2018/10 design magazine

Inspiratie door de laatste innovaties, zoals de Marie-T ballet protheses, Kaffeeform of de Orbital energie turbine.

Kaffeeform cupsEen koffiekopje gemaakt van koffie. Na thee en bier is koffie de meest geconsumeerde drank ter wereld en resulteert in een hoge productie van koffiedik, die ofwel wordt weggegooid of wordt gebruikt als meststof. Kaffeeform geeft koffiedik een nieuwe bestemming.

De bekers van Kaffeeform gebruiken de koffiedik als grondstof, gemengd met biopolymeren. Het resulterende product ziet er niet alleen prachtig aards uit, maar is ook biologisch afbreekbaar, onbreekbaar, vaatwasmachinebestendig, herbruikbaar en heeft een lichte geur van koffie.

Bekijk de videoMarie-T

Protheses worden op twee manieren besproken. Een manier is om het organische menselijke lichaam te imiteren. De andere om te proberen er qua prestaties boven uit te steken. Marie-T is echter een prothese die is bedoeld om creativiteit te bevorderen. Marie-T is een prothetisch been dat is ontworpen om geamputeerden te laten dansen op een manier die uniek is.

Traditioneel is de pointe-positie erg stijf. De kuiten, enkels, voeten en tenen zijn allemaal uitgelijnd en laten geen enkele vorm van flexibiliteit toe. Dit betekent dat elke schok of impact (zelfs van een stap vooruit) niet wordt geabsorbeerd. Marie-T gebruik dezelfde gebogen vering als een cheetah-been om impact te absorberen.Orbital O2

De Orbital O2 is een goedkope turbine-oplossing. Deze geoptimaliseerde turbine opent getij-energie markten over de hele wereld tegen een concurrerende prijs en biedt regelgevers en beleggers een nieuwe, voorspelbare optie voor hernieuwbare energie.

De Orbital O2 bestaat uit een 73 meter lange zwevende rompstructuur, die aan weerszijden twee turbines ondersteunt voor een vermogen van 2 megawatt, bij een getijstroomsnelheid van 2,5 m/s. Met rotordiameters van 20 meter heeft de turbine een rotorgebied van 600 vierkante meter, het grootste ooit op een enkel getij-energie platform tot nu toe.

Bekijk de videoMochibot

Het is duidelijk dat een driebenige robot stabieler is dan een tweebenige en een viervoeter stabieler dan een driebenige… Volgens deze logica kun je tot de conclusie komen dat er niet zoiets bestaat als te veel poten voor een robot.

De vorm van Mochibot is gebaseerd op een rhombische triacontahedron, die een veelvlak is met 32 hoekpunten en 30 vlakken gemaakt van ruiten. De ideale vorm voor een omnidirectionele robot zou een bol zijn, maar bollen zijn onstabiel vanwege hun enkele contactpunt met de grond. Mochibot is in plaats daarvan meestal een bol, en de vervormbaarheid betekent dat het zich kan aanpassen aan hoeveel grondcontact het heeft om te bewegen of op één plek te rusten. Om te bewegen, trekt het de benen in de bewegingsrichting in terwijl het de benen aan de andere kant uitstrekt. Om te stoppen maakt de robot zichzelf vlak.

Bekijk de videoLego Forma

Eerst was Lego altijd voor iedereen… maar nu krijgen volwassenen een persoonlijke Legolijn met kinetische sculpturen. LEGO FORMA is een premium LEGO-ervaring voor volwassenen die op zoek zijn naar een leuke, boeiende manier om opnieuw contact te maken met hun creatieve kant.
De mechanische modellen zijn slim ontworpen maar eenvoudig te monteren. Stabiele verbindingen en onderdelen worden gecombineerd met aanpasbare skins om een vrolijke creatieve uitdaging te creëren. Als het je een vreemde move lijk van Lego, nu…. het is tijd voor creativiteit (zelfs bij het vinden van een verklaring), niet voor verbijstering.

