2017/10 design magazine

Raak geinspireerd door de laatste innovaties, zoals de Be, Mui, camera boek, vijf ritsen, thermisch adaptieve materialen.

ZandVoor velen van ons is zand een van de basiselementen van de kindertijd. Het populairste spel- en bouwmateriaal ter wereld. Het meest toegankelijke, op veel plaatsen. Wanneer je het woord zand met je ogen dicht hoort, voel je het bijna in je schoenen, zie je zandkastelen, strandlijnen en duinen, enorme zandstranden van de Sahara. En het laatste waar je waarschijnlijk aan denkt is uitputting van de voorraad.

Niettemin is dat het feit dat we nu zien ontstaan. Vanwege de groei van de bevolking en van steden en de daaruit voortvloeiende bouwactiviteit is er een enorme vraag naar speciale soorten zand voor de betonproductie en zijn de natuurlijke bronnen bijna op.

In 2012 maakte de Franse regisseur Denis Delestrac een documentaire getiteld “Sand Wars” over de impact van het gebrek aan bouwzand. Hij toont de ecologische en economische effecten van zowel legale als illegale handel in bouwzand. De groeiende vraag heeft nare gevolgen: visuitputting, aardverschuivingen en overstromingen. Landen als China, Indonesië, Maleisië en Cambodja verbieden de export van zand, waarbij deze kwesties een belangrijke factor zijn.Het gebruik van zand is zeer divers: voor landbouw en bouwconstructies tot zandstralen, glasproductie en Wuḍū’ (religieuze procedure voor het wassen van delen van het lichaam).

Atelier NL, een ontwerpstudio uit Nederland, voert een project uit met de naam ‘De wereld zien in een zandkorrel’. Mensen van over de hele wereld worden uitgenodigd om zandmonsters van hun plaatsen in te sturen. Atelier NL smelt het “wilde” zandmonster om in glas, waarbij locatie-specifieke variaties worden aangemoedigd.Wanneer ze worden gebakken op hoge temperaturen, wordt van deze monsters verwacht dat ze glas produceren met kleuren en texturen die uniek zijn voor hun specifieke gebieden.

Mede-oprichters van Atelier NL Nadine Sterk en Lonny van Ryswyck zeiden dat ze het project zagen als een manier om het publiek te betrekken bij zowel design als de omgeving.

“Van studenten en wetenschappers tot buren, kinderen en kunstenaars, we brengen mensen in ons proces”, zeiden ze. “Door deel te worden van ons werk, beginnen ze de rijkdom van lokale gebieden op nieuwe manieren te waarderen en zich zo beter te identificeren met hun omgeving.”De studio hoopt dat het project de industrie ook interesseert voor de mogelijke toepassing van wild zand, en merkt op dat de huidige glasproductie uitsluitend zuiver wit zand uit een paar steengroeven gebruikt.“Als uitdrukking van het menselijke verlangen naar snelheid, controle en voorspelbaarheid is de omzetting van wit zand in glas sterk gestandaardiseerd”, zeiden ze. “Op de een of andere manier, hebben zanden hun verhalen verloren, samen met hun natuurlijke kleuren en persoonlijkheden.Atelier NL heeft een ZandBank gemaakt, een bibliotheek met 80 verschillende natuurlijke zandmonsters uit West-Europa, volgens een route met glashandel die werd gebruikt door de oude Romeinen. De ontwerpers smolten het zand in kleine porseleinen potten en beschreven het experiment als “een verbluffende reeks unieke kleuren, opaciteit en fractal patronen”.Be.

Be. staat voor Beyond Electric. In tegenstelling tot elektrische tandenborstels, is Be. meer dan alleen een trillende kop. Gebouwd als een kinetisch opslagapparaat, Be. versterkt de kracht van 2 eenvoudige wendingen in meer dan 80.000 vechtende borstels. Geen kabels, geen batterijen en geen problemen. Zet tandpasta op de borstelharen, geef de wijzerplaat twee volle slagen, druk op de aan / uit-knop en laat Be. zijn werk doen.Mui

Mui is een product dat een interface is tussen een object en een ruimte. De interface heeft verschillende toepassingen.

