2018/1 design magazine

Raak geinspireerd door de laatste innovaties, zoals de Stringbike, Riva, Omni-Pillow, Quicksee, metaalspieren.

StringbikeHet Hongaarse bedrijf Stringbike pioniert met een revolutionaire manier om fietsen in beweging te krijgen, waarbij conventionele kettingen, derailleurs, versnellingssystemen en gerelateerde onderdelen volledig worden afgeschaft.

Het hart van de Stringbike is een unieke technologie: sterke, duurzame en extreem flexibele touwen en een innovatieve bijbehorende crank. Soortgelijke touwen worden gebruikt in de fitnesstraining om gewichten op te heffen en in zeiluitrustingen.

Is het echt tijd om afscheid te nemen van de vettige ketting, de cassette en derailleurs? Is de tijd van vette handen en vuile kleren door de ketting voorbij?

De belangrijkste voordelen van het gebruik van de Stringbike zijn dat de snaren op een zijdezachte, vloeiende manier de beenkracht naar het achterwiel overbrengen en alle vibraties filteren. De trapervaring wordt verbeterd door het symmetrische uitgebalanceerde aandrijfsysteem. Het “string drive” systeem heeft 19 verschillende overbrengingsverhoudingen. Overbrengingsverhoudingen worden geselecteerd door de touwwielen op en neer te bewegen. De bovenste positie geeft de maximale en de laagste geeft de minimale overbrengingsverhouding.De Stringbike is altijd schoon en olievrij: tijdens het rijden of tijdens transport of tijdens opslag en onderhoud. De snaren kunnen op elk moment in een wasmachine worden gewassen als ze vuil worden.

De asymmetrische karakteristiek van de stringaandrijving verhoogt de bruikbare versnelling tijdens het vermogensgedeelte van de pedaalslag tussen de 1 en 5 uur posities van de crank. Stringdrive is zeer efficiënt, omdat de krachtoverbrenging tussen de pedalen en het achterwiel een puur rollende beweging is met het kleinst mogelijke wrijvingsverlies. Het rendement wordt niet beïnvloed door de werkelijke positie van de tandwielen, het behoudt zijn hoge waarde in alle versnellingsstanden.Het verwijderen van het achterwiel is bijna net zo eenvoudig als het verwijderen van het voorwiel. Het vereist geen speciaal gereedschap of kennis.

En nu het meest cruciale: waar is de string van gemaakt? Het is gemaakt van een polyethyleenkoord met hoge dichtheid (HDPE).Geen kettingaandrijvingsgeluid, geen rolgeluid, het enige geluid is het geluid van de banden.

Bekijk de videoRivaDe Italiaanse scheepsbouwer Riva heeft MadeInDreams onlangs gevraagd om sommige van de meer populaire modellen om te zetten in houten speelgoedboten. De vier boten in de collectie zijn gemaakt van verschillende verwisselbare componenten (gemaakt van hout zoals Afrikaans mahonie, essenhout en Italiaanse esdoorn) die samen worden gehouden met pinnen in plaats van spijkers of lijm. In feite zijn deze creaties, afgezien van de op water gebaseerde verf die wordt gebruikt als een accent op enkele van de stukken, volledig vrij van vervelende chemicaliën.Gloeiende planten

Stel je voor dat je in plaats van een lamp in te schakelen als het donker wordt, je kunt lezen bij het licht van een gloeiende plant op je bureau. MIT-ingenieurs zijn erin geslaagd om planten bijna vier uur lang een zwak licht te laten geven. Om hun gloeiende planten te creëren, richtte het MIT-team zich tot luciferase, het enzym dat vuurvliegjes hun glans geeft. Luciferase werkt op een molecuul genaamd luciferine, waardoor het licht uitstraalt. Een ander molecuul, co-enzym A genoemd, helpt het proces door een bijproduct van de reactie te verwijderen dat de luciferase-activiteit kan remmen.

Bekijk de videoOmni-PillowEen drie-in-één ultra-veelzijdig traagschuim reiskussen dat in elke situatie maximaal comfort biedt en is in te pakken ter grootte van een mango.