Bekijk de videoHennep panelenAkoestische panelen gemaakt van hennepschil zijn een ander interessant product van studio Aotta. Een natuurlijke vulling bepaalt de decoratieve en akoestische eigenschappen. Dergelijke panelen kunnen handig zijn wanneer u ruisonderdrukking nodig hebt en het echo-effect wilt vermijden.
“We hielden van hennepkaf vanwege het ongewone uiterlijk – halve bollen die eruitzien als kleine schelpen aan de kust”, zegt Tatiana Repina. “We vonden het ook leuk hoe het is geschilderd. Alle zes de kleuren die we hebben gemaakt, blijven dicht bij de natuur, om zo te zeggen, op moleculair niveau, waarbij de textuur behouden blijft. “The Wall++En de muren hebben ogen … En de muren hebben oren … Gebruikmakend van geleidende verf en een aangepast sensorbord om elektroden te maken, hebben onderzoekers een standaardmuur veranderd in een gebaargevoelig touchpad en een elektromagnetische sensor om elektrische apparaten en apparaten te detecteren en te volgen.

Het systeem kan mogelijk de activiteit in kamers controleren, automatisch de lichtniveaus aanpassen wanneer een tv wordt in- of uitgeschakeld, of een melding verzenden wanneer een apparaat afgaat. De Wall ++ kan ook mensen volgen die bepaalde elektronische apparaten dragen met een elektromagnetische handtekening.

Bekijk de videoDraw This

De Draw This camera maakt gebruik van een kleine lensmodule, een Raspberry Pi-computer en een thermische printer om foto’s te maken, de objecten erin te detecteren en ze af te drukken.

“Een van de leuke dingen aan deze camera is dat je het originele beeld nooit te zien krijgt. Jij richt, en schiet – en uit de camera rolt een cartoon; de beste interpretatie van de camera van wat het zag. Het resultaat is altijd een verrassing. Een food-selfie van een gezonde salade verandert misschien in een enorme hotdog, of een foto met vrienden kan zomaar een geit te zien zijn.” zegt maker Dan Macnish.PaperPulpPrinter

Ontwerper Beer Holthuis: “Er is een groeiende markt voor 3D-printen. Het afdrukken van je eigen ontwerpen, of van een bestaande modelbibliotheek, is tegenwoordig breed toegankelijk. Het printmateriaal is bijna altijd plastic, behalve enkele dure uitzonderingen. Ik was verbaasd dat er geen echt duurzame materialen worden gebruikt in 3D-printen.”

“Dat was een goed startpunt voor mijn uitdaging om ‘s werelds eerste papierpulpprinter te maken. Gevoed met onze enorme hoeveelheid papierafval: 80 kg per persoon per jaar! Het resultaat is een 3D-printer op papierpulp die slechts een klein beetje natuurlijk bindmiddel nodig heeft, waardoor de producten eindeloos recyclebaar zijn. Het ontwerp van de bedrukte objecten maakt gebruik van de mogelijkheden en schoonheid van deze techniek. De tactiele ervaring, gedurfde lijnen en afdruksnelheid resulteren in onderscheidende vormen. De objecten zijn ook duurzaam: bedrukt papier is verrassend sterk. ”

Bekijk de videoThe smartians

Dit gaat over dat oude producten niet moeten worden weggegooid omdat ze niet IoT-verbonden zijn. Smartiens zijn op de cloud aangesloten motoren die de dingen om je heen nieuw leven inblazen. En ze zijn ook erg leuk!

Bekijk de videoontvang de gratis designguide

Uw bedrijf kan voorop lopen en de meest innovatieve, hoogwaardige en mooie producten bieden.

Vul uw gegevens in, ontvang de Designguide en lees hoe we dat samen kunnen bereiken.

wilt u nieuwe toonaangevende producten?

Uw bedrijf kan voorop gaan lopen en de meest innovatieve, hoogwaardige en mooie producten gaan bieden.

Vul uw gegevens in, ontvang de Designguide en lees hoe u dat kunt bereiken.