2018/7 design magazine

Lees over adaptive dynamics in schoenen, sociale robot Pal, hout wol, kettingloze fiets aandrijving en meer.

Biodesign. Adaptive Dynamics“We stellen ons producten voor die zich in realtime aan gebruikers en de omgeving kunnen aanpassen, zonder dat de gebruiker iets hoeft te doen, om hun beweging, lichaam en prestaties te optimaliseren. Producten zullen zich namens de sporter gedrachten, in realtime en moeiteloos. ”

Puma en het MIT Design Lab werkten samen aan een project dat onderzoekt hoe bacteriën kunnen worden gebruikt in sportkleding design om de prestaties en duurzaamheid te verbeteren.Deep Learning Insoles zijn op siliconen gebaseerde wegwerpinlegzolen die microbiële culturen bevatten om biochemische vitale signalen te monitoren die veranderen tijdens hardloop- of trainingsroutines. De micro-organismen reageren op de huid en zweten en meten lange en korte termijn chemische indicatoren die vermoeidheid en welzijn aangeven. De inlegzolen digitaliseren de biochemische signalen en bieden de gebruiker benchmarks om hun prestaties te optimaliseren.De Breathing Shoe is gemaakt van een biologisch afbreekbaar materiaal met een patroon van micro-organismen. De organismen reageren op de warmte die door de voeten wordt geproduceerd en overleven door de media in de holten op te eten. Terwijl media wordt gegeten, begint het oppervlak van de schoen ventilatiepunten te creëren waardoor er meer lucht doorheen kan stromen. Na verloop van tijd begint elke schoen een aangepaste look te krijgen op basis van het activiteitenprofiel van zijn gebruikers.Carbon Eaters zijn microbieel geactiveerde stickers die reageren op de CO2 in de omgeving door van kleur te veranderen om hun gebruikers te informeren over de kwaliteit van de lucht om hen heen. Terwijl de gebruiker zijn dagelijkse run uitvoert, beginnen de organismen van kleur te veranderen van donkergeelbruin tot felpaars. Meer absorptie van koolstofdioxide veroorzaakt meer paars, wat wijst op een slechtere luchtkwaliteit.Adaptive Packaging is een flexibele verpakking die is geprogrammeerd om na gebruik biologisch af te breken. Het pakket is gemaakt van een biologisch afbreekbaar elastomeer en bevat twee soorten micro-organismen; één die CO2 produceert om de luchtzakken op te blazen en de andere om ze na verloop van tijd te laten leeglopen door het materiaal te degraderen. De verpakking kan worden ontworpen voor gebruik op korte of lange termijn door het afbraakproces te timen met behulp van chemische remmers die op het materiaal worden gedrukt.Niet zomaar een beker“Zelfs de kleinste en ogenschijnlijk saaie dingen in onze dagelijkse routine kunnen ons leven verrijken en ons prikkelen wanneer ze wat meer aandacht krijgen”.

Oki Sato onthult een prentenboek dat de essentie van design viert met een ‘gewone’ beker als hoofdpersoon. Het boek vertelt het verhaal van hoe de beker merkt dat een lepel ontbreekt om de koffie te roeren en probeert het probleem op te lossen door zichzelf in verschillende vormen te transformeren. Oki Sato laat zien hoe design niet alleen gaat over het creëren van mooie vormen, maar ook over het herkennen van de kleine ongemakken in ons dagelijks leven en het bedenken van manieren om ze op te lossen.Project Pal

Project Pal is een project van de TU Delft dat zich richt op het ontwikkelen van een sociale robot: een begeleider voor kinderen met diabetes. Diabetes is moeilijk te begrijpen voor kinderen: hoewel ze door hun ouders kunnen worden geholpen, moeten ze ook leren hoe ze het zelf moeten doen. Dit is waar Pal komt helpen. Samen met de robot spelen de kinderen boeiende en interessante educatieve spellen, bijvoorbeeld over eten. De robot maakt fouten en leert ook tijdens het spelen van deze spellen, dus het wordt echt een maatje voor het kind. Stap voor stap groeien het kind en de robot samen en delen ze ervaringen.

bekijk de videoHoutwolDeze zachte houtkrullen die met elkaar zijn verbonden door water en een bindmiddel, creëren een materiaal dat te vinden is in verpakkingen, demping, isolatie en zelfs in vulling van teddyberen. Een volledig natuurlijk product met zowel milieu- als akoestische voordelen.

