2018/9 design magazine

Lees over artificial narrow intelligence, Kiox ebike controller, een vloeibare zelfherstellende robot en meer.

Manovivo

Manovivo is één van de nieuwste draagbare technologie producten die mensen met reumatoïde artritis helpt. Het product bouwt een uitgebreid beeld van hun dagelijkse activiteiten en herkent gebieden van verbetering. De slimme handschoen bestaat uit verstelbare ringen om op de vingers, handen en polsen te dragen.

Uitgerust met sensoren meten ze een bewegingsbereik en minutieuze spierbewegingen om het niveau van handdysfunctie te beoordelen en te stabiliseren. Het product is ontworpen om het herstelproces tijdens fysiotherapie te verbeteren, het geeft weer hoe goed reumatoïde artritis onder controle is, welke acties veroorzaken dat iemands geval verslechtert en welke oefeningen verbetering bieden.ANI helpt artsen

Ongeveer 17.4 miljoen gezondheidswerkers ontbreken wereldwijd in de medische sector. De personeelscrisis in de gezondheidszorg is een brandende kwestie. Zou kunstmatige intelligentie een helpende hand kunnen bieden aan artsen?Er zijn twee krachtige veranderingen die onze realiteit zal veranderen: mobiliteit en geneeskunde. Technologische doorbraken in zelfrijdende auto’s zullen de infrastructuur om ons heen veranderen met als hoofddoel mobiliteit veiliger en schoner te maken.

Aan de andere kant wordt informatietechnologie steeds meer geïntegreerd in de gezondheidszorg, om op afstand klinische zorg te bieden. Het wordt gebruikt om afstandsbarrières te overwinnen en de toegang tot medische diensten te verbeteren die vaak niet altijd beschikbaar zijn in plattelandsgemeenschappen. Het wordt ook gebruikt om levens te redden in kritieke zorg en noodsituaties.Vroege vormen van telegeneeskunde werden bereikt met telefoon en radio aangevuld met videotelefonie, geavanceerde diagnostische methoden ondersteund door gedistribueerde client / server-toepassingen, en daarnaast met telemedische apparaten om thuisverzorging te ondersteunen.Artificial narrow intelligence is een nieuwe technologie met een grote kans om binnenkort te worden gebruikt. Slimme algoritmen kunnen artsen helpen bij het ontwerpen van behandelplannen en het vinden van de meest geschikte methode voor elke patiënt. Ze kunnen repetitieve, eentonige taken overnemen, zodat artsen en verpleegkundigen zich kunnen concentreren op hun echte werk in plaats van op bureaucratische activiteiten.

In de toekomst zouden cognitieve assistenten e-mails in de inbox kunnen prioriteren of artsen up-to-date kunnen houden met de hulp van het vinden van de nieuwste en meest relevante wetenschappelijke studies.ANI is geen wondermiddel, en veel uitdagingen zullen voortkomen uit de technologie. Aan de ene kant is er de financiële last. Aan de andere kant duiken er veel technische en ethische vragen op. Welke elementen van herhaalde taken van artsen, zoals het maken van aantekeningen of administratieve taken, zou AI kunnen verlichten en welke, zoals diagnose, behandeling of monitoring zou het kunnen vergemakkelijken? Wie is er verantwoordelijk als een door de AI ondersteunde medische beslissing schade toebrengt aan een patiënt?Kunstmatige intelligentie kan een krachtig middel worden om de personeelscrisis in de gezondheidszorg te verlichten. Dat betekent niet dat het medische professionals zal vervangen, het betekent eerder een ondersteuning voor de mensen in de gezondheidszorg en het compenseren van het gebrek aan personeel. Maar voordat dat gebeurt, is er veel werk voor ontwerpers om de technologie op de best mogelijke manier in het leven van mensen te integreren.

Source: medicalfuturist.comPotato-in-PotatoNa het week maken en natuurlijk drogen van aardappelschillen (die bestaan uit zetmelen en vezels) kan het organische materiaal zich in de gewenste kegelvorm binden en uitharden. Het resulterende materiaal is volledig gemaakt van productieafval en 100% biologisch afbreekbaar. Na gebruik kan de schilverpakking opnieuw in de biologische cyclus worden gebracht om dierlijk voedsel of meststof voor gewassen te worden, inclusief aardappelen.CameradactylDit is een volledig zelfgemaakte 3D-geprinte camera die fotografie leuker en vrolijker maakt. De Cameradactyl is ontworpen om oneindig aanpasbaar en opvouwbaar te zijn en schiet op 4 × 5 “film. Het is geïnspireerd op vintage camera’s en wordt geleverd met een instelbaar balg- en railsysteem voor de lens en de zoeker, zodat je handmatig kunt scherpstellen en je foto kunt maken.Vessel

