, maar verhoogt ook het bewustzijn van duurzame energie door een rookkanaal op te nemen dat rookkringen in de lucht verspreidt.

bekijk de videoJanangDe 4,87 meter lange Japang onderzeeër van AOI Marine weegt 4,2 ton, kan een diepte van 80 meter bereiken en is nu te koop. Japang kan snelheden tot 7 knopen (13 km/h) bereiken, maar om de batterijen niet te snel te ontladen, is het raadzaam om op kruissnelheid van 5 knopen te varen.

bekijk de videoWord je kat

Als je graag je kat wilt worden, moet je eerst een foto van je kat maken. Verzend die naar Shindo Rinka, een creatief bureau in Japan, waar ze een schattige 3D-vorm van je kat maken die jij kunt dragen.ZenosZenos is een open-source 3D prothetische arm voor fietsen. Het project is ontwikkeld voor mensen met geamputeerde ledematen die behoefte hebben aan een krachtige prothese voor sportieve activiteiten, zoals mountainbiken en fietsen. Het innovatieve ontwerp en de technologie moedigen mensen aan om te genieten van een actieve levensstijl zonder de beperking van traditionele prothesen.

bekijk de videoSire #DOESLIEF

Of het nu op sociale media is of in de openbare ruimte, het wordt de afgelopen jaren voor veel mensen in Nederland duidelijk dat mensen minder vriendelijk tegen elkaar worden. Daarom start SIRE (Stichting Ideële Reclame) de campagne #DOESLIEF om mensen te inspireren om meer na te denken over hoe we dagelijks met elkaar omgaan.

De campagne confronteert Nederland met groot en klein onvriendelijk gedrag. “We tonen harde statistieken, maar ook voorbeelden van klein dagelijks onvriendelijk gedrag. Met de #DOESLIEF-campagne hopen we dat mensen zullen beseffen dat onvriendelijk gedrag niet welkom is, misplaatst is en de andere persoon pijn doet … We willen Nederland een beetje leuker maken.”

bekijk de video
bekijk de video
bekijk de videoontvang de gratis designguide

Uw bedrijf kan voorop lopen en de meest innovatieve, hoogwaardige en mooie producten bieden.

Vul uw gegevens in, ontvang de Designguide en lees hoe we dat samen kunnen bereiken.

wilt u nieuwe toonaangevende producten?

Uw bedrijf kan voorop gaan lopen en de meest innovatieve, hoogwaardige en mooie producten gaan bieden.

Vul uw gegevens in, ontvang de Designguide en lees hoe u dat kunt bereiken.