Bekijk het project op KickstarterHonda’s nieuwe robotica conceptHonda zal op CES 2018 haar nieuwe 3E (Empower, Experience, Empathy) Robotics Concept onthullen, een demonstratie van een reeks experimentele technologieën die zijn ontworpen om mobiliteit te bevorderen en het leven van mensen te verbeteren. De geavanceerde robotconcepten, die verschillende functies en ontwerpen uitdrukken, demonstreren de visie van Honda op een samenleving waarin robotica en kunstmatige intelligentie mensen in veel situaties kunnen helpen, zoals noodherstel, recreatie en leren van menselijke interactie om meer behulpzaam en empathisch te worden.

Bekijk de videoQuickSeePlenOptika heeft een uiterst nauwkeurige, draagbare autorefractor ontwikkeld met de naam QuickSee die brekingsfouten van het oog meet en binnen 10 seconden een meetrapport produceert. Bovendien is het betaalbaarder dan de huidige technologie, met het potentieel om patiënten te bereiken in voorheen ontoegankelijke gebieden in ontwikkelingslanden.Turbienchen

De Porsche-locatie in Saksen heeft 25 bijenkolonies opgezet in het off-road gebied van de fabriek. De honing is verkrijgbaar in de winkel in het klantencentrum van Porsche Leipzig onder de naam “Turbienchen”.

Bijen zijn een van de belangrijkste productieve wezens, maar worden ernstig bedreigd. Omgevingsfactoren zoals residuen van bestrijdingsmiddelen, bacteriën, virussen en parasieten hebben de bijenpopulaties tientallen jaren bedreigd. Naast de honingbijen heeft Porsche al in 2002 koloniën van Exmoor-pony’s en oerossen in het off-road gebied van de fabriek gevestigd. Het 132 hectare grote natuurgebied herbergt ook veel andere wilde dieren, waaronder verschillende soorten vogels, amfibieën , hazen, herten en vleermuizen.VR bril voor GivenchyJaehyun Ha, van PDF Haus Studio heeft een concept van een reeks VR-brillen geproduceerd als denkbeeldige richting voor Givenchy, waarbij hun ontwerp werd gebruikt als inspiratie voor het gebruik van contrasterende elementen in materiaal, kleur en productkenmerken. De bril combineert virtuele en augmented reality om gebruikers in staat te stellen ‘realistischer’ te ervaren en van inhoud te genieten, in tegenstelling tot browsen op een scherm.Tokujin Yoshioka’s glas project

Het werk probeert de zintuigen van kijkers te beïnvloeden door het gebruik van ontastbare materialen, zoals licht, geluid en geur. Hierdoor heeft Yoshioka een unieke expressie weten te bereiken die buiten het gebruikelijke begrip van vorm ligt.

Bekijk de videoMetaalspieren met vormgeheugenVormgeheugenlegeringen, zoals nikkeltitanium, ondergaan een fasetransformatie in hun kristalstructuur wanneer ze worden afgekoeld van de sterkere hoge-temperatuur-vorm naar de zwakkere lage-temperatuur-vorm. Deze inherente fasetransformatie vormt de basis voor de unieke eigenschappen van deze legeringen. In het bijzonder vormgeheugen en superelasticiteit.

Transformatietemperaturen van Nitinoldraad variëren van -15 ° C tot + 22 ° C, afhankelijk van de gebruikte graad Nitinol. Nitinoldraad met vormgeheugen kan worden gebruikt om implantaten te ontwikkelen die in een compacte vorm in het lichaam kunnen worden ingebracht en vervolgens kunnen worden geactiveerd in hun functionele vorm zodra ze zijn ingezet.

Bekijk de videoontvang de gratis designguide

Uw bedrijf kan voorop lopen en de meest innovatieve, hoogwaardige en mooie producten bieden.

Vul uw gegevens in, ontvang de Designguide en lees hoe we dat samen kunnen bereiken.

wilt u nieuwe toonaangevende producten?

Uw bedrijf kan voorop gaan lopen en de meest innovatieve, hoogwaardige en mooie producten gaan bieden.

Vul uw gegevens in, ontvang de Designguide en lees hoe u dat kunt bereiken.