2018/4 design magazine

Raak geinspireerd door de laatste innovaties, zoals braille voor iedereen, Aeromorph, Lego Rumba en plastic van algen.

sport innovatie

Focus. Snelheid. Vertrouwen opbouwen. Doelen bereiken. Of gemeenschappen opbouwen, mensen samenbrengen. Dat is wat sport doet. En sport biedt mogelijkheden voor innovatie.

 

Al vele jaren ontwerpen en ontwikkelen wij sportartikelen en hoogwaardige sportproducten die worden gebruikt door professionele teams, atleten, sportliefhebbers en kinderen. Producten zoals helmen, schaatsen, basketbalsets, voetballen, fietsen, ski’s en meer.

 

Ons ontwerpwerk komt met een diepgaande, specifieke studies van sport product technologie, biomechanica, menselijke fysiologie en psychologie. Het is een uitdaging om de balans te vinden tussen dynamische vorm, prestaties, hoogtechnologische materialen, veiligheidsvoorschriften en toch zoveel mogelijk trouw te blijven aan de principes van duurzaam en sociaal verantwoord ontwerpen. Een sport op zich, zouden we zeggen.

In april dit jaar resulteerde dit in een volgende award voor onze sportproducten, een RedDot voor de Dynamic Aero Helmet H1 Carbon. Dit is een unieke on-demand aerodynamische helm, bedoeld voor inline skaten en fietsen. De helm heeft een sterke lichtgewicht structuur waarmee de sporter tijdens de rit van ventilatiemodus naar aërodynamische modus kan veranderen, met een minimale drag vermindering van 3%.

De jury vond de helm met zijn aerodynamische uitstraling een echte eyecatcher. Geselecteerde lichte materialen gecombineerd met hoge stabiliteit. We feliciteren Lawrence Chiu van Maplez Racing Sports met deze nieuwe award.

Zoek je locale Maplez dealer om de helm te kopen

Keaton Music typewriter demo

Muziekschrijfmachines werden ontwikkeld in de 19e eeuw, maar pas halverwege de 20e eeuw werden ze populair. Meestal specialiseerden musici zich in het gebruik van deze machines. De Keaton Music Typewriter is een uiterst zeldzame schrijfmachine die de muzieknotatie op bladmuziekpapier afdrukt. De typemachine werd uitgevonden in 1933 door Robert H. Keaton en was oorspronkelijk verkrijgbaar met 14 sleutels. Een versie met 33 sleutels werd uitgebracht in 1953.

Bekijk de video

Braille voor iedereen

Op dit moment zien we braille zelden geïmplementeerd in de openbare ruimte omdat het extra ruimte in beslag neemt en mensen die gewoon kunnen zien vinden het niet belangrijk. De Japanse ontwerper Kosuke Takahashi heeft een nieuw lettertype ontworpen dat iedereen gelijke toegang geeft tot informatie, of ze het nu kunnen zien of niet.

Braille Neue is een universeel lettertype dat braille combineert met bestaande karakters.

Aeromorph

Basis vellen van plastic, papier of textiel kunnen worden getransformeerd tot complexe opblaasbare vormen met behulp van een methode die is ontworpen door onderzoekers van de Tangible Media Group van het MIT Media Lab.

“De grootste vooruitgang die we in dit project zien, is de precieze controle van vouwen, zowel qua richting als hoek, met veelgebruikte materialen, zoals papier, stof of plastic”, zegt Jifei Ou van de Tangible Media Group.

bekijk de video

Dough Universe

De nieuwste STEM-leerkits voor kinderen combineren technologie en spelen met deeg. De nieuwe product lanceringen zijn bedoeld voor kinderen van vier jaar en ouder. Ze bevatten een Squishy Sounds Kit die kinderen leert hoe elektriciteit geluid creëert door keytracks, keyboards en drums te bouwen.

bekijk de video

Body-on-a-chip

MIT wetenschappers hebben een radicaal apparaat gebouwd dat de manier waarop we in de toekomst drugstests uitvoeren radicaal kan veranderen. Het apparaat op zakformaat, ‘body-on-a-chip’ genoemd, kan maximaal 10 kunstmatige ‘menselijke’ organen bevatten.

Microfluïdische platforms plaatsen verschillende soorten menselijke cellen in een apparaat en duwen er vervolgens vloeistof doorheen om de bloedstroom te modelleren. Deze nieuwste versie kan cellen van 10 verschillende organen combineren, waaronder de lever, longen, darm, endometrium, hersenen, hart, pancreas, nieren, huid en skeletspieren.

Lego Rumba

Nog een stap in de richting van de ideale wereld! Lego maakt je vloer schoon van de Lego! Dit is geweldig!

bekijk de video

Plastic van algen

Nederlandse ontwerpers hebben een bioplastic ontwikkeld, gemaakt van gekweekte algen, die ze vervolgens drogen en verwerken tot een materiaal dat kan worden gebruikt om objecten in 3D te printen.

De ontwerpers geloven dat het algenpolymeer kan worden gebruikt om alles te maken, van shampooflessen tot servies of vuilnisbakken, en uiteindelijk plastic gemaakt van fossiele brandstoffen kan vervangen. Het uiteindelijke doel van Studio Klarenbeek & Dros is om een lokaal netwerk van biopolymeer 3D-printers op te richten, de 3D Bakery.

Uiterst rekbare oplaadbare lithium-ionbatterij

Interessant nieuws uit de wetenschappelijke wereld: een recente studie, verbonden aan UNIST, heeft een biogeïnspireerde Jabuticaba-achtige hybride koolstof / polymeer composiet gepresenteerd die is ontwikkeld tot een rekbare stroomcollector met behulp van een eenvoudig en kosteneffectief proces.

Met behulp van de HCP-composiet als een rekbare stroomcollector heeft het onderzoeksteam voor het eerst een uiterst rekbare oplaadbare lithium-ionbatterij (ARLB) ontwikkeld op basis van waterige elektrolyten.

Vault Magped

Dit innovatieve platte fietspedaal gebruikt magneten om de schoenen van de rijder aan de fietspedalen te bevestigen. De Vault Magped is gemaakt van een goedkoop, lichtgewicht kunststofcomposiet en werkt dankzij magneten die in de pedaalbody zijn ingebouwd, terwijl de rijders verbinding maken via een stalen clip die aan hun fietsschoenen is bevestigd.

Aquabionic abs

Het aquabionische aquatisch bindingssysteem (abs) combineert hoge kwaliteit hybride schoenen en de meest geavanceerde vinnen voor een ongeëvenaarde onderwaterervaring. Navigeer comfortabel over elk terrein met de aquatische hybride schoenen, en klik eenvoudig op uw keuze van uitwisselbare vinbladen en u bent klaar om de oceaan te verkennen zoals nooit tevoren.

Bekijk de video

ontvang de gratis designguide

Uw bedrijf kan voorop lopen en de meest innovatieve, hoogwaardige en mooie producten bieden.

Vul uw gegevens in, ontvang de Designguide en lees hoe we dat samen kunnen bereiken.

wilt u nieuwe toonaangevende producten?

Uw bedrijf kan voorop gaan lopen en de meest innovatieve, hoogwaardige en mooie producten gaan bieden.

Vul uw gegevens in, ontvang de Designguide en lees hoe u dat kunt bereiken.