Opvallend en toch kalm. Vessel is een echt mooi huishoudelijk object dat ontspanning van de geest en de zintuigen bevordert. Geïnspireerd door de lijnen van oude Chinese vazen fungeert deze diffuser ook als decoratief servies. Plaats slechts een paar druppels van je favoriete etherische oliën op de natuurlijke vulkaansteen die zacht maar stevig in de mond van Vessel is geplaatst, en binnen een paar minuten wordt elke kamer zachtjes gevuld met een kalmerende, bedwelmende natuurlijke geur.SanSuiDe SanSui, een eenvoudige luchtbevochtiger en aromatherapie diffuser, heeft een elegantie en flair die verder gaat dan esthetisch en functioneel. Het ziet er goed uit, presteert goed, maar kalmeert uiteindelijk ook iemands ziel.KioxDe Kiox is een boordcomputer van Bosch voor je e-bike waarmee je gegevens kunt visualiseren zoals je snelheid, cadans, afstand, batterijniveau en zelfs toegang geeft tot meer niche-functies, zoals aangeven wanneer je fiets onderhoud nodig heeft, gezondheidsstatistieken van de rijder zoals hartslag, etc.

Het belangrijkste apparaat van Kiox zit precies tussen je stuur, terwijl de besturing (een aparte eenheid) vlakbij je linker- of rechterhand kan worden gemonteerd voor gebruiksgemak. Het scherm wordt geleverd met levendige kleuren die gegevens kunnen weergeven bij alle weersomstandigheden overdag.

De Kiox koppelt ook met hartslagmonitoren, en gebruikt Bluetooth om hartslaggegevens van de monitor te trekken en op het scherm weer te geven, zodat je je statistieken en prestaties kunt meten terwijl je fietst.Vloeibare zelfherstellende robotEen vloeibare metaal robot kan zijn vorm veranderen en schade herstellen. Dit prototype, gemaakt door een team van de Universiteit voor Wetenschap en Technologie van China en de Universiteit van Wollongong in Australië, bestaat uit een klein plastic wieltje, een lithiumbatterij en druppels gallium, een zacht zilverachtig metaal.

Vloeibare metaallegeringen zijn uitermate geschikt voor zachte robots vanwege hun hoge geleidbaarheid, regelbare oppervlaktespanning en flexibiliteit. De kleine, vormveranderende robot kan worden gebruikt om toegang te krijgen tot omgevingen die moeilijk te navigeren zijn voor een menselijke of vaste botvorm. zoals rampzones, of om medicijnen door het lichaam af te geven en tumorcellen direct aan te vallen.Out of this world

Fantastisch product dat voortkomt uit de samenwerking tussen Anicorn en NASA om de zestigste verjaardag van de oprichting van NASA te vieren. Het horloge bevat aan de binnenkant een Miyota 9015 automatisch uurwerk, ingepakt in 316L roestvrij staal met een aan beide zijden versterkt plexiglazen venster met saffierbekleding.

Om er een kenmerkende ruimtevaart-touch aan toe te voegen, wordt het horloge geleverd met witte textielriemen en een geborduurd NASA-logo, waardoor het bijna als een verlengstuk van het ruimtepak voelt.SlockDe Go Sleep-klok is een twist op de traditionele wekker met functionaliteit die eigenlijk precies het tegenovergestelde is. In plaats van je wakker te maken met een blinkend alarmgeluid, moedigt het je aan om elke avond op een fatsoenlijk uur naar bed te gaan door je te laten geeuwen! Stel eenvoudig je gewenste bedtijd in en een ingebouwd mechanisch flipboek speelt een animatie van een personage dat tegelijk met een audioclip van een geeuwspel aan het gapen is.

Bekijk de videoontvang de gratis designguide

Uw bedrijf kan voorop lopen en de meest innovatieve, hoogwaardige en mooie producten bieden.

Vul uw gegevens in, ontvang de Designguide en lees hoe we dat samen kunnen bereiken.

wilt u nieuwe toonaangevende producten?

Uw bedrijf kan voorop gaan lopen en de meest innovatieve, hoogwaardige en mooie producten gaan bieden.

Vul uw gegevens in, ontvang de Designguide en lees hoe u dat kunt bereiken.