Bekijk de videoSeetroën BrilCitroën introduceerde de eerste bril die bewegingsziekte elimineert. Hoe werkt dat? Doe de bril op zodra je de eerste symptomen ervaart. Na 10 tot 12 minuten zorgt de bril ervoor dat de hersenen zich opnieuw kunnen synchroniseren met de beweging die door het binnenoor wordt waargenomen, terwijl de ogen waren gericht op een onbeweeglijk voorwerp zoals een smartphone of een boek.Care-ECare-E, ontwikkeld door KLM Royal Dutch Airlines, helpt mensen om de weg te vinden door de luchthaven, draagt bagage en communiceert met zijn ogen! Aan de achterkant bevindt zich een ruimte voor een tas of trolley, zodat je die niet zelf hoeft te dragen.

De robot is gekoppeld aan het informatiesysteem van de luchthaven en rijdt daarom altijd naar de juiste gate, zelfs als deze verandert. Care-E is eigenlijk bijna een kleine zelfrijdende auto: de robot heeft een lidar-sensor, een laser die werkt als een radar om zijn omgeving onafhankelijk te kunnen zien. Hij heeft ook acht ultrasone afstandsmeters om obstakels en mensen te ontwijken.

Bekijk de videoKeith Haring’s Muurschildering

Oorspronkelijk geschonken aan Amsterdam, werd de grootste muurschildering van Haring in Europa enkele jaren later bedekt met board, toen het kunstopslagdepot van het stedelijk museum koos voor verbetering van de klimaatregeling. De witte lijn stelt een mythisch wezen voor met een hondenkop, terwijl het wordt bereden door een van Haring’s X-gemarkeerde figuren.Kettingloze aandrijving

Dit systeem dat is ontwikkeld door CeramicSpeed en ‘driven’ genoemd, is nog een prototype en vereist momenteel een speciaal frame. Dit aandrijfconcept beoogt een nieuwe standaard in efficiëntie te worden door de noodzaak van derailleurs en kettingen te elimineren en deze te vervangen door een aandrijfas met variabele overbrenging.Energy Observer expedition

Het eerste autonome waterstofschip dat de zee bevaart, is aangekomen in Venetië nadat het op een zesjarige reis rond de wereld is gestuurd. Het schip, dat op zonne-energie werkt en zijn eigen waterstof produceert uit zeewater, stoot geen broeikasgassen uit.

The Energy Observer werd voor het eerst gelanceerd in 2017 in Saint-Malo, Frankrijk, en begon aan zijn reis in een poging om op grote schaal groene energienetwerken te demonstreren. Tot dusverre heeft zijn reis het schip het grootste deel van vorig jaar rond Frankrijk gebracht, voordat het nu de Middellandse Zee bereikte. in 2019 gaat het verder naar Noord-Europa om Tokio tijdig te bereiken voor de olympische spelen in 2020.ontvang de gratis designguide

Uw bedrijf kan voorop lopen en de meest innovatieve, hoogwaardige en mooie producten bieden.

Vul uw gegevens in, ontvang de Designguide en lees hoe we dat samen kunnen bereiken.

wilt u nieuwe toonaangevende producten?

Uw bedrijf kan voorop gaan lopen en de meest innovatieve, hoogwaardige en mooie producten gaan bieden.

Vul uw gegevens in, ontvang de Designguide en lees hoe u dat kunt bereiken.