Bekijk de video20/0

Mirjam de Bruijn’s project ‘Twenty’ is een wonderlijk slimme oplossing voor de wereldwijde logistieke en verpakkingscrisis. Zodra u uw shampoo capsules hebt gekocht, legt u ze in een herbruikbare fles en voegt u water toe. De verpakking van de Bruijn is gemaakt van materialen die gerecycled kunnen worden, zoals karton, en herbruikbare plastic flessen.

Bekijk de videoDit boek is een cameraKelli Anderson ontwierp dit boek om de werking van de camera te verhelderen. Open het en het vormt direct een camera-achtige vorm. Vergrendel de lipjes en plaats de sluiter in de sleuf. Daarna hoeft u alleen maar het speciale fotopapier in te voeren, de camera te richten, de sluiter een seconde of twee op te tillen, de sluiter terug te plaatsen en voila!

Het boek introduceert ook de analoge stijl van het ontwikkelen van foto’s. Zodra u op uw foto klikt, moet het papier in een donkere kamer worden ontwikkeld. De afbeelding die u krijgt is zeer retro, een zwart-wit afbeelding met omgekeerde grijstinten.Gesmolten oppervlakteGeplet, geperst, vervormd en gevormd tot een vlakkere klodder. Tom Dixon vond nieuwe toepassingen op de muur, het plafond of de vloer voor de buitengewone helderheid van Melt. Met zijn onmiddellijk herkenbare gemetalliseerde effect is deze nieuwste evolutie van Melt nu bestemd om op elk oppervlak te worden gemonteerd. De veelzijdigheid van de nieuwe tint wordt nog versterkt door de zachte gloed van een nieuwe lamp.

Bekijk de videoDingen uit elkaar

Todd McLellan begon met het verzamelen van verlaten spullen om ze een tweede leven te geven. Een soort eerbetoon aan al deze kostbare alledaagse objecten die zijn achtergelaten. Hij lanceerde het Things Come Apart-project in 2009 en het blijft elke dag iets groeien. Aanvankelijk was het idee om voorwerpen te demonteren en op de grond te fotograferen als een handleiding. Toen wilde Todd ze een tweede verhaal geven, of zoals hij uitlegt ‘een dubbele persoonlijkheid” door ze te fotograferen terwijl ze in de lucht worden gegooid. Het resultaat is boeiend.Vijf ritsenHet basisconcept van een ritssluiting is het openen en sluiten van de opening tussen twee stukken materiaal zonder gaten. Door elk component grondig te bestuderen zijn er vijf nieuwe ritsen gemaakt.

Bekijk de videoThermisch adaptieve materialenHet meest opwindende aan de stof van Otherlab is dat het volledig passief werkt. Er is geen stroombron, geen bedrading en geen bedieningselementen, niets anders dan een combinatie van gewone synthetische vezels, die elk verschillende thermische uitzettingskarakteristieken hebben.

Het kan een minuutje duren voordat de stof zichzelf transformeert van volledig plat naar volledig opgebold en dan nog een minuut om terug te gaan, maar dat is zeker snel genoeg om nuttig te zijn. Op minimale opbolling isoleert de stof je als een zwaar T-shirt. En bij maximale opbolling komt het overeen met een zware buitenuitrusting, waarbij het isolatievermogen bijna verdrievoudigt als reactie op een temperatuurdaling van 15 ° C.

Bekijk de videoSpeels & Dierbaar

Hintlab heeft een reeks aanpasbare sieraden gecreëerd die een beetje nostalgische verwennerij stimuleren. Hun collectie LEGO sieraden is voorzien van ringen en oorbellen in een reeks materialen, die verfraaid kunnen worden met de beroemde speelgoedstenen.ontvang de gratis designguide

Uw bedrijf kan voorop lopen en de meest innovatieve, hoogwaardige en mooie producten bieden.

Vul uw gegevens in, ontvang de Designguide en lees hoe we dat samen kunnen bereiken.

wilt u nieuwe toonaangevende producten?

Uw bedrijf kan voorop gaan lopen en de meest innovatieve, hoogwaardige en mooie producten gaan bieden.

Vul uw gegevens in, ontvang de Designguide en lees hoe u dat kunt bereiken.