2018/2 design magazine

Raak geinspireerd door de laatste innovaties, zoals de surgibox, skyf, ecobirdy, nintendo lab, flexi-hex.

SurgiBoxStof, vuil, bacteriën, vliegen, dit zijn slechts enkele van de vele verontreinigingen waar chirurgen zich zorgen over moeten maken tijdens operaties.

Volgens een onderzoek uit 2015 in The Lancet hebben 5 miljard mensen geen toegang tot veilige, schone chirurgische zorg. Graduate student Sally Miller hoopt dat te veranderen met de SurgiBox.

Laat het klassieke paradigma even los dat veilige chirurgie een veilige operatiekamer vereist en bescherming van iedereen erin. In plaats daarvan focus je op wat er echt toe doet: de patiënt en de artsen. Door het “veilige chirurgie” concept verschuift de aandacht naar het eigenlijke chirurgische veld. Het moet een eenvoudige en goedkope oplossing zijn die gemakkelijk in bestaande werkmethodes kan worden geïntegreerd.

“Het idee van SurgiBox is om een operatiekamer te nemen en deze te verkleinen tot de grootte van de patiënt. Een hele kamer schoon houden en klaar houden voor operaties, vereist veel middelen die veel ziekenhuizen en chirurgen in de wereld niet hebben, “aldus Sally Miller.

Miller vond inspiratie in Medical Device Design. Ze bezocht het VA Medical Center, waar ze een pacemaker-operatie bekeek. Tijdens de operatie plaatsten artsen een incisief laken – een klevend, antimicrobieel vel dat doordrenkt is met jodium – op de plaats van de incisie.

“Toen ik die dag naar de chirurgen keek, besefte ik: ‘O, ik kan dit zelfklevende laken idee voor de SurgiBox gebruiken,’ ‘zegt Miller. Millers nieuwe ontwerp bestaat uit een opblaasbare tent; de uitgaande druk van de HEPA-gefilterde lucht geeft de chirurgische locatie zijn structuur.Deze structurele verandering markeerde een keerpunt in de ontwikkeling van SurgiBox. Nu hoeft de patiënt niet in de SurgiBox te zitten. Integendeel, de SurgiBox staat op hen. Een belangrijk onderdeel van SurgiBox past in een Ziploc-tas. Het voldoet aan dezelfde bacterievrije en bloedbestendige standaard als chirurgische jassen die worden gebruikt door artsen die ebolapatiënten behandelen.Dit heeft veel potentiële toepassingen voor chirurgen. Het kan worden gebruikt tijdens noodhulp, in ontwikkelingslanden die geen elektriciteit hebben, voor humanitaire hulp of voor militaire noodsituaties waarbij het niet haalbaar is om operatiekamers in de frontlinie te brengen.

bekijk de videoSKYFDeze nieuwe drone, ontworpen door Russische onderzoekers, is de superheld van de quadcopter-wereld, heeft een laadvermogen van 181 kg en kan maximaal acht uur vliegen. De multi-rotor, autonome drone, genaamd SKYF, is ontworpen met logistieke en agribusiness-bedrijven in het achterhoofd om een luchtvrachtplatform te creëren om bedrijven te helpen bij het uitvoeren van taken.

De verticale start en landing drone heeft toepassingen in gebieden zoals de toepassing van meststoffen vanuit de lucht, zaadaanplant voor bosherstel en levering van voedsel en medicijnen in noodsituaties. Volgens ARDN kan de drone op elk moment van de dag onder een breed scala van weersomstandigheden werken. Het ontwerp van de drone is modulair, wat betekent dat versies kunnen worden aangepast voor extra brandstofbereik en andere functies.

bekijk de videoecoBirdy

ecoBirdy herbruikt oud en ongebruikt plastic speelgoed in meubels om kinderen creativiteit te laten ervaren en het bewustzijn van duurzaamheid te stimuleren. De in Antwerpen gevestigde ontwerpers hebben niet alleen ontwerpstukken gemaakt, maar ook een heel systeem van het verzamelen en recyclen van oud, ongebruikt plastic speelgoed tot het ontwerp en de productie van het meubilair.

Het was essentieel dat elke stap gebaseerd is op sociale verantwoordelijkheid en verantwoordelijkheid voor het milieu. Een begeleidend verhalenboek en schoolprogramma is ontworpen om jongeren kennis te laten maken met de circulaire economie en hen te inspireren om een bijdrage te leveren aan een duurzamere toekomst.

bekijk de videoNintendo LaboNintendo Labo is een nieuwe lijn van interactieve build-and-play-ervaringen die doe-het-zelf creaties combineert met de magie van Nintendo Switch. De kartonnen accessoires – nagesynchroniseerde speelgoedconsoles – werken net als echte spelcontrollers. Het enige dat je hoeft te doen is de stukjes losmaken, creëren, de controllers van de Switch er inzetten en spelen. Maken, spelen en ontdekken.

watch the videoFlexi-Hex

Kartonnen verpakking voor surfplanken, wakeboarden, SUP’s en skateboards. Boex heeft zich gericht op het produceren van verpakkingen die niet alleen plastic elimineren, maar ook betere bescherming bieden. Na een jaar van prototyping kwamen ze terecht op hun eenvoudig te gebruiken, 100% kartonnen, honingraat Flexi-Hex ontwerp.

bekijk de videoHeartstorming clock

Ontwerpstudio HEARTSTORMING heeft een speelse wandklok ontwikkeld die doet denken aan herinneringen uit de kindertijd. Het ontwerp is een opgeblazen cirkelvormige ballon waarbij het bovenste deel is gemaakt van transparant materiaal en verkrijgbaar is in goud, zilver, koper en wit. Elke plooi op de ballon vertegenwoordigt een tijdmarkering op de klok met grote en krachtige handen.The Copenhagen WheelHet wiel wordt geleverd met een helder kersenrode hub die een batterij, een motor en een aantal sensoren herbergt die je fietspatroon, snelheid, koppel en cadans vastleggen en je vervolgens elektrische hulp geven.

Het wiel regenereert energie wanneer je remt of bergaf gaat. De batterij levert alleen energie wanneer je dat nodig hebt, zodat je sneller en verder kunt fietsen met halve inspanning. Het wiel kan in iedere fiets eenvoudig worden gemonteerd.

bekijk de videoUltimate hippie flip-flopDe Iguaneye Jungle is een ergonomische rubberen zool uit twee delen die zich perfect aanpast aan de contouren van uw voeten. Geïnspireerd door Amazone-indianen die hun voeten in het vloeibare rubber van bomen dopen om hen te beschermen, bestaat de Iguaneye uit een rubberen zool met een anatomische vorm, op maat gemaakt om een ondersteunende, veilige en uiterst comfortabele pasvorm te bieden. Het stuk dat de tenen deelt, is 1 cm vooruit geplaatst en past net als een tweede huid perfect bij al je bewegingen om geen irritatie te veroorzaken.

bekijk de videoBlack BookFahrenheit 451 van Ray Bradbury vertelt het verhaal van een dystopische toekomst waarin boeken zijn verboden en worden vernietigd door brandweerlieden die hen in vuur en vlam zetten. Super Terrain, een uitgever in Frankrijk, heeft een nieuwe editie van Bradbury’s klassieker gemaakt die eigenlijk extreme hitte vereist om te worden gelezen.

Een prototype-exemplaar van het boek werd ontwikkeld door het Charles Nypels Lab van de in Nederland gevestigde Jan van Eyck Academie. De pagina’s van het boek lijken volledig verduisterd terwijl je er doorheen bladert. Maar wanneer warmte wordt toegepast, verdwijnt de warmte-geactiveerde inkt en wordt de onderliggende tekst onthuld.RichtingaanwijzersHet afgelopen jaar had een toegenomen bewustzijn rondom gezien worden als fietser met reflecterende materialen en verschillende verlichtingsoplossingen. Het Blinker concept van Marc Sapetti is veruit een van de beste ideëen.

De voorste Blinker is gesynchroniseerd met de achterste Blinker, terwijl hij ook een sterke witte koplamp heeft. Een magnetisch snap-on, snap-off systeem zorgt dat ze gemakkelijk kunnen worden gemonteerd en gedemonteerd.ontvang de gratis designguide

Uw bedrijf kan voorop lopen en de meest innovatieve, hoogwaardige en mooie producten bieden.

Vul uw gegevens in, ontvang de Designguide en lees hoe we dat samen kunnen bereiken.

wilt u nieuwe toonaangevende producten?

Uw bedrijf kan voorop gaan lopen en de meest innovatieve, hoogwaardige en mooie producten gaan bieden.

Vul uw gegevens in, ontvang de Designguide en lees hoe u dat kunt bereiken.